Julelys….

Selv nu, hvor jeg faktisk har haft det her kamera et pænt stykke tid opdager jeg nye sider af det, og der er stadig meget at udforske – både ved kameraet, men også bare fotoviden generelt. Jeg forsøger, at suge lidt viden, når jeg kan og hvor jeg kan, når jeg orker. Som det vides er kræfterne bestemt ikke altid, det der er mest af, og så må man prioritere. Oftest må jeg prioritere at få taget fotos, hvis jeg lige har kræfterne til det, den dag, jeg lige lyster det. Ikke givet – langtfra!

Noget af det, jeg har forsømt, og som jeg skal udforske noget mere er blænder, lukketider, ISO og alt det her tjavs, for selvfølgelig er det altafgørende og vil give mig meget bedre fotos, at vide mere. Hovedet står af på de lange forklaringer, men jeg fandt en super fotobog i Enland, som fortæller tingene kort og overskueligt, og intentionerne har været superfine – tiden, mit hoved og fars helbred ikke mindst i år ihvertfald har spændt ben.

Vi prøver lige igen næste år, men jeg hygger mig fint nok med at forsøge mig frem og bare prøve noget forskelligt. Problemet kommer så, når jeg skal huske, hvad jeg gjorde. Det kan jeg så dennegang, hvor jeg forsøgte mig udi lidt mørkeleg og Julelys….:-)

0

2 thoughts on “Julelys….

  1. En bog jeg selv havde meget glæde af da jeg startede med at fotografere for snart mange pr siden er denne:
    http://www.ttf.dk/Dansk/Cases/Bøger/Fototeknik.aspx
    Den er både let forståelig og meget enket at følge og så er den ikke på ret mange sider. 🙂

    Flot billede du har fået taget. Hvis du vil have lysene til at sparkle/stjerne så skal din blænde stå på 12-15 iso i bund og lukketiden på en 15 sec. (Det kræver et stativ, eller andet fast underlag) men giver nogle fantastiske billeder.

    • Tusind, tusind tak Catarina. Er ALTID rigtig glad for den slags tips/tricks, og man lærer hele tiden. Det er det, der gør fotografring så spændende, og når det så lykkes for en, så bliver man så glad. Jeg vil helt sikkert prøve, det du foreslår. Både teknikken og jeg vil købe bogen eller ønske mig den. Det er ikke en dyr bog, så det skulle være overkommeligt. Igen tak for tips!

Der er lukket for kommentarer.