En anderledes evaluering af Derbydag

Ingen der læser med her, eller iøvrigt kender mig, kan være i tvivl om, at jeg elsker Galopbanen, sporten, hestene og alle de gode venner dernede. Selvsagt er man så ekstra varsom med at udtale sig negativt om noget, man holder af og gerne vil promovere positivt. Der er dog en stor negativ ting ved banen, som rigtig mange er mere end kede af og det handler om mad og muligheder (eller mangel på samme) på banen. Problemet er ikke kun at få banen i tale, for det hjælper sådan set ikke. Som jeg har forstået det, har banen overgivet al kontrol og råderet over den slags til Marienlund, som således sidder tungt og mageligt på alt, hvad der hedder mad på banen.

Nu var det så Derbydag, og stalden havde bestilt et bord, og vi havde bestilt mad også selvfølgelig. De andre fik en platte med diverse . Jeg klovn glemte at fotografere den, men det så lækkert ud, og det forlød også, at det var det. Så langt så godt, efter vi havde fået smidt nogen væk, der troede, de skulle have vores bord. Den gik så ikke.

Inden dagen, havde jeg selvsagt været i dialog med Marienlund, for jeg ville sikre mig, at jeg ikke bare sad med en salat, hvilket jeg ikke synes, jeg vil betale mange penge for. Når jeg går ud, vil jeg (også som veganer) have noget udover det, jeg ville lave selv til daglig. Efter megen skriveri frem og tilbage, melder de, at det skal de nok finde ud af, at lave mig en platte også. Jeg tager afsted, og er spændt på, at se, hvad de finder på.

At sige, jeg blev skuffet forslår vist ikke. Det jeg fik var som det ses grønt stabelt dekorativt på en tallerken. Udover lige grøntsager, var der oliven, 3 jordbær og lidt valnødder og tørrede figner/abrikoser. Det var ikke engang en salat – der var ingen dressing af nogen slags heller, så en tør omgang og stivelse var der heller ingen af – jeg kunne nævne pasta, quinoa, bulgur, cous cous, ris, nudler, wraps, for ikke at nævne kartofler eller andre rodfrugter. Man kunne have lavet de lækreste salater. Jeg ville intet have haft imod at få en tallerken med 3 forskellige salater – overhovedet ikke, hvis det var gjort med omtanke og ordenligt.

Det her var lige præcis den løsning, jeg skrev for at undgå. Det var lækre grøntsager, sprøde og flotte, men det er ikke det, det her handler om. Hvad ville du sige, hvis du fik serveret ovensiddende til en pris af 275,- kr.??? Jeg sagde ikke noget på dagen, for hvad skulle jeg så gøre?? Jeg havde ikke tid til at gå hjem og spise noget, og jeg var ærligt talt ved at dø af sult, og blev selvsagt dårligt mæt. Men jeg er godt nok rasende over at de vil være sig selv bekendt – især fordi jeg netop havde skrevet til dem på forhånd. Så var det bedre, de havde sagt, vi kan ikke løfte opgaven. Fint, så havde jeg spist mig mæt hjemmefra og havde hilst på mine venner ved bordet og drukket et glas sammen med dem. Det havde jeg været gladere for. Som det er, føler jeg mig snydt så vandet driver af mig, og det er ufedt!

Man havde sat alle sejl til i forhold til reklamering for denne Derbydag. Det betalte sig, og dagen endte med rekordomsætning. Hvad der var mindre godt, var at man havde glemt at tage højde for den ekstra menneskemmængde i form af ekstra personale. Det gjaldt såvel Marienlund som selve banen. Jeg ved ikke, hvem der står for informationsboderne og udbetalingsboderne/informationer. Folk skulle stå halve timer i kø, hvis de ville hæve penge. Klog af skade hævede jeg, så snart jeg kom rigeligt, men hvad med alle dem, som aldrig har været på banen før – hvor fedt er det lige?

Dertil kommer det evigt tilbagevendende problem med pølseboden, hvor folk stod i en kæmpekø. Det gør folk selv på almindelige løbsdage, og også thaimaden og pandekagerne var overbelastet. En mere af alle de 3 ting, kunne snildt have været beskæftiget.

Kaffevognen vi har været så glade for, når den endelig har været der, var der selvfølgelig ikke. Med det vejr der var, ville folk gerne have en kop kaffe. Oppe ved højen meldte man, at de ikke kunne følge med, så folk der havde betalt rigeligt for deres mad og platter, kunne ikke få en kop kaffe bagefter – hvad hulen ligner det? Det er dog en helt almindelig ting, at man gerne vil have en kop kaffe ovenpå maden.

Læs mere nedenfor:

Marienlund skriver om sig selv “Events i særklasse” spørgsmålet er, hvilken klasse? Hvis de ikke engang kan klare, at gøre det bedre, at lave i det mindste en ordentlig salatplatte eller andet, at hyre nok personale til en dag, som de også må have (forhåbentlig) fået besked om, ville give store mængder besøgende, og servere en kop kaffe, så ved jeg ikke lige, hvad jeg skal sige, men imponeret er jeg langt fra at være. Og et er sikkert, de har fået de penge de skal af mig nu. Som en veninde af mig, var inde på – Hvis man har børn, så står man altså ikke i kø en halv time, ihvertfald ikke med små børn. Det er jo ikke en ukendt ting, at både små og store børn gerne vil have en pølse, når de er sådan et sted – det kunne de da kigge i vejviseren efter, medmindre de ville miste op til flere løb og stå der meget længe.

