270412 Rundtur


Kirsebærtræ på Enghavelyst, som bare er helt, helt utroligt flot

Jeg kan dårligt kalde det en blogrundtur længere. Jeg ved ikke, om du har bemærket det, men frafaldet af blogs er alarmerende! Det er næsten ingen af dem tilbage, som var der, da jeg startede. Jeg kan især se det fordi jeg får besked om døde links her på bloggen. Der er mange, men deriblandt også links til blogs, der ikke eksisterer længere. Rigtig mange, og rigtig trist synes jeg. Der er flere af dem, jeg savner. Nogen holder så “bare” en pause, mens andre er helt forsvundet. Hvis du har lukket din blog, men stadig læser med her, så fortæl mig, hvorfor du lukkede din blog.

Så runden kommer ikke i så høj grad til at handle om bloggen snarere end om den mange andre ting, jeg også falder over rundt omkring. Selvfølgeilg sker der også spændende ting på nogle af de blogs, der er tilbage, men der er altså nogen, der påstår at kalde sig aktive bloggere, og det er over et halvt år siden de skrev noget sidst – den holder (ifølge mig) altså ikke vand, omend det selvfølgelig er blogejerens valg. Men jeg står af så, hvis jeg skal vente så længe på indlæg, det må jeg medgive. Nå, men skulle du tænke, om det kunne ske her? Det tror jeg ikke, der er nogen fare for. Indtil nu, har jeg ikke set skyggen af lyst til at holde min mund. Så skal der da ske noget uventet, og det kan der selvfølgelig, som da far blev syg. Men da brugte jeg jo så bloggen til lidt informationer den vej. Det var egentlig fint synes jeg.

Man læser meget på kort tid. Ikke alt er lige interessant, men det mest interessante vil jeg så dele med jer med passende mellemrum. Ikke at jeg gider lægge mig fast på et bestemt interval, men når jeg har samlet nok til et passende indlæg. Det er det så tid til nu. Hver gang vil indlæggene hedde Rundtur med datoen foran, så skulle det være på plads.

Det er ingen hemmelighed, at jeg elsker at fotograferer og fotos i det hele taget. Også gamle fotos synes jeg er særdeles spændende. Jeg har fået nogle gamle fotoalbums, fra min mor, og motiverne i dem er facinerende for nu at sige det mildt. Desværre nådede mor og jeg ikke at sætte os ned, og gå dem igennem så vi kunne skrive, hvem der var hvad. Så mange af de her skønne fotos, aner jeg ikke, hvad forestiller. Jeg tænker, jeg vil give dem til det lokalhistoriske musem, hvor mor er født. Måske de kan redde ud, hvem der er hvad. Mor havde ingen søskende, så derfor er disse fotos dårligt interassante for andre, end nogen i hendes familie evt. Måske mors fætter, jeg besøgte sidste år, kan kaste lys på nogen af dem. Det havde vi faktisk også aftalt, vi skulle have kigget på. Hvorom alting er, så faldt jeg over dette indlæg igår, som netop handler om, at Hanne Stegemüller tilbyder sin hjælp, hvis du har et gammelt foto, du gerne vil have repareret/restaureret. Prøv at kig, jeg synes, resultatet er fantastisk.

Som med så meget andet, går der også mode i mad. En af de sidste nye trender hedder Stenaldermad. Men er det nu også så sundt igen? Det skal man vist tage med “det berømte gran salt” – nåh nej 🙂

Læs mere nedenfor:

Nu vi er ved det sundhedsrelaterede, så viser det sig, at det betaler sig at være Adventist eller Babtist, for de undgår kræft (visse kræftformer) i langt højere grad end alle andre. Jeg vil så personligt tro, dette også gælder for Mormoner, som har tilsvarende værdisæt, men det står helt for egen regning. Interessant nok uanset.

Mælk – anser du det for at være sundt? Jeg har aldrig troet på, at det var godt for noget som helst. Ser du nogen som helst dyrebørn, der fortsætter med at drikke mælk efter, de er vænnet fra? Nej! Mon ikke, der er god grund til det? Det er jeg helt sikker på, der er. Drikker jeg mælk? Nej, jeg drikker ikke mælk, og allerede som barn nægtede jeg at drikke det, så snart, jeg havde stemme at ytre det med. Min skolemælk, led en krank skæbne, hver dag! Jeg drikker mælk i min kaffe, og bruger det til sovs etc., men jeg tror stadig ikke på, det er sundt som sådan. Det lyder som om, jeg har belæg for det.

