Omkring et skarpt hjørne

Lige om straks har jeg fødselsdag. Sådan en har man jo gerne en gang om året, og selvfølgelig også jeg. Normalt, har jeg intet imod at have fødselsdag, og det har jeg vel egentlig heller ikke dennegang – og så alligevel. Det er som om, der både hos mig selv og andre ligger en vis forventning til lige netop denne fødselsdag, der runder et meget skarpt hjørne. En milepæl kan man vel næsten kalde det.

Føler jeg mig gammel eller mere end jeg gjorde sidste år? Nej! – hvad så? Jamen det er bare sådan noget med, at man føler, at man “burde” holde en stor fest. Og så vil nogen sige, at nej de behøver man ikke. Og nej det gør man ikke, men hvis ikke når man fylder rund, hvornår så. Sandheden er, at det ville jeg da skrækkeligt gerne. Jeg elsker alle mine dejlige venner, og intet ville fryde mig mere end holde en dejlig stor fest med masser af mad og drikke. Men jeg aner ikke, hvor jeg skulle få den slags penge fra. Måske sætter jeg for høje krav til det, men jeg har kigget på priser, og ligemeget hvordan jeg vendte og drejede det, så blev det astronomiske summer vi røg ud i.

Selvfølgelig kunne jeg da gå ud og låne til at holde den her fest. Men hånden på hjertet, så er det også et spørgsmål om, at jeg herhjemme mangler rigtig mange ting og få ordnet. Jeg trænger for at få malet, ligesom jeg mangler flere møbler. Min sofa er en arvet sag fra omkring 70’erne, og omend den er yderst behagelig, så er den altså ikke for køn, og kunne godt trænge en udskiftning, ligesom jeg også har fortalt om den store stol, der ikke kan mere. Derudover er der de nye spisestole, der eventuelt også skal have en ny makker, en markise til altanen og…..! Så I ser mit dilemma – forhåbentlig.

Det bliver altså på trods af det runde skarpe hjørne en fredelig fødselsdag med en lille fejring her og der og det kan vel være mindst lige så godt. Så kan jeg leve højt på det resten af året 🙂 Så til alle mine kære venner: I er meget værdsat, også selvom jeg ikke formår at give jer den fest I har fortjent.

Er der noget, der mangler sådan her midt i livet? Aner vi en midtvejskrise? Til det første, både nej og ja! Og krise – nej. På mange måder har jeg det bedre end nogensinde i mit liv, og gør og er lige der, hvor jeg gerne vil være, når det nu er, som det er. Er der ting, jeg gerne ville lave om? Det er for stort et spørgsmål, og jo også hypotetisk. Det er ikke værd at ærge sig over, det vi ikke kan lave om. Og at skrue tiden tilbage, er altså noget, der bare ikke lader sig gøre. Hvis jeg skal sige, jeg mangler noget, så mangler jeg den søde kæreste, en livspartner at dele alle de dejlige, dejlige venner og oplevelser med. Et står fast – han er nødt til at dele kærligheden til hestene og hvis ikke – ihvertfald respektere den og give den plads. Ellers gider jeg ikke. Det er de og menneskerne, der følger med alt for vigtige i mit liv til andet.

Så det er vel, hvad jeg mangler og så et bedre helbred. Det sidste får jeg ikke, så det kan jeg lige så godt også prøve at finde mig i. Det går op og det går ned, og således keder jeg mig aldrig. Det eneste der må og skal gå nedad er vægten og der kæmpes. Efter fødselsdagen bliver der lagt en stram kurs. Jeg gider ikke mere. Men lige nu vil jeg bare glæde mig over alle de gode venner, en dejlig sommer, flere gode oplevelser i posen i form af besøg hist og pist – livet som sådan!

7 thoughts on “Omkring et skarpt hjørne

 1. Pingback: Deborah's food and something

 2. Jeg bryder mig ikke om at fejre fødselsdage, jeg synes det er talmagi og falsk. Jeg kom i tanke om min 30 års fødselsdag om eftermiddagen samme dag og skyndte mig at invitere min familie. Min 40 års dag var en katastrofe, fordi jeg blev forsinket og gæsterne stod og ventede udenfor – jeg ved ikke hvorfor jeg ikke havde dobbeltsikret (med en nabo eller et familie-medlem til at holde døren og lave arbejdet.) 60 år gik bedre 🙂 Sidste år kan jeg helt ærligt ikke huske. Pinligt!

  Jeg tror der er noget godt ved at markere runde og skarpe hjørner, lave mærkedage som er gode minder, ellers glider alting i éet – men jeg er først ved at lære det nu!

  Nu vil jeg ønske dig tillykke! Stort knus og pas godt på helbredet – det kan godt blive værre, og måske, hvis du er heldig, lidt bedre 🙂

  • Donald, jeg forstår slet, slet ikke din modvilje mod fødselsdage. Og “talmagi” – hvad mener du med det?? Hver dag, vi har på denne smukke jord, fortjener at blive fejret og i princippet er hver dag en fødselsdag. Men den dag man kom ind i verden, er da noget særligt. Jeg håber virkelig du lærer det 🙂 Jeg elsker fødselsdage – og du har ganske ret, det kan godt blive bedre. Tak for alle gode ønsker for alting og knuset – du får et stort et tilbage!

 3. Stort tillykke med fødselsdagen, Deborah. Jeg kan sagtens forstå dine tanker omkring en fest. Det er dyrt at holde store fester, og man ønsker jo det bedste for sine kære venner. Kunne en idé være at lave sammenskudsgilde? “Tag ingen gaver med, men istedet en ret mad”. Det gør vi hvert år når vi holder familie-sommerfest, og på den måde får vi en fest med 20-30 mennesker til at hænge sammen.

  • Therese, det kunne man godt. Problemet er så plads i næste ombæring.

   Jeg har ikke plads nok til at holde det, og så skal jeg ud og låne lokaler, og så er vi lige vidt igen. Det bliver flere mindre fejringer, som bliver mindst lige så godt!

 4. Kæreste Deborah

  En hjertelig hilsen og en lykønskning i anledning af din fødselsdag. Jeg ønsker for dig at du opnår alt det du ønsker i livet, at du får den tid du har brug for til alle dine projekter, at dit helbred kunne te sig lidt bedre og alle dine ønsker måtte blive opfyldt så godt som muligt….

  Men allerførst og fremmest ønsker jeg dig tillykke og håber at din dag bliver vidunderlig i selskab med dm du holder af.

  Et lille digt det skal du nu have med på din vej min ven

  Kærlig hilsen
  Helle

  Et ønske

  Et ønske på din fødselsdag
  Om en dejlig dag dig gives
  Med masser af søde ord
  Og rigelige hilsner

  Et ønske om at du må få
  En masse gode gaver
  Et lækkert måltid eller to
  Og hygsom samvær ligeså

  Må alting gå dig godt
  Må dine ønsker blive opfyldt
  Og må du have en dejlig dag
  Nu må du have et tillykke

  Helle 14 august 2012 ©

  • Kære Helle

   Tusind tak for den fine, meget personlige fødselsdagshilsen. Tror aldrig nogen har skrevet mig et digt før. Rigtig fint er det. Tak skal du have.

   Kærlig hilsen

   Deborah

Der er lukket for kommentarer.