Den perfekte veganske Quiche/Tærte – The perfect vegan Quiche

Der er meget at forholde sig til, når man tager springet og bliver veganer. Jeg har jo som nævnt levet som vegetar i før, så den del var jeg med på. Meget værre var delen æg og ost – troede jeg. For det har faktisk ikke været så slemt. Det viser sig, at alt det man kan lave med, kan man lave lige så velsmagende uden. Det kræver bare nye teknikker og viden. Ting tager tid, og var der ikke innovative, kreative mennsker ude på nettet, var jeg ilde stedt. Så min timing er spot-on, for med underskud af energi meget af tiden, så er det dejligt at have nogen pålidelige bloggere, der har overskuddet til at dele og finde på. En af dem er Dan. Han har bloggen The Gourmet Vegan, og hans blog er en, jeg bliver ved at finde de mest mundvandskabende opskrifter på.

Noget af det man ikke lige kan overskue efter skiftet er Quiche/Tærter. Hvordan hulen skal man bære sig ad, uden æg? Tjah, den løsning fandt Dan, og annoncerede, at han havde fundet tærten/quichen og annoncerede ovenikøbet, at man ikke ville kunne smage forskel på den og “the real deal” – Jeg tillod mig at være skeptisk, men tænkte, at man skal være ret så sikker for at komme med sådan en udtalelse.

Det var Dan, og jeg må sige, at jeg bøjer mig i støvet. Denne tærte var bedre end originalen med æg. Den var bare super, superfantastisk og smagte så godt!! Altså skal jeg selvfølgelig dele den med jer. Det er noget siden, jeg lavede den, men tiden løber fra mig og kræfterne løber ikke med, så med lidt forsinkelse desværre så kommer her:


Jeg skal indrømme, jeg elsker fotoredigeringsprogrammer og i dag fandt jeg dette, da jeg ville lave kollagen ovenfor. Der kan du lave alverdens ting med dine fotos – her processen med tærten indtil ovnen

Den Perfekte Quiche/Tærte

OBS!: Læs opskriften grundigt før du går i gang, så du får rækkefølgen rigtig og ikke misser nogle processer. Der går også mere tid end du tror, da nogen ting skal køle af først etc. Derfor tjener det sig at lave denne dagen før, den skal spises evt.

If you want the recpie in English, you’ll find it here on Dan’s blog. Just make it with his filling, mine wich was asparagus or any you want. It’s the quichemixture that’s the most important thing here

Jeg lavede om på fyldet og lavede den med asparges og løg, men du kan putte i, lige hvad du har lyst til. Det er quicheblandingen, der er vigtig, altså den del, der normalt ville være æggeblandingen, det hele hænger med her. Tærten er ikke svær at lave overhovedet. Det er bare en anderledes arbejdsgang end normalt.

Lav din tærtedej – denne lavet med en gammel opskrift som var med creme fraiche/kvark – nu putter jeg så bare vegansk yoghurt i. Det fungerer fint, men da yoghurt er lidt mere flydende, kan dejen nok tage lidt ekstra mel. Opskriften er som følger til en tærteform 22-24 cm:

150 g mel
100 g vegansk smør
100 g vegansk yoghurt

Ælt dejen sammen og put den i køleskabet.

Tærteingredienser:

Her giver jeg jer Dan’s originale version og nedenfor, hvad jeg puttede i:

300 g blomkål i små bidder

2 spsk. jordnøddeolie (kan være svær at skaffe – brug rasp eller solsikke)

1/4 tsk. salt

1 medium løg, fint hakket

1 rød peber i skiver

1 grøn peber i skiver

Min version:

1 bundt asparges tag ca. 5 eller så mange du synes til pynt ovenpå tærten, resten i 1 cm store stykker

1 medium løg

salt og peber

Quicheblanding:

105 g kikærtemel (kan fås i helsebutikken, eller måske i din lokale etniske grønthandler – min har ihvertfald)

6 dl vand

1 grønsagsbouillonterning (en der er til ½ liter)

½ tsk. salvie

½ tsk. gurkemeje

3 spsk. (10 g) nærringsrigt gær (også kaldet gærflager – helsekostbutikken)

½ tsk. sort salt (kala namak) – dette er valgfrit, men giver en autentisk smag af æg og ellers 1/4 tsk. alm. havsalt.

