STOP!

Når man har et dårligt helbred, så er man altså “de gode råds holdeplads”! Jeg er et rimeligt menneske, og jeg ved godt, at hvis og når folk siger noget, er det som regel i god mening. Så jeg er ikke i tvivl om hensigten. Virkningen og hensigten følges bare ikke ad.

Forleden fik jeg en melding der gik på, at “nogen” sørme havde talt om, at jeg jo også kunne gøre dette og hint “så jeg havde noget at stå op til”???? Jeg tror, jeg var så målløs, at jeg bare sagde ja, og nå og hm og iøvrigt bed mig så meget i tungen, at jeg var ved at kvæles. Sjovt nok var vedkommende, som velment ville rådgive en som selv har et dårligt helbred, og så “hopper kæden da helt af”.

Det er mig lidt en gåde, når folk siger sådan noget sludder. For det første har jeg hele mit liv gjort langt, langt mere end jeg overhovedet kunne/burde og for det andet vil jeg nok mene, at hvis nogen har noget at stå op til så er det mig. Nu var meningen så her i forhold til motion. Og selvfølgelig er motion godt, og det ved jeg ligesom godt. Jeg har bare en masse begrænsninger, der absolut ikke går på dovenskab (hvilket jeg troede for længst var sivet ind hos de her personer). Som jeg har været inde på rigtig mange gange, så gør jeg alt, hvad jeg kan og mere til som regel.

En ting er, man ikke forstår, hvordan tingene hænger sammen, eller ikke gider lytte når jeg så prøver at forklare det. Men hvis man kender mig, burde man vide bedre. Jeg burde vide bedre end at tro, at folk forstår, for det er svært at forklare og forstå, men lad være at behandle mig som om, jeg er 5 år. Jeg er midaldrende, og skulle mene, at jeg kender mig og min krop godt efter så lang tid sammen??

Lad være at fortælle mig, hvor meget mere motion du synes, jeg kunne lave, eller hvad jeg skal spise, hvornår jeg skal spise det og hvad du synes er sundt/fornuftigt/ikke godt. Det er min krop og mine valg, og jeg er voksen nok til at finde ud af tingene selv. Du kan så være uenig, og det er din ret, men hvis jeg vil have dine gode råd, så skal jeg nok spørge – det kan jeg sjovt nok også godt finde ud af!

Jeg ved godt, jeg her på bloggen er lidt vag i mine udmeldinger omkring mit helbred, men det er min ret, at vælge hvor meget og hvor lidt jeg har lyst til at fortælle om det. Det er den ene side af det, den anden er, at jeg ikke har en “sygdomsblog” og jeg hellere vil fokusere på det positive i mit liv. Sygdom, smerter, træthed m.m. er selvfølgelig ikke det. Det kommer jo også med, men det skal ikke fylde for meget i min optik. I ovenstående tilfælde var det mennsker, der kender mig rigtig godt i det virkelige liv, og som kender til det meste af mine skavanker. Folk der “kun” læser med her, er jo en helt anden kategori og deres forsøg på råd, tager jeg selvfølgelig ikke ilde op på samme vis.

Skal nu PÅ TRODS (som hver dag) af mit helbred prøve at få lavet noget.

0

4 thoughts on “STOP!

 1. Også lige et ord med på vejen herfra Falster. De personer, der siger sådan til dig, kender dig ikke “rigtigt”. Vi andre ved, at du gør, hvad du kan i forhold til dit helbred. Og som du selv er inde på, er det jo også i bund og grund, dig der bestemmer, det er dit liv og din krop, som du mærker signalerne fra. For øvrigt har “alle mennesker” noget at stå op til, uanset hvad vi beskæftiger os med, og ingen skal stille sig til dommer over, hvad der er godt eller skidt for den enkelte. Vi er hver især “direktør i vores eget liv”…………… Nyd de gode timer, det ved jeg, du kan.

  0
  • Tusind tak Karin. Er jeg tilfreds med som ting er – nej gu’ er jeg da ej. Men jeg kender altså min krop. Desværre (som du også godt ved), er det sådan, at “presser jeg citronen” så bliver jeg syg, og så er vi altså slet ikke længere på nogen leder. Jeg forestillede mig, at vedkommende der sagde sådan, ville have større forståelse, fordi der også der er begrænsninger og sygdom. Men der tog jeg så fejl.

   Og nej andre skal ikke bestemme, hvad der giver mit liv værdi, ligesom jeg ikke stiller mig til dommer over andres. Jeg synes nu nok, jeg er god til at finde værdier på trods og udnytte de gode dage så meget, jeg overhovedet orker. Og så kan man godt blive lidt skuffet over sådan en melding. Men din gjorde så det hele godt igen 🙂 Tak min ven.

   0
 2. Hvor jeg forstår dig! Jeg kan – heldigvis – ikke påstå, at jeg har et dårligt helbred. Grundlæggende faktisk et virkelig godt et, men det sidste par år har alligevel været noget tunge i den retning, og ih, hvor er jeg også træt af alle de gode råd!

  Men altså, du er forhåbentlig ikke fra middelalderen, men kun midaldrende?

  Hav en god og travl dag 😉

  0
  • Tusind tak Rasmine, er glad for, du forstår 🙂 Og nej helt så gammel er jeg ikke. Det var i “kampens hede” jeg ikke fik tænkt og skrevet rigtigt, nu har jeg rettet. Også god dag til dig.

   0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.