Berlinmuren – Kulturhistorie rives ned!

IMG_3825opt2_Lopper
Et stykke af den berømte mur, som den så ud 21. maj 2012, hvor jeg var der

Jeg må sige, jeg blev både ked af det og rystet, da jeg læste her i dag, at man vil rive det sidste af muren ned. Jeg er sørme glad for, at jeg nåede, at se den, da jeg var dernede.

Der ligger megen smerte og utrolig meget historie i den mur, og jeg havde forståelsen af, at den del, der nu var tilbage, skulle blive stående. Den er som det ses ovenfor et udendørs galleri med fantastiske skillerier hele vejen. Det er ikke okay i mit hoved, og det er jeg så ikke den eneste, der synes. Boligblokkene må sno sig efter muren. Den er der kun en af, og forhåbentlig kommer den aldrig i sving i tidligere funktion, men det betyder ikke, at den skal rives ned. Hvad synes du?

4 thoughts on “Berlinmuren – Kulturhistorie rives ned!

  1. Det er hjernedød anti-historie at rive det sidste “pyntestykke” af Berlinmuren ned; jeg troede også den skulle blive stående som minde, det er jo et ganske lille stykke, der er tilbage, og det gør ikke nogen skade. Hvis den bliver taget ned, er der dog stadig en vej (cykelsti) ude i periferien, som hedder “Die Mauerweg” (Die? Das? Der?- nå pyt).
    Jeg ved at tyskerne har været belastet af historien, men dette her er jo en lille ting, som kan minde børnene om, at der faktisk er sket noget godt, og at deres forældre og bedsteforældre har oplevet en verden, der så helt anderledes ud.

    • Vi er helt enige Donald, og som jeg også lige skrev til Rasmine, turisterne valfarter til den, for at se den. Det gjorde jeg også, da jeg var der. Eller rettere Sightseeingbusserne kører forbi, men det er bestemt et vigtigt punkt på turen.

    • Som du kan se, er vi ikke enige og det er også okay. Det kunne være interessant at høre, hvorfor du synes, som du gør. For mig er det et vigtigt stykke historie og bare fordi noget er gammelt, er det ikke nødvendigvis dårligt eller nytteløst. Helt bortset fra, at turissterne valfarter til den for at se den – i busfulde.

Der er lukket for kommentarer.