Tivoliglimt

I dag var det tid til den årlige Tivoli-tur med indbygget frokost i Restaurant Grøften. Altid et h yggeligt sted at komme. Vi var en pæn flok faktisk, min søster og familie, min far, min farbror (hans kone var desværre forhindret af sygdom), min faster og hendes mand, min søsters svigermor og et vennepar til far.

Alle nød vi, at komme indefor i det der på det tidspunkt, var nærmest silende regn. Vi valgte selv, hvad vi ville spise, og jeg tog den godt velprøvede Teaterplatte, som jeg får næsten hvert år, for det smager altså godt, sådan noget rigtig godt smørrebrød (det synes jeg ihvertfald), men andre sprang på skipperlapskovs’en, som er ad libitum, og det forlød, at den også var god. Jeg har smagt den for mange år siden og der var den også god. Måske jeg skal prøve noget helt 3., når jeg kommer derind igen.

Til dessert fik jeg (ganske som sidste år) øje på jordbærkortet. De nye jordbær er kommet og der er lavet et kort til dem. Jeg bestilte jordbærtærte, og det fortrød jeg ikke. Hold da lige op, hvor var den god. Hvis jeg overhovedet skule anke på noget – og det må man jo godt, hvis man syne, det er sådan, så manglede jeg altså rødkål på min kamsteg. Sådan en kan godt være lidt tør (det var den) og er der så ikke nok med rødkål (her råsyltet og rigtig fin ellers), så bliver det altså en vindtør omgang, og det er synd, når det iøvrigt var så fint. Sværen var især super. Sprød og lækker og saltet ordenligt. Også hønsesalaten var super, ligesom den perfekt stegte fisk. Jo, det var en god frokost…..

Efter frokosten gik jeg en runde i haven, nu jeg var derinde. Jeg bryder mig ikke om, som de har maltrakteret Tivoli. Det er ganske ødelagt synes jeg. Der er visse steder, der har fået lov at være næsten uberørt og har undgået pop-smarte løsninger, men det er ikke meget. Hvor ofte skal det siges:

“If it ain’t broken – don’t fix it”

Det gælder i høj grad Tivoli, som næsten er uigenkendelig og charmen er stort set væk nu. Hvorfor skal alt laves om? Det var jo ikke, at Tivoli manglede gæster som sådan. Dem der vil have forlystelser og tjuh-bang, kunne jo tage på Bakken eller andre steder. Nå, men jeg kommer en gang om året – for maden, men det er jo lidt træls at skulle betale indgang bare for det. Og nej, jeg prøvede ikke forlystelsen afbiledet. Jeg kom til at tænke på, at da bilen kom, blev den kaldt en Helvedesmaskine! Det var ordet, der faldt mig ind, da jeg så den her i aktion. Jeg tror ikke, du kunne betale mig et beløb stort nok for at gå op i den – fy for den! Den der “dims” for enden af stangen, sidder der altså mennesker i!!!

Bortset fra den anke, så var det en dejlig frokost, og af samme grund har jeg ingen aftensmad spist. Nu skal jeg i seng, for den står på tidligt op i morgen – der er Derbygalops! Kan I nu sove godt – og så ligger der er flere Tivoliglimt her.

6 thoughts on “Tivoliglimt

 1. Pingback: Deborah's food and something

 2. Hej igen

  Dejligt at linierne er ok igen…det letter skrivningen lidt.. 😉

  Jamen jeg er sådan set enig med dig i at Danmark nok ikke vågner op før det er for sent at rette op på de mange forandringer vi har lavet… ja jeg skriver vi for i det må det jo være noget vi noget…… det kan ikke blive ved med at de hele tiden.

  Jeg synes dog at vi som brugere af Tivoli og alle andre steder skal sige fra hver gang vi ser noget der ser herrens ud, dvs fortælle det til de nærmeste venner/familie m.v. eventuelt til det sted hvor forandringen er sket … Fortælle hvorfor man synes det ser herrens ud, hvorfor nogle ting ikke er efter den hensigt de måske skulle virke på osv….

  Jo flere vi er som klager eller siger fra og fortæller vores synspunkter jo før stopper de med at lave om hen over hovedet på os allesammen tror jeg på…. 🙂 Måske naivt men jeg vælger at tro på det gode i mennesket nogle gange og så håbe at de virker… 🙂

  Er du okay igen eller er det lidt skidt med helbredet ven..

  KH
  Helle

  • Jeg må indrømme, jeg har lidt opgivet. Jeg synes, “vi” her i Danmark, kører ud af den helt forkeret tangent på den måde, og har gjort i mange, mange år. Istedet for at bevare nogen ting og især bygninger, rives der ned. Mange smukke fabriksbygninger etc. kunne være blevet til smukke lejlighedskomplekser. Men det er nok noget med nogen emsige arkitekter og byplanlæggere, der vil have æren for et nyt byggeri. Men æren for en smuk istandsættelse/ombygning er da mindst lige så vigtig og ærefuld i mit hoved. Jeg ved det ikke…. men er godt træt af det.

   Helbredet har holdt sig i skindet sådan nogenlunde, men helt frisk er jeg ikke, så jeg skal måske nok blive hjemme i morgen og komme mig, men vi må se. Tak for du spørger. Kh D

 3. Pingback: Deborah's food and something

 4. Takker for et dejligt glimt af Tivoli og Grøften… den platte ser vel nok lækker ud, den skal vist prøves en dag forhåbentlig i år. MAn laver så meget om, så også i Tivoli er der lavet om, som man ville sige det så pænt i Matador… Tiderne Tiderne ..ja Tiderne må lægge navn til mangt og meget og nu også Tivoli´s forandring, mon ikke nogen kloge hoveder engang snart ser dette og vågner op, så man laver Tivoli om til de gode gammelkendte ting igen…men med en smule nyt.. Jeg vælger at tro på det..

  KH
  Helle

  PS man kan igen ikke rette sine linier …dvs man kan rette i den linie man er i, uden at skulle slette hele tiden… Vil man rette i en linie ovenover så må man slette alt der er skrevet indtil …. lidt irriterende faktisk…. 🙁

  • Selvtak Helle, og tak for din hilsen. Og ja Tiderne!! De er gode på nogen måder, men de er sørme også ikke så gode på mange andre. Jeg tænker, der er fordele og ulemper ved alt. Men jeg er bange for Danmark ikke vågner, hverken med hensyn til Tivoli og mange andre ting, de bare river ned. Byfornyelse KAN være godt, men er det meget, meget langt fra altid. I Danmark har det taget overhånd efter min mening.

   P.S.: Jeg har ordnet det med linierne.

Der er lukket for kommentarer.