Berlin beslutning

Som det er blevet nævnt her flere gange, er jeg på vej til Berlin meget snart. Jeg glæder mig meget til at se byen, hvor jeg er født. Det i sig selv, er jo en god grund til at se byen, men derudover, har jeg kun fra alle hørt, at det bare er en skøn by, at besøge.

Planerne er mange, og jeg håber, jeg når det meste på de 7 dage. Når det er sagt, vil jeg heller ikke stresse, men nyde det, så jeg skal have skrevet en hårdt prioriteret liste her en af dagene. Det bliver spændende, både at se byen, men også steder, hvor min biologiske mor har været, og hvor jeg også selv har været i mine 13 første måneder.

En af de ting, jeg ikke kan eller skal, når jeg kommer til Berlin, er at se min biolgiske søster, som bor dernede med sin mand. Mange har delt deres meget velkomne indput på det her emne og jeg er nået frem til, at jeg IKKE kontakter hende. Det er der to gode grunde til – efter min mening.

Første gang, jeg kontaktede hende var i 1993, hvor hun venligt skrev mig tilbage, og sendte fotos af hende selv, vores fælles mor og hendes gravsted (som det senere viser sig, hun fik slettet året efter (til min store fortrydelse). Men jeg har tænkt, jeg skal besøge kirkegården. En gammel smuk kirkegård (fra, hvad jeg har kunnet se på nettet). I kender jo min svaghed for den slags. Det var fantastisk at få brevet dengang, men også bittersødt, for hun gjorde meget tydeligt opmærksom på, at hun ikke ønskede kontakt, og at det havde været svært for hende, at svare mig. Hvorfor det var svært for hende skal jeg jo ikke kunne sige. Hun er næsten 20 år ældre end jeg og var således voksen stort set, da jeg blev født (meget udenfor planen), og det har formentlig i sig selv ikke været særlig sjovt, ligesom det faktum, at hun heller ikke voksede op hos vores mor. Det er de forklaringer, der ligger lige for. Hendes begrundelse var også, at vi jo havde haft så forskellige liv, så det så hun ingen grund til. Det er så ikke et argument for mig, og ret beset, aner hun jo ikke, hvordan mit liv har været. Vi er vokset op i forskellige perioder, men derfor kan vi da sagtens have noget tilfælles. Jeg mener, jeg har haft og har venner, der kunne være mine bedsteforældre, børn etc. Så det var måske mere for at finde en grund mere for at retfærdiggøre at skrive det. Jeg ved det ikke.

Til gengæld har argumenterne for at skrive til hende igen været mange fra jeres side. Dog skal lige siges, at jeg faktisk forsøgte at skrive til hende for et par år siden netop med baggrund i jeres argumenter om, at nu var der gået lang tid, og så havde hun mine kontaktoplysninger (jeg er jo flyttet mange gange, siden første brev), ligesom hun er det eneste “vindue” til den side af familien. Fotos, historier etc. Og ja, det er hun og netop fordi det med at finde min biologiske far heller ikke lykkes, er det så meget mere vigtigt – for mig! Det er tydeligtvis ikke vigtigt for hende, endsige at udvise nogen form for forståelse for det. Eller hun evner det ikke. Jeg skrev som sagt af de grunde for et par år siden, tror jeg det var, et anbefalet brev, som aldrig blev hentet. På det tidspunkt vidste jeg ikke, om hun stadig boede der, men det har jeg senere fået bekræftet, at hun gør. Derfor synes jeg, det var en meget tydeligt signal om, at hun ikke er interesseret.

Jeg forstår hende ikke, men jeg er nødt til at respektere hendes ønsker, og jeg har ikke lyst til at såre hende, eller at hun skal tænke dårligt om mig, hvis jeg ikke gør. Samtidig er jeg dødærgerlig over det, netop fordi jeg om ikke andet gerne ville have information om resten af familien. Så beslutningen er, ikke at kontakte hende. Skulle hun skifte mening, er jeg jo ikke ligefrem svær at finde på nettet.

Med hensyn til min biologiske far, så har jeg fået “et par” muligheder, der skal undersøges lidt nærmere. Noget jeg skal kigge på, når jeg har været i Berlin.

1 thought on “Berlin beslutning

  1. Pingback: Deborah's food and something

Der er lukket for kommentarer.