En yndlingsret – Risotto af en slags

IMG_5876opt2_Risotto

For snart meget længe siden “opfandt” jeg denne ret, og det er en jeg til stadighed laver, når jeg ikke har det store overskud, men gerne vil have noget tilnærmelsesvis sundt og let i maven. Optimalt serveres den med salat til også, men på de ikke så gode dage, står den alene. Den kan også laves inklusiv hakket kød, vil man det. Jeg har indimellem lavet den med oksekød, men helt ærligt – den er faktisk bedre uden!

Over årene er den så blevet udviklet til og jeg har forsøgt mig med forskellige tilsætninger, som for eksempel kødet. Istedet for kødet, foretrækker jeg faktisk puylinser, som har bid og er et godt proteintilskud og en ekstra tekstur i retten. En anden ting, jeg har tilføjet her, er hakkede ristede peanuts, og hakket korriander. Sidste ville aldrig været kommet på tale, da jeg først på det seneste, har kunnet lide. Her løseligt, hvad jeg gør:

Risret med æble, grøn peber og løg
(1 meget sulten eller 2 knap så sultne personer)

1 stort løg hakket
1 grøn peberfrugt
1 fed hvidløg
½ dl puylinser (kan udelades)
1 grønt æble skåret i tern
2 dl Basmatiris
1 tsk. olie til stegning
1 tsk. karry eller mere efter smag
3 dl grønsagsbouillon
Eventuelt ristede hakkede penuts og korriander.

Karry, Løg og hvidløg steges over middel varme indtil løget er klart og alle æble og peberfrugt og linser tilsættes. Dernæst ris og grønsdagsbouillon. Mit tip til de perfekte ris, er brug kogende vand, hav fuld blus på, når det koger slukkes og gryden står på blusset i 10 minutter og er i princippet færdig, men skal trække ihvertfald 5 minutter mere – gerne 10. Dette er på el-plader.

Dette bliver ikke en risotto i gængs forstand, som er cremet. Denne er mere en varm rissalat egentlig, men godt det smager den uanset, hvad vi kalder den. Selvfølgelig kan der eksperimenteres og kommes i, hvad man har lyst til og i huset – rosiner, chili, squash, porre – bare for at nævne noget. En grundide, der kan udvikles til ens egen smag. Enjoy!

IMG_5874opt2_Risotto

0

1 thought on “En yndlingsret – Risotto af en slags

  1. Pingback: En køkkentjans | deborah.dk

Der er lukket for kommentarer.