Burger/sandwichboller

IMG_7120opt2_Burgerbolle

IMG_7124opt2_Burgerboller

IMG_7126opt2_Burgerboller

Jeg har skrevet lidt om veganske burgere. Der kommer mere om dem, for der er en ganske bestemt opskrift, jeg skal have prøvet. Det kræver dog en bestemt ingrediens, som ikke er i hus endnu. Men burgerbollerne, som også sagtens kan bruges som sandwichboller, dem prøvede jeg forleden og de blev gode. Har man ikke durummel, kan man sagtens bare bruge hvedemel. Som det ses brugte jeg dem til resten af den supergode Æggesalat – uden æg!

Burger/Sandwichboller
ca. 18 boller afhænger af størrelse

50g gær
4 dl lunkent vand
1 tsk sirup/honning
100 g grahamsmel
ca. 400g hvedemel
100 g durummel
2 spsk kaffe/creme fraiche el. lign.
2-3 spsk sesamfrø

Rør gæren helt ud i vandet.
Tilsæt salt, sirup, grahamsmel og 2/3 af melet. Tilsæt løbende mere mel til dejen lige akkurat slipper fingrene.
Form dejen til ca. 18 boller og læg dem på bageplade med bagepapir. Tryk bollerne flade.
Pensl med Creme Fraiche el. lign. og drys med sesamfrø og lad dem hæve i 30 min.
Bag bollerne midt i ovnen i 20 min. ved 180 grader.

IMG_7123opt2_Burgerbolle