Det er ikke noget nyt, at vi er mange, der gerne så, at banen tog kontrollen over, hvem der må være hvor tilbage. Giv folk muligheden for at tage deres egen mad med, stil flere boder op med flere muligheder ihvertfald på de større dage. Jeg kunne i flæng nævne, en popkornbod, en bod der sælger sandwich af også den sunde slags. De sandwich der er, er alt alt for dyre, og slipper også op, længe før behovet, og pølserne er som regel ikke ristet godt nok og de når det da slet ikke, med det run, der var på Derbydag.

Det er ikke alle, der har mulighed, eller lyst til at betale for en iøvrigt meget traditionel buffet/menu i Den kongelige tribune, og der kunne være mange andre muligheder, og burde være det. Den Økolgiske pølsemand, fish & chips vogn, en kaffe og kagebod, Burgere, 3 helt almindelige stykker smørrebrød (der ikke koster 50 kr. stk.!) bare for at nævne noget, og sørg for, der også er nogen grønne løsninger. Det skader ingen, og så kan Marienlund koncentrere sig om det traditionelle, hvis de fortsat skal være der. Personligt kunne jeg godt tænke mig, at man kiggede på det hele med friske øjne, for som det er, er det langt fra at være godt nok. Og jeg kan godt forstå, at turisterne, som kommer fra et kæmpe udvalg alle andre steder, bliver skuffede over udvalget i Danmark og synes det er alt for dyrt. Vi er mange her som også synes – ikke mindst på Galopbanen.

Maden er en del af hyggen, hygger man sig, kommer man igen, kan man få et ordenligt stykke mad, køber man en øl, kan man få en kop kaffe køber man formentlig også et stykke kage, hygger man sig, så spiller man også mere og sådan hænger det hele så smukt sammen. Måtte man tage sin egen mad med, så køber man måske kaffen på banen, en ekstra øl, spiller for de penge, man ikke bruger i restauranten og er mere tilbøjelig til en anden dag måske at spise på banen – det er ikke så svært – og det er det så alligevel åbenbart!

Update senere – Svar fra Marienlund:

Jeg har netop læst dit skriv, og vi er kede af, det er din opfattelse af Derby dagen. Vi har modtaget rigtig mange positive tilbagemeldinger fra både nye som gamle galopgængere.
Med hensyn til din platte, må vi erkende at vi nok skulle have sagt nej fra start af. Vi serverer over 900 platter på dagen, og har derfor ikke tid til at levere en veganer platte. Det undskylder vi for, og vil derfor gerne byde dig på noget andet ude på galopbanen en løbsdag i fremtiden.

God dag

Venlig hilsen

0

6 thoughts on “En anderledes evaluering af Derbydag

 1. Pingback: Mad med mere og Dal (Musoor Dal) med Stegte Ris | deborah.dk

 2. Pingback: Mere Derbydag

 3. Så kan jeg godt forstå, du var sur. Når man tager til galop en derbydag, må man altså være forberedt på, der er både køer og heste 😉 De kunne nu nok placere boderne så folk ikke hele tiden skulle krydse køerne. Værre synes jeg det var, så ringe højttalersysyemet virkede. Man kunne slet ikke høre interviews og selv ikke løbsreferaterne. Og den grønne klat på storskærmen…Hvis ikke den var opstået samme dag burde den have været i orden til derbydag. Jeg var også sur, da jeg gik hjem og kommer ikke igen foreløbig.
  En helt anden ting: Når jeg går ind på din side her ses headerbilledet (valmuer) et øjeblik, og så forsvinder de. Gør de det hos alle, eller kan jeg gøre noget?

  • Erik, selvfølgelig er en vis mængde af køer at forvente, men at skulle stå i halve timer (mindst) for at hæve penge, må kunne gøres bedre. Nu har jeg jo så fået lovning på mad en anden dag, men det hjælper mig ligesom ikke. Det er jo netop på storløbsdage, at man har behov og lyst til at lave sådan noget med vennerne, men så ved jeg det – at de ikke kan levere!

   Den med lyden havde jeg (hvordan ved jeg ikke), lige glemt i min frustration over maden. Den var elendig. Kunne intet høre. Det har været skidt længe, og jeg har set en lydmand derude, men det er da ikke de højtalere, han har kigget på tydeligt nok. Ja, skærmen var i stykker, det lagde jeg godt mærke til.

   Jeg ved ikke, hvad det skyldes med det headerbillede. Jeg har ingen problemer, og kan ikke lige gennemskue, hvad problemet er. Måske er det et browerproblem? Jeg bruger Google Chrome. Prøv at skifte browser, og se om det hjælper. Det er umiddelbart mit eneste forslag.

Der er lukket for kommentarer.