Kanelboller

IMG_6468opt2_kanelboller

IMG_6465opt2_Kanelboller

IMG_6466opt2_kanelboller

IMG_6469opt2_kanelboller

Som nævnt, har jeg det ikke for smart i øjeblikket, så det er om at finde lyspunkterne. Dem plejer jeg jo gerne at få, på mine staldvisit hovedsageligt. Eftersom jeg må holde mig i ro nu, så er stalden ikke lige det første, og ærligt – i den her kulde, kan det altså også være det samme. Så lidt trøst måtte der til igår, og så faldt jeg over over Adele’s kanelboller, og det var så dagens opgave/eksperiment.

Indrømmet mine er ikke så flotte som hendes. Hvorfor kan jeg ikke helt svare på, men mit bud er, at jeg lavede dem lidt for tykke, og skulle have rullet lidt fastere eventuelt. Min dej var meget elastisk, og jeg puttede ikke havremel i mine. Måske det gør en forskel, for jeg føler, jeg prøvede at gøre dem så pæne som muligt. Når det er sagt skal “hunden ikke skues på hårene” for de smager fint. Her får du opskriften på mine som således var dels Adele’s opskrift, og inspiration rundtomkring fra, og egne ideer:

Ingredienser:

100 g vegansk smør
2 dl rismælk
1 pakke tørgær
5 dl hvedemel
1 tsk kardemomme
½ dl farin
½ dl ahornsirup
½ tsk. salt
Vegansk smør (Nutana’s plantemargerine)
farin
Kanel

Bland gæren med melet. Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Blandingen skal være lunken. Rør sirup og kardemomme i smørret, hvorefter melet tilsættes lidt efter lidt. Ælt dejen let før du lækker et rent viskestykke over og sætter bollerne et lunt sted. Lad hæve en time (eller så længe du gider).

Når dejen er hevet til ca. dobbelt størrelse, opvarmes oven til 200 grader. Ælt dejen smidig og rul den ud til ens tor firkant. Smør smørret på og drøs med farin og kanel. Hvis du vil kan du blandet de tre inden du smører på.

Rul dejen til enpølse. Hvis firkanten ikke er helt kvadratisk, kan du vælge om du vil rulle fra den korte side eller den lange. Ruller du fra den lange, får du mange små boller, og ruller du fra den korte får du større men lidt færre. Jeg valgte også den første.

Læg bollerne på en bageplade og lad dem efterhæve under et viskestykke i 10-15 minutter. Drøs med lidt farin, hvis du vil og bag dem midt i ovnen i 15. minutter. Holdt godt øje med dem, så de ikke bliver brændt. Afkøl på en rist og serveres.

IMG_6470opt2_kanelboller

1 thought on “Kanelboller

  1. Pingback: Deborah's food and something

Der er lukket for kommentarer.