Jeg har bagt i dag…..

Hvad har jeg bagt? jeg har bagt en æbletærte. Jamen får vi så opskriften? Ork ja, den kan I sagtens få ovre hos Ann-Christine, for hun har lagt den for det samme. Og der fandt jeg den også.

Det er sikkert mig og min ovn i fællesskab, og så måske det faktum, at min dej var for tynd? Jeg ved det ikke, men den lever ikke helt op til forventningen. Den smager godt, intet om det, men det er heller ikke nemt at bage med en ovn, hvor man ikke kan se den nøjatige temperatur og som bare har temperament. Ønsker jeg mig en ny? Ork, ja og det kan jeg så gøre, til jeg af nødvendighed må ud og købe en, for sålænge denne kan bare fungere, så står der ikke den slags på budgettet.

Smagen fejlede ikke noget, det var mere bunden der skuffede. Måske jeg lige skal have spurgt, hvor stor en form hun har brugt. Jeg måtte give den ekstra tid i ovnen, men stadig hænger bunden ikke ordentligt sammen og hænger i formen som var smurt godt. Hm! Min bagekarma er vist ikke så god. Nå, jeg tænker øvelse gør mester, men som det ses, så blev den lige en anelse for mørk på toppen også. Den fik selvfølgelig sølvpapir på til det sidste. Så næste gang, skal der altså gøres et eller andet med den bund ihvertfald, mere af den, eller en anden model….

Update 13. december: Det viste sig idag, at den bare havde fået for lidt kagen. Da jeg lunede et stykke i dag, blev den ligesom den skulle være. Man skal så bare være opmærksom på at dække kagen til, da den ellers bliver for mørk på toppen. Jeg tror det er min ovn, der er driller, så har du en nogenlunde normal ovn, hvor temperaturen er mere styrbar, holder Ann-Christines opskrift garanteret nok.

3 thoughts on “Jeg har bagt i dag…..

  1. Pingback: Deborah's food and something

  2. Så hos dig er 13 heller ikke et ulykkestal 🙂
    I lørdags skrev jeg i legehuset om “Den store britiske bagedyst”, som DR1 bragte nylig, læs nærmere på min blog, hvis du vil se nogle af udsendelserne. Desværre er de 4 første fjernet, og snart udløber nok et par stykker. Nåh men, det jeg egentlig ville frem til er, at dommerne Mary Berry og Paul Hollywood næppe ville ha’ givet din kage mange point bl.a. på grund af dine nævnte fejl. Dog er du uden gode råd kommet frem til et godt resultat, så når du bager den næste gang, kan den ryge til tops. Flot og mumslækker ser den ud, trods uens varmefordeling 😀

    • Tak skal du have for de pæne ord. Man må jo prøve sig frem, andet er der ikke for og som sagt så smagte den udemærket.

Der er lukket for kommentarer.