På vejen hjem

På vejen hjem efter den dejlige frokost og en runde i Tivoli, gik jeg over på Hovedbanegården for at tage hjem. Det er ellers et sted, hvor man nok kunne finde mange sjove motiver, for der er altså mange “typer” derovre. Har ofte haft lyst til at gå en runde med kameraet, men så igen, er det ikke alle der er begejstrede for at blive fotograferet. Og så bliver jeg nok lidt “en kylling”.

Men den smukke tagkonstruktion og togene, går man heller ikke galt af. Faktisk er den nye Hovedbane i Berlin i tanke ikke langt fra den efterhånden noget aldrende (men smukke) Københavns Hovedbanegård. Dog forstår jeg ikke, hvorfor man maler jernet gråt. Det har oprindeligt været sort er jeg ret sikker på.

Der var en overgang (åbenbart eksisterer den stadig) en dille med, at alt skulle være gråt. Træværk, jern, vinduer – også selvom det overhovedet ikke passede nogen steder. Det er så en kedelig dansk ting, at man bare hovedløst følger moden uden at tænke på, hvad der passer til bygningen/huset iøvrigt. Suk! En af mine kæpheste, og noget man er langt bedre til i f.eks. England, og kunne jeg se – også i Berlin.

Gutten på fotoet nederst mødte jeg så i toget, hvor jeg ikke rigtig kunne komme til at fotografere ham, uden det virkede lidt “for meget”. Men han stod af samme sted som jeg, og så kunne jeg fotografere ham bagfra. Det var en højst usædvanlig beklædning han havde på. Ikke så meget fordi han havde et jakkesæt på, men fordi han indenunder havde noget med nogen lange frynser hængende udenfor. Dertil kom, han var klippet korthåret, og i hver side havde en spytkrølle (agtig) – ihvertfald sådan en tot, og ja så er der lige hatten. Jeg tænkte først, at han måske var traditionel jøde – men de har da skæg? Er der nogen, der ved, hvad han er for en gut?

8 thoughts on “På vejen hjem

 1. Han ligner i hvertfald de ortodokse jøder, jeg har set i New York blandt andet, hvor der er områder hvor det vrimler med dem.

  • Camilla, jeg tror også, det er den løsning, vi er endt på 🙂 Jeg må lige prøve at undersøge noget om det på nettet ved lejlighed.

 2. Tak Camilla…som jeg også skrev jeg var i tvivl… Hvis han havde været Naver så kunne han jo immervæk have været ude i et ærinde uden sin stok og rygsæk… det ser jeg i min by når de kommer igennem … De besøger vores Navergård, jeg mener endda at de overnatter der…. Og så ser vi dem i bybilledet ind imellem… 🙂

  Helle

 3. Han er ortodoks jøde. Havde han været naver, ville han have haft en stok og en rygsæk med sig…

  • Jeg ville også tro, det var sådan. Hvad ikke kan ses på foto, er at hans taske rent faktisk har et flybaggagemærke på sig, så han kom direkte fra Lufthavnen tror jeg. Og så kan det ikke passe med Naver.

  • Camilla, der var ingen stok og rygsæk! Det så som nævnt ud, som om han kom direkte fra lufthavnen.

 4. Så du tilfældigvis hans tøj forfra..? For min første tanke er at han kunne være en Naver…. en omvandrende håndværker… som arbejder sig gennem Europa i et år og derefter må kalde sig for Naver.. 🙂 I gamle dage var det 7 og nogle måneder de skulle arbejde sig gennem Europa … I Tyskland/Holland er det mere normalt at se Navere trave afsted med deres sæk over nakken på vej ud og finde arbejde..

  Men ellers kom jeg også til at tænke på en jøde, som du også selv nævner, om det er de ortodokse eller hvad det ved jeg så ikke… Men lidt morsomt er det da… Jeg har da i fantasien allerede spundet en ende og brygget videre på en historie om Navere… 😀 Nå et sidespring… du spurgte om nogle vidste noget…. Men jeg ved ikke mere end du selv gør… jeg kan kun gisne… 🙂

  Tak fordi du delte din causeren med os andre…

  KH
  Helle

Der er lukket for kommentarer.