Sorø Klosterkirke og 10 år sidenKlosterkirken


Nyt møder gammelt. Jeg synes bestemt ikke det nye passer ind


Provinshygge


Fine detaljer og mange gamle fine huse


Kirkegården – eller den ene halvdel, som var urneplæne og fællesgrav


Buketten, jeg satte på min Guddatters grav. I år er det 10 år siden, hun gik bort

Klik nedenfor for at se flere fotos og læse mere:


Den anden halvdel af størstedelen af kirkegården (der er lidt mere, men ikke meget), som er gravsteder


Gravstedssiden


Fantastisk vejr over tag og spir


Der er selvsagt mange grave, der relaterer til skolen


Holbergs gravkammer


Det fantastiske orgel, som jeg meget gerne ville høre i funktion

Det er længe siden, jeg planlagde, at jeg ville en tur til Sorø denne sommer. Jeg havde bare ikke noget tidspunkt fastsat. Dels er der hele siden med helbredet, jeg aldrig helt ved, hvordan ter sig, og så skulle bilen også være indenfor rækkevidde. Tirsdag var alle parametre inklusiv vejret nogenlunde samarbejdsvillige. Det eneste var, jeg måske kom lige sent nok afsted, men afsted kom jeg.

Hvorfor så lige Sorø. Jamen det var der en hovedårsag til. Jeg ville gerne besøge min Guddatters gravsted, og hun ligger på Klosterkirkegården derovre. Derudover er det mange år siden, jeg havde været der, og huskede det som en dejlig by. I sammehæng med Klosterkirken ligger også Sorø Akademi og en dejlig, dejlig park (mere om den senere).

Jeg fik parkeret bilen og så tøffede jeg op i byen for at finde en buket. Det fik jeg hos den søde blomsterhandel, hvor jeg iøvrigt også fik mig en duftgeranie, som jeg gerne har villet have længe.

Efter at have spurgt lokalbefolkningen havde jeg lokaliseret en Aldi, så jeg kunne købe opvask, som jeg i den grad manglede – som i intet tilbage. Gæt, hvad det eneste, jeg ikke fik købt var?? Altså var jeg i Fakta i Sorø på vej hjem også – så fik jeg også set den og købt vegansk koldskål. Nu mangler jeg så bare makronerne, som jeg også glemte!! Men inden jeg nåede så langt, skulle jeg se parken og søen.

1 thought on “Sorø Klosterkirke og 10 år siden

  1. Pingback: Himmelsk #148 | deborah.dk

Der er lukket for kommentarer.