Læsø 17.-20. juli 2012 – mest i fotosStrandende på Læsø, er nogen af Nordeuropas bedste, og det kan jeg så skrive under på passer


En tur henad stranden og man landede på Vesterø Havn, hvor også færgen ligger til


Et kig op mod land fra den dejlige strand mod Læsø Kur – en kirke lavet om til spa


Så smukt ligger Læsø Saltsyderi – det fås vist ikke smukkere


Saltet bliver høstet i kurve, der står på kanten af sydekarret


Selv transporten var luksus – mine venners helt nye Citroén C5, som jeg fik lov at køre i, så jeg kunne se øen. Dejlig bil. Det er næsten lige til en reklame. Den er parkeret ved Bovet Naturreservat


En af de smukke ruder i Vesterø Kirke


Kapellet i baggrunden og de karakteristiske stenkanter omkring gravene på Østerby Kirke. Dette var iøvrigt ikke kun her, men over hele linien. Dette er en skik, der blev påbegyndt i 20’erne fortalte den flinke graver, jeg talte med, og som også bruges på vist nok Samsø. Ikke særligt charmerende i mine øjne. Det giver en meget kold kirkegård uden træer og med alt det sten. Men nu er der ikke så mange træer, der kan klare klimaet på Læsø, og det er måske også grunden


Et meget typisk foto. Jeg var lidt bange for at møde en hugorm i klitterne, men det gjorde jeg ikke


Jeg tænker køerne giver godt kød med den opvækst. Hvordan jeg ved, det er kødkvæg? Jo kalvene går på marken også. Det gør de ikke, når det er malkekvæg. Iøvrigt kan man næsten se bøfferne på de her kæmper, som jeg vil tro er Blonde d’ Aquitaine, hvor køerne vejer 1.000 kg, hvilket passer på størrelsen på disse


Hedvigs Hus


De lækre hummerhaler vi fik derovre. De smagte godt, men det er altså ikke specielt sjovt at pille dem


Der er masser af rav på Læsø. Og det sælges allevegne næsten også derovre (her Uldstuen). Faktisk fandt min værtinde 2 stk. og jeg 1, da vi gik tur på stranden. Dem fik jeg med hjem. Små godt nok, men stadig


En brøkdel af de smukke strikvarer hos Uldstuen på Læsø. Jeg kunne have købt mig fattig i garn og færdige ting, men da jeg var fattig i forvejen og ikke kan strikke lod jeg være. Kommer I derover, og elsker garn er dette et must. På sitet er også webshop, så nogle ting, kan du købe hjemmefra


Her ses, hvor dejlig stranden er og hvor fint vejret og vandet var, mens jeg var der


Der er rigtig mange hybenroser på Læsø og de pynter


Med solnedgangen taget fra mit værelse, vil jeg slutte min lille reportage fra Læsø

Det var en monstertur derover! Jeg startede hjemmefra ved 9-tiden og skulle endda kun med toget til Slagelse, hvor jeg blev hentet af min gode vens far og hans døtre. Og så gik det nordpå, og det tog lang tid. Da jeg skulle hjem tog jeg afsted klokken 9.15 med færgen derovre fra og var hjemme klokken 19. Dertil skal nævnes, at skulle jeg udelukkende have været med det offentlige, havde det taget mig endnu længere og jeg havde nok først været hjemme ved midnat. Dette skyldes ikke mindst at Limfjordsbroen stadig er i stykker, og der ikke kører tog den vej, og dertil skal lægges S-togsbøvl her i Hovedstaden p.t. Så alt i alt var turen anstrengende.

Da vi ankom, blev vi modtaget med den dejligste middag. Krebinetter, med ærter og smørsovs. Det smagte dejligt ovenpå sådan en tur og et glas god vin fra Læsø Vinhandel gjorde bestemt ikke sagen dårligere. Mine venner har vinhandlen, så det var jo dejligt at kunne smage på varerne. Til dessert fik vi is fra Læsø Is, og jeg valgte en lakridsis med Læsø salt. Det er noget af det bedste, jeg har smagt. Når jeg engang får en ismaskine, skal jeg prøve om jeg kan lave efter, for det var da bare godt.

