Hvad forestiller du dig?


Susanne Strand med fine Eaglecott (SWE), der er 11 år, men glad og tilpas

Nu skal jeg ikke foregribe begivenhedernes gang, men jeg tror rigtig mange forestiller sig noget, som ikke passer, i forhold til galopheste og ikke mindst galophesteejere.

Du forestiller dig måske meget velhavende forretningsfolk, bankfolk, sheiker og andet godtfolk som værende hesteejere og om ikke andet er de velhavende! De findes naturligvis også. Men som alting går, er det faktisk efterhånden ikke dem, der er flest af. Der er rigtig mange helt almindelige mennesker (i mangel af bedre udtryk), der enten ejer eller er medejere af en galophest. Det ér en voldsomt dyr ting at begive sig ud i. Det skal der ikke lægges skjul på og netop derfor har man set nødvendigheden af, at dele heste ud i parter, så de fleste kan være med, hvis de ønsker det.

Jamen hvad er det så der koster alle de her penge – Jeg skal prøve at forklare. Det giver sig selv, at hestene for at løbe som de gør og være i toptunet tilstand, skal have noget godt foder. Foder er steget vanvittig meget de senere år, ligesom strøelse og bunddække til boksene. Når alting stiger, er trænerne nødt til at sætte priserne op.

Så dels er der træningsgegbyret, og derudover står hestene meldt i forskellige løb. Det betaler man også for – disse kaldet Forfeits, og det er en rigtig bekostelig affære, der kan løbe op i mange tusinde kroner afhængig af, hvor mange løb hesten er meldt i. Derudover kommer der massage/akupunktur, dyrlæge, smed, transport til og fra løb, og udstyr som farver, løbstrenser, dækkener etc. Så det løber op. En fast pris findes ikke, da det jo er forskelligt fra træner til træner, så det er at spørge sig frem. Går man med i en hest hos en træner, så er det ligesom givet i den pris, man som part betaler pr. måned, men også der, er alle de uforudsete/individuelle ting.

Grunden til hele dette indlæg er foto’et foroven. Det er Susanne Strand med hendes egen hest Eaglecott, der er 11 år, og stadig løber væddeløb, som jeg fangede i lørdags. Det er sjældent, de fortsætter så længe og gider. Hun passer ham selv, træner ham og er tydeligt meget meget glad for ham. Hun trak rundt med ham efter løb i går, og han stillede op til fotografering. Den slags hestejere findes der også flere af. Dem som ånder og lever for deres ene galophest og som ofre rigtig meget for det – fordi de elsker deres hest og sporten. En anden, jeg kunne nævne her er Lone, som jeg har skrevet om før og mange andre.

Alt dette på grund af ovensiddende fotos, som egentlig fanger det, det hele handler om, for mig personligt og for mange andre også – kærligheden til hestene. Den forener os og gør, at vi stiller op i regn, sne og slud og prøver at hjælpe hinanden til at få så god en løbsdag, hver gang, som overhovedet muligt. Og til hverdag står vi op før en vis person får sko på, også i alt slags vejr og året rundt – også Juleaften.

Det er et dejligt fællesskab, som jeg ihvertfald ikke ville undvære for alt det guld i verden. At det så i den sammenhæng ikke skader, at have det, er en helt anden snak. Måske blev du nu lidt klogere?

0

5 thoughts on “Hvad forestiller du dig?

 1. Pingback: Meget varm dag | deborah.dk

 2. Det er jo også okay Rasmine. Vi kan og skal jo ikke være ens allesammen. Sjovt nok har jeg en veninde, der har det på sammen måde, uden hun dog springer over i forhold til pligterne. Men hun kan lige så godt lide at lave noget sammen med sine hunde som at ride nødvendigvis.

  Jeg er nu heller ikke den store babyfan eller småbørn iøvrigt. Til gengæld får jeg rigeligt dækket mit plejebehov med hestene 🙂

  Og så lige undskyld for, at jeg først svarer dig her nu. Jeg har simpelthen fået glemt denne hilsen i farten. Jeg var på vej til at svare forleden og troede, jeg havde gjort. Sorry!

 3. Dertil når jeg heller aldrig. Jeg har aldrig været den store dyreven. Det skal ikke forstås sådan, at jeg er det modsatte; jeg er bare ikke voldsomt interesseret. For mig drejede det sig afgjort om rideturen. Hvis jeg kunne have folk til at tage sig af resten, ville jeg elske at ride, for jeg følte mig som sagt godt tilpas i sadlen, så vent bare, til jeg vinder de der Lotto-millioner ;-D

  Jeg er heller ikke den store babyfan. Tror, jeg mangler et ‘plejergen”.

 4. Jeg vidste godt, at man kan være flere om at eje en hest, men jeg vidste ikke, at det er så almindeligt, som du beskriver det.

  For efterhånden ca. 15 år siden fik jeg den idé, at jeg ville lære at ride, selv om jeg aldrig havde set en hest tæt på. Mærkeligt nok var jeg ikke spor bange for hestene, og jeg følte mig rigtig godt tilpas i sadlen, hvor jeg syntes, jeg sad bekvemt. Øm blev jeg aldrig i det halve års tid, det varede, og folk påstod, at det skyldtes, at jeg sad forkert, selv om læreren aldrig sagde noget om det. Men altså – det var for besværligt alt sammen. Hvis jeg engang vinder en halv snes millioner eller så, kunne jeg måske godt finde på noget med en hest, men så må andre tage sig af det besværlige arbejde 😉

  • Jo det er meget almindeligt, der er i alle stalde stort set heste ejet af flere mennesker på en gang.

   Rasmine – jeg kan kun sige så meget, at du er en undtagelse, hvis du ikke er blevet øm. At det skulle skyldes, at du sad forkert, kan jeg dårligt udtale mig, om når jeg ikke har set. Uagtet, har du været heldig den vej rundt.

   Forstår ikke, hvad det er, du mener er besværligt? At ordne hesten, sadle op etc. gætter jeg på? Måske, er det fordi din lyst til at ride, ikke udspringer af decideret kærlighed til hestene, som for de fleste?

   Vi tænker slet ikke på, om det er besværligt, for det er jo “hele pakken” vi elsker, og så tager man det hele med. Det er kun noget, man skal hvis man “brænder” for det, tror jeg, og der er du så aldrig nået til. Men jeg synes, det er fint at prøve ting, for at se, hvad man synes, og så har man jo et fair grundlag at vælge på.

Der er lukket for kommentarer.