Ingen engel af Jay Dobyns

Jeg nåede kun lige at smide den ude i sidebaren, før jeg faktisk var færdig med at læse den. Jeg “slugte” den også – den ligger på øverst på bestsellerlisterne.

Bogen handler om genten Jay Dobyns, der infiltrerer Hells Angels i USA mellem 2001-2003, og gør det i en grad, at han er meget tæt på at miste sig selv i forløbet. At være væk fra familien i så stor grad slider på forholdene der, men værst er det, at han bliver fremmedgjort overfor sin familie, og næsten føler, at han hører mere til hos “Englene”. Det vågner han så op, og finder ud af, at sådan er det selvfølgelig ikke, men vejen dertil var noget stenet.

Det er facinerende læsning, og viser mange af de dårligste sider i den menneskelige natur. Der findes masser af onde mennesker derude….. er du i tvivl – så læs bare med, så er du overbevist. Ved du det godt – læs alligevel, for det er godt fortalt.

Jeg kom så til at tænke på, at nu jeg var i den boldgade, så burde jeg jo også læse Gangster af Brian Sandberg. Den er hentet til bøger der skal huskes.

Derudover er der også flere bøger af Jørn *Jønke” Nielsen, hvis man skulle have lyst. Jeg har læst dem, og de giver også et godt indblik i “kulturen” – eller hvad vi nu skal kalde det. Det er sikkert ikke alle, der har samme facination af de her gutter, men der er nok nogen, og bogen her får ihvertfald min anbefaling.

Jay Dobyns har en blog, som du kan kigge på, hvis du vil se mere om ham. Ligesom han også har en profil på LinkedIn, hvor du kan se, hvorfor han faldt godt ind i rollen som HA’er.

0

3 thoughts on “Ingen engel af Jay Dobyns

 1. Det “job” er mig så uendeligt fjernt. Jeg kan da godt forstå at han råder ilde ud. Det manglede bare. Tænk at han tror at man kan lege med sin identitet på den måde.

  • Donald – jeg ved ikke, hvorfor du skriver “job” – det er helt bestemt et job, omend du ikke synes, at anerkende det? Det er en helt kendt metode, at infiltrere på den måde, og en af de eneste måder at fange personer involveret organiseret kriminalitet, såsom nævnt her, og også mafiaen. Det er også kendt, at det kan være meget svært, at skille tingene ad, når det pågår over lang tid. Intet unormalt i det, og du kan kalde det “lege”, men det er faktisk en “leg”, som var ved at koste ham livet og noget der er en reel risiko hele tiden. Så han ofre sig for sagen og for at andre kan være mere sikre. Det synes jeg ikke er nogen leg på nogen måde. Måske du netop skulle læse den, fordi du ikke forstår, ganske åbenlyst. Jeg tror, du bliver meget klogere. Og det er faktisk godt fortalt.

 2. Kære Deborah. Jeg skriver fordi jeg gerne vil takke for din hilsen til mig på min blog. Mange har skrevet, de fleste kender jeg og ALLE betyder virkeligt meget, men nogle har fået mig til helt at miste mælet. Deriblandt du 🙂 Jeg vidste slet slet ikke at du læste med ! Jeg bliver jo så glad når jeg opdager at mennesker jeg selv kender til på afstand, også ved hvem jeg er. Fjollet måske, men sandt. Jeg ved at du har ret, og de mange mange kærlige henvendelser har fået mig til at overveje om jeg måske har været for hård over for mig selv, når jeg sådan har villet sige farvel og tak. Måske mine ord alligevel har betydet noget i den store sammenhæng? Det er svimlende på en måde, men også meget varmende og når jeg har siddet og læst alle ordene I har skrevet til mig, har tårene sgu rendt igen 🙂

  Du og jeg har faktisk skrevet sammen engang i fortiden, selvom jeg ikke er sikker på at du er klar over det. Tilbage i 2007 bloggede jeg i en kortere periode som skovtrolden i storbyen… Jeg måtte stoppe pga af en mand jeg dengang kendte, og JA… endnu en mand som min ringe dømmekraft bragte ind i mit liv, og en mand som jeg aldrig aldrig har skrevet om på min nuværende blog. Har hverken haft lyst eller mod, af frygt for at han skulle finde mig igen.

  Nå, men du skal bare vide at jeg oprigtigt blev glad da jeg så din hilsen, og som med dig så har jeg med en masse andre bare det lille øv, over at jeg slet ikke har vidst I har fulgt med;) Men skidt nu med det, jeg vil lukke mine øjne nu og håbe at dagen i morgen bliver lidt gladere.

  Mange knus
  Henriette 🙂

Der er lukket for kommentarer.