Jeg nåede desværre ikke at smage en mere, hvilket var dumt, for vejret indbød da i den grad til det. Men sådan var der desværre flere ting jeg ikke nåede, jeg egentlig gerne ville have nået. Turen blev væsentlig kortere end jeg havde håbet, og egentlig planlagt, men det kunne ikke rigtig være anderledes af flere årsager.

Men de par dage, jeg havde derovre nød jeg meget og forhåbentlig har mine fotos givet dig et indtryk af, hvor dejligt, der er på Læsø. Jeg vil ihvertfald gerne derop igen, men turen derop, er mig næsten uoverskuelig så måske jeg skulle overveje den her løsning.

Jeg ved ikke om du så Jan Gintberg på Kanten forleden? Han var faktisk på Læsø. Ellers kan du se den lige her. Jeg har aldrig sådan rigtig set før, for jeg mente ikke, jeg ville synes om. Der kan man se – jeg synes faktisk, han er rigtig god og morsom. Så nu skal jeg se nogen flere, og kan så gøre, når jeg har lyst.

Søren Ryge har også nyeligen været på Læsø og det var også meget interessant, der kan man se, hvordan tangtagene bliver til. Men udsendelsen er ikke tilgængelig online desværre.

Tak til mine venner for dejligt ophold og for de ville have mig og til vores chauffør mellem Læsø og Slagelse og tøserne for hyggeligt selskab undervejs.

Har du ikke fået nok fotos, så ligger resten her.

Links omkring Læsø:

Læsø på Wikipedia

Visit Læsø

Læsø Saltsyderi

Læsø Uldstue

Læsø is fra Storhaven

Storhaven Webshop

Læsø Vinhandel

Storhaven

10 thoughts on “Læsø 17.-20. juli 2012 – mest i fotos

 1. Hej Deborah. Rigtig flotte billeder her fra Læsø. Du forstår at finde motiverne. En lille rettelse til billedet med det gule kapel. Det er kapellet ved Østerby Kirke.

  • Tusind tak Vibeke. Det var pæne ord, jeg værdsætter fra en som ved det 🙂 – Der er utrolig skønt på Læsø, så jeg siger tak for dejlige dage der. Jeg har rettet min “ups” i forhold til Østerby Kapel. Tak for du gjorde mig opmærksom på.

 2. Hej Deborah
  Vi var på en tilsvarende tur til Læsø, med besøg hos vores fælles venner, hvor vi også startede med de gode krebinetter. Men vi havde to teenagepiger med, så det var lidt svært at stoppe op alle de steder der så interessante ud for os forældre, turen foregik på pigernes præmisser, derfor var det dejligt at få lov til at se med på dine billeder, kirken var jeg meget ivrig for at se. Tak for de gode billeder, må sige at de er utroligt gode, du kan bare det der 🙂

  • Hej Mette

   Hvor hyggeligt at du skrev og tak for de pæne ord 🙂 Der er utroligt dejligt, og jeg fik langt fra nok af øen, som jeg håber at besøge igen på et tidspunkt. Det lyder som om, at der for dig også er basis for en tur mere. Og ja det kan godt være svært at tilgodese alle interesser på sådan en tur.

 3. Jeg har aldrig været på Læsø og det ser ud til at være en fejl… måske skulle jeg undersøge muligheden for at tage derover inden ferien er slut 🙂

  • Det synes jeg bestemt, du skal Mette. Du har jo heller ikke bare halvt så langt derover. Der er virkelig skønt! Bare vær opmærksom på Færgetiderne.

 4. Kære Deborah

  Tusind tak for kigget ind i din ferie… endnu engang bliver jeg mindet om at Danmark er dejligt…. Jeg har sammen med min familie fartet det meste af Danmark rundt både i telt og på små hyggelige steder og kroer… Jeg elsker mit land inderligt og kan se jeg stadig mangler pletter jeg ikke har set endnu…

  Dine link giver mig mod på endnu engang at gense mange af mine ynglingspletter i dette land…

  KH
  Helle

  • Kære Helle

   Selvtak!

   Det synes, jeg lyder rigtig godt. Mere kan man jo ikke ønske sig. At inspirere med sin blog og indlæggene på den. Jeg håber, du får kræfter og overskud til at se noget af Danmark, som vitterligen er dejlig.

   Kh Deborah

Der er lukket for kommentarer.