Vielen Dank!


Sådan så Berlin ud, da jeg forlod den i dag. Dette taget fra flyveren i x-antal meters højde klokken ca. 15.45. I midten Berlin’s berømte vartegn Radiotårnet, som jeg kørte forbi flere gange, men ikke nåede at besøge

Jeg er landet på hjemadressen, og det er også skønt at komme hjem igen. Hovedet er ved at sprænges med alle de indtryk, der er fyldt på i løbet af en helt utrolig dejlig tur. Langt bedre end jeg på nogen måde, kunne have drømt om næsten. Jeg nåede stort set alle mine personlige ting på turen. Dog mangler en adresse besøg, men den er ikke så vigtig igen.

Til gengæld har Berlin SÅ ufatteligt mange ting, at se, at selvom jeg havde brugt hele ugen “kun” på turistting, ville jeg stadig ikke have nået det hele. Dertil kom ting, undervejs, jeg opdagede. Så der er klart belæg for flere besøg. Jeg plejer at sige, at London er min favoritby, og jeg elsker stadig London, men det er lige før, jeg tror Berlin har vippet den af pinden til en 2. plads. Berlin har alt det bedste fra de andre storbyer, jeg har besøgt. Så kan du spørge, hvilken sammenligning jeg har: London, Dublin, Rom, Athen, Paris, New York – er det ikke nok? Der pænt, rent ordenligt, og folk er flinke og hjælpsomme og så er der grønt (Oh bare Danmark ville tage ved lære). Der er 400.000 træer i Berlin, og de er overalt og de er store. Det giver en helt særlig stemning og ikke mindst er luften overraskende ren, når man tænker på, at det er en millionby.

Jeg har aldrig opfattet mig selv som særlig tysk, selvom det er jeg jo af fødsel. Hvis jeg har følt mig som noget, har det været amerikansk (udover dansk selvfølgelig), og det holder vist også stadig meget godt. Men jeg må sige, at jeg efter mit besøg er rigtig stolt af at kunne sige som Kennedy gjorde: “Ich Bin Ein Berliner” – omend meningen ikke helt var udtrykt rigtigt, så ved vi, hvad der menes. Derudover: Vielen Dank, til alle de søde mennesker, jeg mødte og for en vidunderlig ferie. Og sidst men ikke mindst tak for alle de søde hilsener med ønsket om en god rejse. Om det var deres skyld også, at turen blev så god, ved jeg ikke, men værdsat er de. Tusind tak!

Mere når jeg får hvilet mig lidt og ikke mindst sorteret 882 fotos fra turen, og lige får set til lidt vasketøj og noget også. Foreløbig rigtig god Pinse til jer alle!

5 thoughts on “Vielen Dank!

  1. Pingback: Deborah's food and something

  2. Kære Deborah. STORT velkommen hjem til Danmark igen. Det lyder vist som en rigtig god oplevelse for dig, at have besøgt Berlin. Det glæder jeg mig til at høre meget mere om. Nu synger Pinseferien på det sidste inden arbejdet i morgen igen. vejret har bare været så dejligt, og vi har nydt haven og familien i fulde drag. Vi snakkes ved lige pludselig. Knus herfra Falster!

    • Kære Karin

      Tusind tak!! Det har været en SUPER oplevelse, at se Berlin. Jeg har dog sjældent oplevet noget så dejligt. Det må jeg sige, og jeg har da været noget omkring. Jeg skal ikke kunne sige, om de personlige ting, gjorde det ekstra specielt (det tror jeg nu nok), men jeg kan ikke se, hvem der ikke skulle kunne finde noget at nyde i Berlin. Ja det har været rigtig havevejr, godt I har fået det bedste ud af det. Jeg har også gået ude hele ugen og siddet og spist ude til hvert måltid, så det har været skønt.

      Knus til dig også

Der er lukket for kommentarer.