Århus 21.-23. juni 2013


Hovedbanen, som tydeligt bar mærke af sommerferie og ikke mindst feriebørn/unge


Storebælt, fotograferet fra toget


Man kan indimellem få ganske fine fotos fra toget, det er gjort flere gange, og også her ved Vejle, ganske vellykket synes jeg – bygningen hedder Bølgen


Indkøbsområde/gader bag Århus St.


På vej til – Salling


De her sko, faldt vi lige i svime over. Hvordan kan nogen overhovedet gå i dem?? Beyond us, men hvad ved vi også lige


Aros Kunstmusem fotograferet nedefra – der nåede jeg heller ikke op dennegang, men på et tidspunkt lykkes det – måske


Kanalområdet er udvidet siden jeg var der sidst. Det er smukt og flot lavet – jeg kan rigtig godt lide Århus, og kunne sagtens bo der, hvis jeg nu skulle flytte vestpå


De er også fint kørende derovre – Ferrari

Klik nedenfor at se og læse mere om turen!


To af installationerne på “Sculpture By The Sea”, som vi så lidt af


Et kig ud over vandet i skjul af hybenroser, da vi gik os en aftentur –
Ajstrup Strand – helt vidunderligt sted


Næste morgen, var vi nær ved at få pip. Der var Triatlonstævne i byen, og som led deri skal de jo cykle. Det betød at vi nær aldrig var kommet ud af det område, hvor vi var. Synet her, var hvad vi så i, hvad der synes evigheder, først den ene vej, og så den anden – suk!


Årsagen til, at vi skulle ud den morgen Nice Delight (Appel Au Maitre – What An Angel), det perfekte fuldblodsføl, så vidt jeg lige kan se og bare helt igennem bedårende


Udsyn fra “Barneværelset” – så kan man vist ikke forlange det bedre. Nabogården var faktisk til salg – meget fristende


Efter føldejlighed, kunne vi lige nå første løb på Jydsk Væddeløbsbane. Her er det Marc Stott på Cha Cha Award, som faktisk gik hen og vandt for træner Ann-Charlotte Nielsen


Tribunen på Jydsk Væddeløbsbane, er ikke så stor som på Klampenborg, men rigtig, rigtig hyggelig


Dagens 2. vinder var Marcos Robaldo og Mary Boyle vandt dagens 2. løb for træner Per Meyn


Somerville fik sig lidt græs efter løb


Jeg ville gerne have sludret lidt med Ann-Charlotte Nielsen, men hun var travlt optaget. Til gengæld fik vi lov at kigge ind i hendes rigtig fine stald


Staldkatten blev træt af at ligge der i solen – som kom efter en regnskylle af rang


Et kig ned af Alléen, der fører til banen


Sweet Home Alabama vinder dagens første travløb for Birger Jørgensen

Det var en dejlig tur til Århus. Jeg startede følgelig på hovedbanen med at tage lyntoget. Jeg havde bestilt plads, og godt det samme, for der var godt fyldt op både ud og hjem. Jeg kom i god tid, så jeg kunne lige nå op i en (Ren Kost) af flere helsekostbutikker i byen og hente noget gærekstrakt. Det har jeg nemlig ikke kunnet opdrive herovre. Nu vil jeg så fortælle min helsekostmand, at det kan fås og prøve og få ham til at tage hjem.

Iøvrigt hader jeg (sagt før) dårlig service, og det var lige nøjagtigt, hvad de kunne levere her. Jeg spurge (efter at have prøvet at finde selv) en ekspedient, hvor gærekstrakten var. Hun pegede og kom med en meget svævende forklaring. Jeg prøvede længe selv igen, og kunne ikke finde, og begyndte at være presset for tid, for jeg skulle tilbage til stationen, hvor Birgitte ventede mig.

Jeg fandt ekspedienten travlt optaget af at sludre med en anden ansat! Sådan noget må jeg indrømme bringer mit o.s.v. i kog. Istedet for, hun var kommet ned og hjælpe mig til en start. Det væltede ind med mennesker i den butik, men det kan ikke være den gode service skyld. Nok snarere at de har varer, som man ikke kan opdrive andre steder – men det skal ikke udnyttes! Nok om det, men det skal nævnes, for det var i den grad dårligt. Og så finder jeg det underligt, at de ikke havde en plantemargarine! Men det fandt jeg så senere i Brugsen.

