Friske spirer

Friskespirer

Vil du gerne igang med at dyrke dine egne spirer? Det vil jeg nemlig gerne. Og i min søgen rundt, fandt jeg denne fine side. De har endda en flot e-bog med anvising til, hvordan man gør. De er selvfølgelig også på Facebook.

0

5 thoughts on “Friske spirer

 1. Anjoe – det er guld med din information, det får det hele til at virke mindre udoverskueligt. Kikærter er guld 🙂 Tusind tak!

  0
 2. Lige lidt ekstra info: Jeg har just sat nye forsyninger igang, og vejede mængderne. 20 gram mungbønner, og 30 gram kikærter, og hver af disse vil i takt med spiringen fylde en bakke, så du kan selv regne ud, hvor mange portioner der bliver af et halvt kilo 😀
  Kikærter bruger jeg dog også til hummus, falafel m.v.

  0
 3. Det er let, og meget billigt ikke at forglemme. Jeg køber 500 grams poser, økologiske, og der er til rigtig mange gange. Hygiejnen har du selv styr på, og det tiltaler mig i disse tider…

  0
 4. Jeg har dyrket spirer i cirka 30 år, væsentligst mungbønner og kikærter, der begge er smagfulde samt knassprøde. Nedenstående link – som jeg lige måtte jagte – viser den type spirebakker, der trofast har tjent mig. Jeg købte 2 sæt, for dengang kunne man ikke købe ekstra bakker, men håndteringsmæssigt er det også bedst, da du let kan have et fast tag på “højhuset”, når du afslutningsvis 2 gange dagligt holder det ind under den kolde hane!
  Det er simpelt at bruge; jeg vælger mungbønner i den ene bakke og kikærter i den anden. Skylder hver bakke godt med koldt vand, og slutter af som beskrevet ovenover. Dette 2 gange hver dag, og alt efter årstid tager det små 3-4 dage, førend de er klar til smovsning. Bakkerne står i vindueskarmen tæt ved køkkenvasken, for så husker du lettere at skylde dem. Spirerne kommes i en skål/bøtte og stilles i køleskab. Sørg for at hælde vandet grundigt fra, for ellers spirer de lystigt videre og bliver kedelige!!
  Bakkerne vaskes i godt varmt vand, tørres, og er parat til en ny forsyning.

  http://helsehus.dk/shop/bergs-bio-salad-1031p.html

  0
  • Tak for dit indput og fine anvisninger Anjoe! Det lyder jo ikke svært, når du sådan forklarer det, så det bliver nok snart, at jeg også springer ud i det eventyr! For det er lækkert med sådan nogen spirer. Og jeg vil klart købe de bakker, du nævner. Når jeg kommer så langt, så vil det klart blive at læse her også.

   0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.