Det der med rugbrød

Rugbrød, er noget, der er svært at forklare til folk, der aldrig har boet i Danmark, eller af anden grund har prøvet “rigtigt” rugbrød. Godt nok er der begyndt at komme gode efterligninger, også udenlands, men efter min mening, sjældent så godt som rigtig dansk rugbrød.

Så er det lige det med, hvad “rigtigt” er. I rigtig lang tid, købte jeg et bestemt slags pakkebrød, som jeg egentlig var rigtig godt tilfreds med. Men jeg prøver ikke at spise for meget, og så begyndte de på en kampagne, jeg personligt bare ikke gider.

Så derfor skulle jeg så finde et alternativ. Jeg har det sådan med rugbrød, at jeg faktisk ikke kan få det groft nok. Jeg har fundet mit nye rugbrød. Det er godt nok også dyrt (til gengæld mætter det fantastisk, og man kan nøjes med en skive faktisk), men da jeg ikke spiser voldsomme mængder, og man jo skal have nogle (få) laster, så bliver det altså min. Maltrugbrødet fra Emmerys. Det er bare godt. Ovenfor leger det vært for en mad med Vegan Slices (Wheaty) med vegansk mayonaise, tomat og rødløg, og en med Nutana’nøddepostej med agurk.

Det er “lidt” surt, for jeg har lige i dag opdaget, at nøddepostejen ikke som jeg troede, er vegansk, men faktisk vegetarisk, da den indeholder æggepulver. Og jeg har lige købt 3 dåser på bud 🙁 Så nu går jagten på en ny nem løsning den vej. Irriterende, men sådan er det. Jeg har skrevet til dem, og spurgt om de dog ikke kan lave den vegansk, men jeg regner jo ikke med noget. Det er jo under alle omstændigheder ikke noget, de gør fra en dag til den næste. Pølsen er til gengæld vegansk, og den findes også i en chorizo version, jeg også har købt. Den er rigtig god og jeg har kun hørt chorizo’en rost til skyerne også.

Nu vi taler brød, så undrer det mig, at danskerne ikke kan lave sandwichbrød så lækkert og velsmagende som englænderne. Man kan få det lækreste brød derovre, mens det man kan få her, smager af pap. Og så de tåbelige navne de giver det, istedet for bare at kalde det sandwichbrød. Nå, det var en sidebemærkning, men det kan de altså ikke finde ud af. Men rugbrød det kan vi!

0

2 thoughts on “Det der med rugbrød

 1. Jeg er ikke begejstret for køberugbrød og ville egentlig helst bage mit rugbrød selv, men gider rent ud sagt ikke, så tak for tippet om Emmerys maltrugbrød. Det bliver nu ikke nogen hverdagsforeteelse, for når man bor i en så ufashionabel forstand som Hvidovre, er der temmelig langt til den nærmeste Emmerys 🙁

  På den anden side er der ikke længere til den nærmeste, end at jeg med tiden skulle kunne gå dertil på to timer – dvs. ca. 10 km – så det kan jo blive et gangmål, men altså først en gang med tiden. Det bliver så bussen hjem..

  0
  • Det var da så lidt. Det lyder da som alletiders ide, at gøre det til et mål for gåturene.

   Jeg ville også gerne bage selv, og har også nogen dejlige opskrifter på et lignende, men jeg har bare ikke kræfterne at bruge på det projekt.

   Lad mig endelig vide, hvad du synes.

   0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.