Din hund er ikke en skraldespand. Det er der mange, der tror, men den kan blive meget, meget syg af ting, som man ikke lige tænker over. Tænk dig om, og hold dig til det sikre, hvis du er i tvivl. Og så er det iøvrigt en rigtig god ide, at tænke sig godt og grundigt om INDEN man anskaffer sig en hund, og iøvrigt undersøger det meget grundigt, hvilket behov den race, man har tænkt på har, og om det passer til en overhovedet – Altså vælger den rigtige hund. Jeg ser mange, mange eksempler på, at folk ikke skulle have anskaffet sig hund, eller lige den type hund, de er endt op med. Så for hundens og din egen skyld – grundig research.

Sluttelig en lille blogtur. Det lyder meget spændende, hvad Jens skriver omkring det nye koncept Vegetarian Snacks. Omend jeg ikke er fuldtidsvegetar længer, så elsker jeg grøn mad, og slår også gerne et slag for den gode sag. Dette er ikke blevet mindre efter, jeg er begyndt at kigge i min nye kogebog fra Hugh. Den er genial. Og jeg har allerede skruet op for “den grønne bølge” her i huset.

En trøst, omend ringe er det når det går andre lige så skidt som en selv. Den var jeg ude i idag, da jeg kom forbi en af mine yndlingsblogs Chronichles of a country girl, som har været lige så uheldig som jeg udi det med eksterne harddiske – bloggen er på engelsk og kan du ikke klare det, så gå derind bare for de smukke fotos – ikke mindst dem af “George” (hendes smukke hund). Jeg har to nu, og jeg bruger dem, men fotos ryger jo iøvrigt på flickr. Derudover, havde jeg tyet til Dropbox, men der er jeg allerede løbet totalt tør for plads selvom jeg opgraderede, og jeg kan ikke opgradere mere – så er jeg jo lige vidt – hvad gør jeg så? Nogen forslag?

Iøvrigt kom jeg i un her endelig så langt, at min blog på horseracing.dk igen kom op at køre. Som I ved, er hestene mit hjerteblod, så jeg har været ked af den lange ufrivillige pause.

Sluttelig, lader det til, at der er flere bloggere, der desværre er udsat for chikane på deres blog. Deribllandt har undertegnede en overgang været så generet, at jeg også kontaktede politiet. Jeg ved at også Klidmoster, Mette og Anita, er ude i det med folk, der har for travlt med andres ting. En ting, er at folk ikke bryder sig om ens blog. Fred med det, men at svine folk til, anmelde dem fejlagtigt til myndigheder, og hvad syge sjæle ellers finder på, er afskyeligt, og frastødende i en grad, selv jeg ikke har ord for. Desværre har det også betydet, at de to sidstnævnte, overvejer nøje hvad de skriver, og dermed bliver bloggen i meget mindre grad “dem selv”, selvom der jo de fleste steder skeles til, at der også er noget, der selvfølgelig ér privat. Dels er det synd og skam, for det ødelægger “hjertet” i bloggene, når folk lader sig kue på den måde, og dels mener jeg ikke, vi skal ligge under for det, ligesom vi som samfund heller ikke skal. Selvfølgelig går chikanen ofte udover andre end en selv også, medminder man bor på en øde ø næsten. Sådan er det, hvis man har venner, familie etc. Det har de fleste jo heldigvis. Det er jo yderst beklageligt, hvis de også bliver draget ind i tingene af nogen, som kender en mere end på bloggen. Dem som kender og holder af en, ved jo hvad man indeholder, og at man ikke har nogen skyld i eventuelle “bivirkninger”. Det bedste middel mod den slags, er stort set at ignorere det, er min erfaring. Jeg håber, at ingen af disse bloggere lader sig amputere, for alle 3 er nogen, jeg holder af at læse.

0

2 thoughts on “270412 Rundtur

    • Selvtak Hanne og velkommen her. Det var blevet rigtig flot. Jeg vil ikke holde mig tilbage, hvis jeg finder et, der trænger for din ekspertise. Rigtig god weekend.

      Med venlig hilsen

      Deborah

Der er lukket for kommentarer.