En nitte!!!

Dette var udtrykket adoptivmoderen brugte om et lille forsvarsløst menneske, der brutalt blev revet fra alt, hvad hun har kendt. En kærlig far og mor, og en fuldstændig anderledes kultur

Startede dagen med at se Adoptionens Pris. Efter det, kan dagen da kun blive bedre. Jeg er mundlam, rystet og fuld af sorg på den lille piges vegne! Der er tydeligt sket mange fejl i den her sag, ikke mindst fra Danadopt’s side i Etiopien, men sandelig også på myndighederne her’s side. Ved snart dårligt, hvor man skal ende og begynde, men at noget er RIVENDE galt, er da bare helt tydeligt.

Forældre, der blev groft villedt, og som troede, de skulle have kontakt med deres børn efterfølgende, ligesom de blev lovet økonomisk kompensation, de aldrig fik. For det ville være menneskehandel, så det må de ikke få. Men at lyve og manipulere sårbare, hiv-smittede fattige forældre, er jo ingen sag, så det gør man da.

I Danmark sidder et par der ønsker sig drømmen om kernefamilien. Jamen så adoptere vi da bare et par stykker. Dette bliver tydeligt gjort for at opfylde deres drøm om “idyllen”, som snart viser sig at være alt andet. Hvordan dette forældrepar NOGENSINDE er blev godkendt til noget, der har med børn at gøre, er mig en komplet gåde. Magen til egocentrerede ukærlige væsener skal man da lede længe efter.

Desværre har jeg set den slags eksempler før, og været mindst lige så rystet og ikke kunnet fatte, hvordan disse mennesker blev adoptivforældre. I nogen tilfælde er det gået godt på trods af, hvad jeg troede, det ville ende med, og i andre ved jeg det ikke. Men det retfærdiggør ikke forældrene fra udsendelsen. Helt forfærdeligt.

Nu sidder vi med en pige, der helt sikkert bliver tabt på gulvet, og som nu vokser op på institution, istedet hos sine kærlige forældre i Etiopien, der “sjovt nok” viser sig, sagtens kunne have beholdt hende.

Lyder jeg som om, jeg er imod adoption? Måske! Ihvertfald hvis og når det skal foregå på den her måde. Adoption skal såvel som andre drastiske løsninger KUN forekomme, når der ikke er andre – ikke for at tilfredsstille et dansk (eller andet) par, der tydeligt slet, slet ikke var i det her af de rigtige grunde, og et system, der har svigtet en lille pige, helt, helt forfærdeligt. Jeg har kvalme!

Klik nedenfor, hvis du vil læse mere om sagen, ligesom der er link til selve dokumentaren online:


Links:

Adoptionens Pris på TV2 Play

27. november 2012 – B.T.: Minister indkalder til krisemøde om Masho-sagen

27. november 2012 – Telefonsamtale – Mor føler Masho var en nitte

26. november 2012 – Pressemeddelelse fra Adoption & Samfund i andledning af dokumentaren

26. november 2012 – Bag Adoptionens Pris – Derfor blandede jeg mig ikke mere

26. november – Instruktør: Svært at stå på sidelinien

26. november 2012 – B.T.: Seerne raser – Forældrene er selv nitter

0

3 thoughts on “En nitte!!!

 1. Pingback: Deborah's food and something

 2. Jeg kender ikke så mange adoptivforældre, men de par jeg kender, klarer det fint og får søde, selvstændige, stærke og glade børn. (de er 4, 12 og 16 idag – de tre børn jeg kender godt – fra to familier)
  Og det på trods af at de ikke var nyfødte. Den yngste var 1 år, den næste var 2 år og den ældste var 4 ved adoptionen.

  Jeg sad også målløs og synes heller ikke umiddelbart de skulle have været godkendt. Men hvad ved jeg om det.

  Jeg ved heller ikke om jeg synes adoption er en nødvendighed. Men det er svært, jeg har jo mit på det tørre med fire børn.
  Men man kan altså godt overleve uden at have børn. Især hvis børn bliver set som en slags statussymbol.

  • Et er sikkert, der er ingen lette løsninger. Det der går mig på, er at folk tror “de skal” have og har RET til at få børn. Nej de har ej! Børn er uskyldigt og de har RET TIL et godt liv. Det er så ikke alle der får det langtfra, men når dette set i bagklogskabens kloge lys SÅ tydeligt kunne være undgået, så gør det ondt. Børn er et statussymbol og det er forkert, og som du siger, man kan sagtens have et godt liv uden børn.

   Jeg kender en del både adoptivbørn/forældre, og jeg kan fortælle dig, at adoptioner meget langt fra altid er lykkelige. Desværre har jeg ikke den forkromede løsning, men at noget er galt, så meget ved jeg.

Der er lukket for kommentarer.