Søndagsburger

I søndags skulle jeg så prøve, de burgere, jeg havde købt, sammen med de hjemmegjorte Burgerboller. Burgerne købte jeg i Irma og de er fra Nutana og hedder Mexiburger. De er vildt gode. Selv jeg var overrasket over, hvor gode. Så kast dig bare over dem, hvis du har lyst til at prøve en vegansk burger.

Jeg lavede burgeren igen i går og der puttede jeg også tynde skiver stegt portobellosvamp i. Man kan potentielt også bruge hele svampen som burger ønsker man det. Men det gav en god smag. Jeg har som nævnt også en opskrift på burger, jeg skal have prøvet, men der skal være overskud til det. Jeg ved, at overskuddet ikke altid er der, og så er de her burgere et godt alternativ.

Jeg købte også speltburgerene, og de smager også okay. Måske mere, som vegebugere traditionelt smager. Jeg må sige, jeg foretrækker Mexiburgeren. I min optik smager speltburgeren måske mere af “frikadelle”, hvis jeg nu skal konvertere til de termer. Og dem kunne jeg forestille mig, smagte godt som “Frikadellesandwich” med remoulade og rødkål, og det skal selvfølgelig også prøves snart – Watch this space!

Så er der fyldet – du kan jo putte i, lige hvad du lyster. Her har du, hvad jeg kom i:

Søndagsburger

Lidt vegansk mayonaise (smøres på burgerbollerne – hvis du foretrækker sennep, kan du gøre det)

Salatblanding

Rå løgringe

En skive vegansk ost (cheddar style)

Et par skiver frisk tomat

1 tsk. (ca. brug som du har lyst, men ikke for meget, for så smager det kun af ketchup)

Agurkeskiver – (som jeg her glemte)

Tilbehør:

En sjat kogte og stegte nye danske kartofler – du kan også bruge pomme frites, hjemmelavede eller købte. Når jeg køber, bliver det fremover Lidl’s som smager rigtig godt, i modsætning til mange købefrites, som jeg synes har en fæl bismag. De er samme mærke som deres kartoffelmos Men jeg foretrækker de her kartofler.

Lidt ekstra ketchup evt.

Fremgangsmåde:

Varm ovnen op til burgerbollen. Men afstem det med burgeren og det andet.

Burgeren steges i lidt olive eller uden evt. på en pande, til den er gylden og varm sammen med kartoflerne. Burgeren tages af panden og den veganske ost lægges ovenpå, og den puttes under grillen til osten er boblende og gylden (pas på burgeren, som nu er ret blød, ikke går i stykker. Så læg den på noget fast og fladt, når du putter den under grillen).

Tag den ud af ovnen når osten er som beskrevet og læg den på bunden af burgerbollen, der er smurt med mayonaisen og dækket med salat. Ovenpå lægges skiver af tomat og rå løg. Faktisk skulle der også have været agurk på, men det glemte jeg. Det smagte fint, men i en burger hører de nu til. Du kan også bruge syltede, hvis du foretrækker det. Ovenpå lægges “låget” og der må spises sammen med de stegte kartofler. Bon Appetit.

0