Jeg hastede tilbage og fandt Birgitte og vi gik over for at spise dejlig mad på Pearl of India. Der havde de til gengæld god service, hyggeligt lokale og dejlig mad til en yderst rimelig penge. Jeg fik Baingan Bharta, som er en krydret aubergineret med løg og tomat og det smagte himmelsk. Birgitte fik noget med oksekød, som også smagte hende rigtig godt. Til fik vi ris og salat. Vi bad om vores retter mildt i styrke og det var helt perfekt. Det kan varmt anbefales.

Så kørte vi mod sommerhuset og fik en lang, lang sludder og et velfortjent glas vin. Til sidst kunne vi dog ikke holde os vågne længere og gik i seng. Næste morgen sov vi længe og så tog vi til Salling for at handle. Jeg fik købt en superlækker jakke fra Betty Barclay (mørkeblå vindjakke med snøre i taljen), en stribet strikvest i grønne farver og en cremefarvet trøje i tøjafdelingen, og senere faldt jeg over en fingering til 100,- kr. som jeg synes var et fint minde at have med hjem. Og så var det jo så, vi skulle have frokost på en vegetarisk cafe, jeg havde udset mig.

Så langt så godt, og frokost fik vi, men jeg skal fortælle mere om det senere. Da vi havde fået det, tog vi ned til Sculptures By The Sea, som var et kæmpe tilløbsstykke. Vi gik ikke hele ruten som er mange, mange kilometer, men vi så da lidt af det. Vejret var på dette tidspunkt heller ikke noget at skrive hjem om, og det begyndte også at regne. Så hed det indkøb og hjem og slappe af. Allerede på dette tidspunkt havde vi luret eventuelle problemer næste dag, for der var skilte oppe om det. Og det gav os problemer og forsinkede os med ½ time, som vi mistede hos Prinsesserne. Først var der helt spærret af et sted, hvorefter vi vendte om, og kørte den anden vej, kun for at måtte vende om igen, for nu var der åbent i den anden ende igen. Det var så ikke enden på det, men frem kom vi, men det var ikke befordrende for nogens blodtryk – skal vi ikke bare sige det sådan.

Så kom vi ud til Birgittes dejlige hoppe, som har fået et mindst lige så dejligt føl. Jeg havde jo set fotos af hende på forhånd, men hold så op, hun er sød. Det er føl generelt selvfølgelig, men hende her er altså noget helt særligt. Noget med udstråling, udover at hun er ualmindelig fin i sin bygning. Desværre havde vi glemt at tage højde for, at folden jo var godt mudret ovenpå alt det regn, så det satte sin begrænsning for mine fotos – noget jeg var ked af, men sådan var det, og vi skulle jo nå Galopbanen i den anden ende incl. diverse forhindringer på vejen.

Vi nåede det, og det var skønt at blive modtaget med åbne arme og glade ansigter og hilse på alle dem jeg kender, men som jeg plejer at møde på Klampenborg. Superdejligt at føle sig så velkommen. Vi fik også set Træner Ann-Charlottes stald og gået lidt rundt på området og også hvor de er ved at sætte den stald i stand som træner Johnny Reimar havde førhen.

Tiden flyver i godt selskab og toget venter ikke, og med førnævnte forhindringer in mente, måtte vi hellere komme afsted i god tid. Vi var i meget god tid, men hellere det end at komme for sent. Vi gik en tur i centret (Bruuns Galleri) og fik os en sandwich i Den Græske Delikatesse. Jeg fik med aubergine, oliven og hummus og Birgitte fik med falafel. Smagte rigtig godt. Nu er jeg så lige blevet opmærksom på, at nogen laver hummus med yoghurt, men det tror jeg nu ikke, der var i denne. Det er bestemt ikke originalt, men altså noget, der skal være obs på også! Suk!

Turen hjem var meget fredelig – jeg sov det meste af den, fuldstændig smadret var jeg, ovenpå en begivenhedsrig og dejlig tur. Tak til min søde veninde for det superdejlige selskab som altid! Jeg får aldrig nok af det og af Århus!

3 thoughts on “Århus 21.-23. juni 2013

  1. Pingback: Punjabi Baingan Bharta – Aubergine med løg og tomat | deborah.dk

  2. Pingback: Weekendhilsen | deborah.dk

  3. Pingback: Århus uheldigheder | deborah.dk

Der er lukket for kommentarer.