Honningmuffins med valnødder

Jeg er åbenbart inde i en stime, hvad bagning angår. Det er også hyggeligt at bage. Men det kom sig nu af, at min veninde skulle komme et smut forbi, og så havde jeg set en opskrift, jeg lod mig inspirere af eftersom jeg havde de nødvendige ingredienser i huset. Egentlig var det jo helt almindelig hvedemel opskriften kaldte på. Jeg løb dog i det problem, at det var jeg i hast ved at udgå for. Hvad gør en klog så. Tjah som ses nedenfor, tog jeg grahamsmelet og pizzamelet i hu, og ved I hvad? Det gik ganske udemærket for ikke at sige strålende. Så derfor den underlige melsammensætning, men det var altså hvad jeg brugte 🙂 – De smager rigtig godt, og de overlevende fra aftenen med min veninde kom med i stalden i går. Stort hit og opfordring til at bage igen, hvilket jeg selvfølgelig vil gøre.

Honningmuffins med valnødder
(12 stk.)

45 g hvedemel
20 g pizzamel
20 g grahamsmel
1/4 tsk. bagepulver
½ tsk. kanel
1 knsp. stødte nelliker
1 knsp. revet muskat
85 g blødgjort smør eller margarine
85 g sukker
1 spsk. klarflydende honning (her akacie)
2 æg pisket let sammen
60 g valnødder
(kan erstattes af andre nødder el. mandler)
1 dl vand

Topping:

50 g valnødder fintakkede
1 1/4 tsk. kanel
2 spsk. klar honning
1 dl vand (kogende)

Forvarm oven til 190 grader og anbring 12 papirforme i en muffinform eller sæt 12 dobelste papirforme på en bageplade.

Bland mel, bagepulver, kanel og neliker og muskat sammen i en skål. Kom smør og sukker i en anden skål og pisk det sammen til luftigt og cremet. Pisk honning i og tilsæt letpisket æg lidt ad gangen. Pisk godt efter hver. Vend melet i blandingen med en metalske. Rør valnødderne (eller andre nødder eller mandler) i og fordel dejen i formene med en ske.

Bages i 20 minutter i den forvarmede ovn eller indtil de er pænt hævede og gyldenbrune. Sæt dem til afkøling på en bagerist. Bland valnødder og kanel sammen med toppingen. Kom honning og vand (kogende) i en kasserolle og rør godt sammen, til blandet.

Prik huller i kagernes overflade med en gaffel eller en træpind, når de er næsten kølet af og overhæld dem med den varme honninglanding. Drys valnøddeblandingen over hver cupcake og server dem varme eller kolde.

0

2 thoughts on “Honningmuffins med valnødder

    • Det er bare et “kick” når ens kreativitet lønner sig. Absolut 🙂 Du skal helt sikkert prøve dem, så gode.

Der er lukket for kommentarer.