Meatfree Monday: Smørristede nye kartofler med løg, rå chilisauce og vendt æg

Jeg ser Nigel Slater på BBC nu. Han laver simpel hverdagsmad på nye og lækre måder. Dette er ikke hans opskrift, men min egen, men lidt inspireret af ham er jeg, for jeg har set ham her de seneste dage.

Jeg fik en pose helt nyopgravede nye landkartofler forleden, og de blev kogt næsten med det sammme, så jeg havde dem i baghånden. Det ene hold spiste jeg lørdag inden, jeg tog på banen, for det ville selsagt blive en lang dag, og andet hold var så i dag. Og jeg havde en rest af den rå chilisauce tilbage, som jeg tænkte ville gå til de nye kartofer. man kunne selvfølgelig også riste kartoflerne i olivenolie, hvis man hellere vil det, men det var altså ikke smagen, jeg havde lyst til, men den af smør. Men prøv dig frem og find din favorit.

Kartoflerne blev stegt i lidt smør sammen med en smule karry,løg, forårsløg og rødløg til kartoflerne var varme og løgene møre – gerne meget møre. Ægget spejles og vendes og kun lige, så blommen stadig er blød og lægges ovenpå. Chillisaucen anrettes rundtom og der drysses med purløg. Enkel, nem og meget velsmagende synes jeg.