Stegte ris

Den nye stil er stukket ud. Her til frokost fik jeg stegte ris. Et koncept jeg også har bevæget mig i til aftensmad, og som man også kan bruge til det selvfølgelig. Det gode ved dem er, at man kan lave dem med stort set alting – jeg kan ikke umiddelbart komme på noget, der ikke lige ville gå.

Her var det kinesisk/thai-inspireret og vegetarisk. Jeg fik et overload af kød forleden på Bilkaturen, så jeg føler godt jeg kan klare mig stadig på det! Så her er, hvad jeg puttede i risene, som iøvrigt smagte dejligt bortset fra den chili, jeg kom i var lige stærk nok.

120 g (2 dl) kogte basmatiris
1 spsk. solsikkeolie
1/4 rød peber
½ rødløg
1 lille gulerod i strimler
(brug kartoffelskrælleren)
50 icebergsalat
1 lille forårsløg
1 fed presset hvidløg
½ rød chili eller efter smag
Karry
Ingefær
Frisk basilikum
Frisk Korriander
1 spsk. soyasauce

Løg i skiver, hvidløg, og rød peber puttes på panden sammen med krydderier og steger en ca. 10 minutter. så kommes ris, forårsløg, gulerod, ris og iceberg samt basilikum på. Alt steges god igennem, og soyasaucen tilsættes og det varmes hurtigt igennem. Tilsæt til sidst den hakkede friske korriander og server.

Den her ret koster ikke meget i kalorieregnskabet og smagte dejligt, og bliver helt sikkert en favorit med eller uden kød. Sundt og lækkert – så kan man ikke forlange mere.

Jeg skal prøve at skrive energiforedeling på og points, men lige nu er jeg med det ene ben på vej ud af døren, så det bliver lige senere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.