Andre ingredienser:

4-5 skiver tomat eller tilsvarende cherrytomater til pynt (som jeg har brugt)

Smeltet vegansk smør til pensling

Note: Læs nedenstående grundigt, inden du går i gang for at være sikker på, at gøre det rigtigt!

Opvarm ovnen til 200 grader C.

Rist asparges lidt på panden i en smule olie eller smør.

Rist løgene med lidt salt indtil de begynder at karmeliserer. Hvis du bruger Dan’s opskrift tilsættes peberfrugt, og ellers asparges og rist for lav varme i 7-8 min. indtil løgenen karmelisserer (og peberne er bløde). Sæt tilside.

Beklæd en olieret tærteform med dejen og prik bunden med en gaffel. Bag i 15 min. Tag ud af ovnen, mens fyld tilberedes.

Put kikærtemel og 2½ dl vand i en skål. Pisk godt sammen og sæt tilside.

Put de sidste 3/4 dl vand, grøntboillon, nærringsrigt gær, gurkemeje, slavide og sort salt eller havsalt i en stor gryde (store diameter). Bring i kog.

Når vandet er i kog hældes kikærteblandingen i og rør konstant. Når alt er blandet, sænkes varmen og der røres fortsat indtil blandingen bliver tyk og skinnende.

Tilsæt de grønsager, du vælger at putte i (kan være f.eks. løg/porre/champignon/aparges og en blanding). Jeg valgte løg og aparges. Bland det hele godt. Det bliver en meget solid masse.

Blandingen hældes over i den forbagte tærtedej og bages i ovenen i 20 minutter. Tag ud af ovnen og pensl med lidt smeltet vegansk smør (margarine) og put i ovnen endnu 5 minutter.

Tag ud af ovnen og lad køle helt af inden servering. Kan serveres varm eller kold.

Hvis du serverer varm – lad køle HELT af og varm i ovnen i 5 minutter.

Nyd din veganske quiche/tærte varm eller kold. Jeg har spist den både og, og begge smager skønt. Stor tak til Dan for hans opfindsomhed og tonsvis af dejlige opskrifter. Det bliver ikke den sidste derfra, der bliver bragt her – selvfølgelig med hans tilladelse!

0

19 thoughts on “Den perfekte veganske Quiche/Tærte – The perfect vegan Quiche

 1. Tak for svaret!
  Jeg har kigget lidt i supermarkedet,
  de færdigkøbte tærtedeje, er der heller ikke æg i.
  Man kunne godt vinde lidt tid ved at købe dejen færdig,
  og så blot lave fyldet dertil?

  Venlig hilsen
  Jytte

  0
  • Hej Jytte

   Jeg forstår ikke dine spørgsmålstegn! Jeg har da svaret dig. Er der noget, du ikke føler, du har fået svar på? Ja, du kan sagtens lave tærten med en færdigkøbt tærtedej. Det er jo helt op til en selv, hvor meget, man vil bakse med selv.

   Med venlig hilsen

   Deborah

   0
   • Undskyld, undskyld!
    Spørgsmålstegnene skulle stå efter sidste linie.
    Ved ikke hvad jeg har trykket på, sommetider går det for stærkt.
    Tak for alle dine dejlige svar.
    Jeg glæder mig til at prøve din lækre tærte.
    Skal nok kommentere den.

    Venlig hilsen
    Jytte

    0
    • Hej Jytte

     Dejligt, du kan bruge mine svar, og opskriften (som dog ikke er min, men den er oversat til dansk af mig med tilladelse). Jeg ved simpoelthen ikke, hvad du får trykkket på. Når jeg prøver at kigge på, hvad du skriver, så er det ikke fordi, du som sådan er i nærheden af spørgsmålstegnet på computeren med mindre du altså bruger Apple (der er jo forskel). Hvis du er på en almindelig PC skal du ydermere trykke Caps lock ned for at få det frem, så jeg begriber ikke, hvad du får lavet. Prøv at sætte farten ned 🙂 Nej jeg giver ikke kurser desværre, men FOF og den slags foreninger, har flere gode.

     Jeg vil se frem til at høre, hvad du synes om tærten.

     Mange hilsener Deborah

     0
 2. Hvad er der i alm gær som en veganer ikke kan spise ?.
  Min søster spiser ikke dyr og æg, men alt andet.
  Vil gerne lave den til en familie sammenkomst.
  Kan man fryse den en uges tid før og så blot varme på dagen ?
  Venlig hilsen Jytte

  0
  • Hej Jytte og velkommen til.

