Porre- og majssuppe

IMG_6697opt2_Mejsporresuppe
.
Den her suppe kom for en dag ved en tilfældighed, og den er noget af det bedste, jeg har smagt og bliver en fremtidig favorit. Egentlig var det noget helt andet, jeg ville have lavet, men så kom jeg på den her idé og sådan blev det. Prøv den, jeg er sikker på, du også bliver vild med den. Intet er så godt som en skål varm suppe i min bog, og slet ikke i øjeblikket, hvor der bare ingen varme er at finde i vejret. Den var himmelsk at få indenbords efter jeg havde været ude forleden. Det samme gjorde sig gældende i dag, hvor jeg fik resten, og ville have ønsket, jeg havde mere. Klart nok kan den laves med friske majs eller frosne istedet vil man hellere det. Som det ses, har jeg en favoritmajs, når det ikke er de friske, der er på tale.

1 stor porre el. 2 mindre
1 ds eller 150 g Bonduelle majs
1 bagekartoffel (alm. str. ikke for stor)
1 liter vand
2 økologiske grønsagsbouillonterninger
2 dl soyamælk
½ dl soyafløde
2 spsk. Plantemargarine

Den grønne del af porren og et lille stykke af den hvide skæres i tern og svites i plantemargarinen. Resten af det hvide af porren skæres i meget tynde skiver. Majs (gem 2 spsk. til garnering), og kartoffel i tern tilsættes og steger med et øjeblik. Dernæst tilsættes vand, bouillonterning. Kog suppen i knap 20 minutter og tilsæt soyamælk og varm et øjeblik. Blend suppen med en stavblender og tilsæt soyafløden. Drys med porreskiver og 2 spsk. majskerner og servér.

P.S. Med hensyn til majsen, kan man som nævnt bruge både frosne og friske, hvis man foretrækker. Der findes også økologiske dåsemajs i samme størrelse.

Opdateret 12. april 2013

5 thoughts on “Porre- og majssuppe

  1. Pingback: Deborah's food and something

  2. Dåsemajs, også dit nævnte produkt, nej tak. Vælger dybfrosne, løse, når sæsonen ikke er til friske!
    Men skålfulde grøntsagssupper af alskens art, jo tak, det laver Rimkogeren og jeg ditto ofte 😀

    • Anjoe – som du ser, har jeg nu rettet til og skrevet frosne på også, som en mulighed. Man kan selvfølgelig bruge lige hvilken slags majs man ønsker. Jeg har faktisk købt en dåse af de økologiske også, så får vi se, hvordan de smager. Jeg kan godt lide Bonduelle’ene, de er sprøde og lækre. Der er så mange dejlige grønsagssupper, og jeg har fået lavet for lidt af dem i vinter, så godt det er køligt nok til dem lidt endnu 🙂

    • Tusind tak Donald. Jeg kan kun anbefale suppen på det varmeste, den smagte simpelthen så godt. Ja en stavblender er næsten ikke til at undvære.

Der er lukket for kommentarer.