Grøn morgencocktail

IMG_5970opt2_Cocktail

Jeg købte for snart noget siden en saftpresser. Og jeg har da brugt den – bevares, men ikke nok. Men med den nye stil undervejs, så bliver det mere fremover.

Når jeg laver, så plejer jeg lidt at falde i “den sædvanlige” appelsin og gulerod og den elsker jeg bare.

Kan du huske min aversion mod koriander? Nå, i den forbindelse tænkte jeg, om jeg på et andet punkt, eventuelt kunne omvende mig selv lidt. Jeg har aldrig været ret glad for blegselleri, men har derimod haft det fint med knolden. Nu kom jeg så for vanvare til at prøve og købe et bundt, fordi jeg troede det skulle i en ragout, jeg lavede for noget siden. Det viste sig så, at være forkert. Jeg har så smuttet dele af den i curry’s m.m. når lejlighed bød sig. Sådan “en fætter” tager lidt at få gjort kål på, og da især når man kun er en.

Idag ville jeg så prøve, om jeg i flydende form kunne bedre med den iøvrigt kønne grønne stængel. Jeg tog:

1 stængel – måske 1½ blegselleri
2 Granny Smith Æbler
½ øko-citron
Et lille stykke mango

Alt blev smidt i saftpresseren og ud kom den her smukke lysegrønne saft. Drikkelig og udemærket, men jeg må konstatere, at blegselleri og jeg ikke bliver venner – sådan er det altså bare. Måske engang i fremtiden mine smagsløg ændre mening, men so far – nej! Udover denne drink, fik jeg en banan og te til morgenmad, så det kan ikke være for meget.

Hvad bruger du blegselleri til – og kan du lide den? Og hvis du “safter” – hvad er din yndlingskombination? Jeg vil gerne have jeres gode tips og tricks til gode sammensætninger, så jeg kan bruge min saftpresser mere.

NB! Her skulle være en afstemning vedrørende, hvor meget, du bruger din saftpresser, men det vil ikke virke for mig. Afstemningen er dog i sidebaren, så hop derover og fortæl, hvor meget du bruger din – eller om du overhovedet har en.

8 thoughts on “Grøn morgencocktail

  • Det er da det, vi er 🙂 – Tusind tak for god bedring ønsker. Knæet er nogenlunde, men helt godt er det ikke…

 1. Du skræmmer mig ikke! Selleribøf, selleri “råstegt” på pande sammen med andre grøntsager, boller og selleri i karrysauce, grovreven selleri (plus evt. æble) til varme retter eller på groft knækbrød påsmurt pikantost, det er guf 😀

  • Hæ, hæ, det er lidt sjovt som man kan hade det så meget i en form og elske i en anden. Men godt det ikke kun er mig, der har det sådan 😉

 2. Lige så godt vi 2 kan lide søde og sjove figurer, lige så lidt bryder vi os om blegselleri!

  Mit første smagslige møde med blegselleri var ellers en stor succes. Det var til et familietræf først i 1990’erne, og en af mine kusiner havde lavet snacks af mindre stykker rå blegselleri fyldt med gorgonzola irørt creme fraishe, og de smagte mums sammen med Rimkogerens og mine medbragte flasker kølig cava. Rolig nu, vi fik kun et glas hver 🙂

  Opmuntret af oplevelsen der, ja så købte jeg kort tid efter et bundt og skar to stængler i tynde skiver. Disse kom jeg i en stor gryde fyldt med den lækreste kødsauce; ÆGTE oksekød i smalle strimler og ditto masser af løg samt gulerodstern. Smagen blev afskyelig – alt smagte af blegselleri, og de planlagte 3 bøtter til fryseren, ændredes til 6, for heldigvis kunne Rimkogeren mægtig godt lide kødgryden!! Men han er nu altså også pervers; har de seneste år flittigt købt blegselleri, skolder en stængel og – hold fast, Deborah – spiser den sammen med sin øvrige morgenmad, yakk 🙁

  Selv har jeg forsøgt mig flere gange med såvel rå, kogt eller stegt blegselleri, men intet bekommer mig vel, så den spise er et afsluttet kapitel!

  • Det er lidt sjovt, at vi har det ens med blegselleri 🙂 Jeg kan godt spise den i moderate mængder i en kødsovs/pastasauce, men det skal bestemt være moderate mængder, så hele retten ikke smager kun af det. Men til morgenmad!!!! 🙁 Nej tak!

   Det er ikke noget, jeg heller vil gå langt for fremover, det indrømmer jeg, samtidig med, at jeg anerkender at den kan give et pift til smagen i en sammenkogt. Men der kan knolden gøre lige godt. Som jeg skrev, den holder jeg meget af. Især som kogt og siden stegt som Selleribøf med bløde løg ovenpå – hvad siger du til det?

  • Det bliver en ting, jeg vil gøre det mere i. Jeg skal bl.a. prøve rødbede. Det gælder vel om at finde nogen favoritter. Jeg vil prøve din kombi, ved lejlighed.

Der er lukket for kommentarer.