   Med hensyn til gær, burde din søster sagtens kunne spise det. Det er vegetarisk, og dermed ingen fare på færde.

   Med hensyn til tærten, kan du sagtens lave den, lade køle helt af, og fryse og så varme forsigtigt, når du skal bruge den. Det har jeg selv gjort med fint resultat. Lad vide, hvordan det går, men husk, at rækkefølgen på processen er meget vigtig, men så får du også et godt resultat. Jeg håber, din søster kan lide den og det falder godt ud.

   Mange venlige hilsener

   Deborah

   0
 3. Hej, jeg tænker på om det kan være rigtigt at der står 6 dl. vand i opskriften på massen?
  Jeg lavede den idag, og gav den endda over 30 min. i ovnen, men massen er bare helt flydende 🙁 Så tænker om jeg har kommet for meget vand i?

  0
  • Hej Rebecca

   Nej 6 dl er rigtigt nok. Jeg skal ikke kunne sige, hvad der er gået galt, men det er MEGET, MEGET vigtigt, at du følger proceduren rigtigt, og at du læse opskriften grundigt inden du går i gang. Det gør mig ondt, det mislykkedes for dig, men jeg kan næsten kun sige, du må prøve igen. Jeg lavede den 1. gang helt ude problemer…..Lad mig vide, om ikke det går bedre næste gang.

   0
 4. Hej,
  Tak for en super opskrift.
  Jeg bagte denne quiche til familiefødselsdag sammen med traditionelle quiche.
  Den fik rigtigt gode anmeldelser og det er bestemt ikke sidste gang, jeg har lavet den.
  Der er tilsyneladende en fejl i ingredienslisten. Jeg brugte kun de 3 1/4 dl, som der nævnt i teksten og ikke de 6 dl, som står i ingredienslisten.

  0
  • Hej René

   Velkommen til og selvtak! Ja, den er god, den opskrift, det synes jeg også. Jeg tjekker lige det med de der dl, for det skal selvfølgelig være rigtigt. Det var dejligt, at du kunne bruge den og at den bragete glæde til en sammenkomst.

   0
  • Hej René

   Velkommen til og selvtak! Ja, den er god, den opskrift, det synes jeg også. Jeg tjekker lige det med de der dl, for det skal selvfølgelig være rigtigt. Det var dejligt, at du kunne bruge den og at den bragte glæde til en sammenkomst.

   0
 5. Hej. Faldt over denne opskrift på vegansk tærte, som jeg har tænkt mig at afprøve i nærmeste fremtid 🙂 Derfor var jeg i helsekosten i dag for at købe sort salt og næringsrigt gær – der var bare ikke nogen af de 2 ansatte, jeg spurgte, som vidste hvad næringsrigt gær er. Hvad er er det? Har du evt et billede? Regner ikke med det bare er almindeligt gær?

  0
  • Hej Ann, og velkommen til. Tærten er rigtig god, og bestemt en, du skal prøve. Det næringsrige gær eller gærflager, er ikke gær som sådan. Du kan se dåsen i indlægget her. Gærflagerne, skulle så vidt jeg har forstået det, også kunne fås hos Matas, og ihvertfald her online. Hvis du helst vil købe i butik, så spørg, om de vil bestille den hjem til dig. Den viste er fra Naturdrogeriet. Håber du finder ud af det, og eventuelt lader vide, hvordan det gik med tærten. God weekend.

   0
   • Ok så er det derfor – har bare aldrig hørt at gærflager kan kaldes for næringsrigt gær. Og i helsekosten vidste de det heller ikke. Måske du skulle skrive gærflager i parentes i ingredienslisten? 🙂
    Hvor køber du det sorte salt – det havde de ikke?

    0
    • Hej Ann Jeanette

     Super at høre din feedback og jo, det tænkte jeg faktisk også selv på, det med Gærflagerne. Vil gøre med det samme. Det Sorte Salt, køber jeg i min lokale helsekostbutik. Hvis ikke de har burde de kunne bestille det til dig, hvis ikke du vil købe online. Men har du en helsekost, skulle de kunne bestille netop her, og så sparer du porto.

     0
     • Tak for et super godt tip – mega smart at kunne bestille online og så hente i den lokale helsekost 🙂

      0
     • Selvtak! Det er så kun, hvis de køber deres varer hos Helsam, det kan lade sig gøre, men forhør dig ad ihvertfald.

      0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.