Svampe Sandwich – Jamie Oliver

IMG_5842opt2_Svampesandwich< IMG_5845opt2_Svampesandwich

IMG_5846opt2_Svampesandwich

IMG_5847opt2_Sandwich

IMG_5850opt2_Svampesandwich

Som jeg har nævnt før, så elsker jeg at se madprogrammer. Nogen er mere nyttige end andre, helt bestemt selvfølgelig. Jeg kan godt lide f.eks. at se Jamie Oliver. Han er som en af mine andre favoritter Hugh Fernley-Whittingstall altid hyggelig og underholdende. Nu sendte de så en gammel udsendelse med ham på DR i går, som jeg så havde optaget. Ikke at der var det store forkromede “nye” i noget af det, men det handlede i høj grad om svampe. Jeg elsker svampe i enhver form, og eftersom jeg ikke spiser de store mængder kød mere, ja så kan man jo regne ud, at jeg spiser en masse grønsager.

Nu fik jeg så lyst til at prøve den her opskrift, som Jamie lavede igår, og da jeg alligevel skulle handle, så købte jeg en Portobellosvamp med hjem (90 g) – så det var en pæn stor sag, og så var det ikke den største endda. Opskriften nedenfor er til 4 personer, men der er jo ingen der sigr, du ikke også kan lave bare til dig selv til frokost (eller aftensmad), som jeg gjorde. Det smager himmelsk. Dog kan jeg nu se, at jeg havde glemt (jeg lavede på hukommelsen) de soltørrede tomater, som jeg er sikker på kun vil højne opskriften endnu mere og give endnu mere smag og punch til en allerede super ting, selv uden.

Man kan variere fyldet og putte pesto og brødkrummer over, hvis man vil lave vegansk og iøvrigt prøve sig frem. Vil man bruge dem som tilbehør, kan man jo også snildt gøre det, eller som en lækker forret, og så bare servere et lille stykke flüte til istedet for at lave som en burger, eller putte det mellem to flade stykker brød som Jamie gjorde. Istedet for brøndkarse brugte jeg en blandet salatblanding, og det smagte dejligt. Desuden rørte jeg “en sjat” ost (20 g) i, og det kan jeg nu se, der ikke skulle, men prøv dig frem – god fornøjelse!

If you want the recipe in English, it’s right here.

Svampe Sandwich
(4 personer)

Opskrift: Jamie Oliver

Forberedelse: 10 minutter

Stegetid i ovn: ca. 15 min.

Ingredienser.

250 g smør, blødgjort
4 soltørrede tomater, hakkede
1 rød chili, frø taget ud og fint hakket
Hvidløg (jeg brugte 1 fed til 1 person, så min. 1-2), fint hakket
Et par kviste frisk timian blade
salt og friskkværnet peber
4 store svampe (Portobello)
Burgerboller eller skiver af brød (surdej) til 4 personer
2 spsk Dijon sennep
1 bundt brøndkarse, vasked og pillet

Fremgangsmåde:

Varm ovnen til 200 C.

Bland smørret med de soltørrede tomater, chili, hvidløg og timian. Krydr med salt og peber, og put det over over svampen med en ske. Bag i 10-15 minutter, eller indtil blød.

Skær brødet i skiver (jeg halverede min burgerbolle og varmede et øjeblik i ovnen), og smør med sennep. Læg brøndkarse (eller salat) over sennepog læg den bagte svamp ovenpå. Dæk med den anden halvdel af brødet og pres godt ned. Er det skiver brød, så halver.