Når man husker dårligt


Klik på den firkantede prikkede ting ved siden af dit navn


Så kommer der en menu, hvor du trykker på “kalender”


Så kommer der en fin kalender, som du selv kan indstille til at vise en dag, en måned m.m, og du kan selvfølgelig oprette ting du skal. Når det skal ske trykker du “opret”


Når du har oprettet alt, du iøvrigt skal – hvor, tidspunkt m.m, så kan du som vist her lave en påmindelse, enten som en popup….


….og/eller som en e-mailpåmindelse

Dette indlæg kom sig egentlig af, at en blogveninde skrev noget om, at hun har svært ved at huske og at hun hellere måtte have en bestemt seddel i hånden resten af dagen, så hun huskede.

Nu er det sådan, at hvis jeg ikke skriver ting ned, så glemmer jeg dem også, og det skal jeg gøre med det samme, for ellers bliver det smidt helt ud af “harddisken”. Så jeg ved, hvordan det er. I disse tider, er der faktisk ingen undskyldning for at ikke at kunne huske ting. Så her er en hjemmegjort, forhåbentlig forståelig guide til Google Kalender.

En løsning kunne være denne, som går på Google Kalender. Mange har en konto på Google på en eller anden facon, om ikke andet så en email – også jeg. Ellers går det hurtigt at oprette en. Uanset, så er Google Kalender en superfed løsning. Ovenfor skulle det gerne fremgå, hvor enkelt det er at oprette en begivenhed. Det kan være møder, fødselsdage, etc. etc. Jeg har mange forskellige kategorier, blandt andet en, der bare hedder huskeliste. De forskellige kategorier får forskellige farver, og så er det bare at køre derudaf. Man kan så vælge at få pop-up eller email eller man kan indstille begge og lave flere påmindelser, så man er sikker på at huske. Så du forstår, hvorfor jeg siger, der ingen undskyldning er for at glemme.

Er dette ikke nok, kan man jo altid få sin telefon til at ringe på det givne tidspunkt eller indstille en note på den, så bliver man også mindet om. Har man en smartphone så kan man synkroniserer sin telefon med gmailen og kalenderen og dermed – hey presto, så får man remindere alle steder. Har du spørgsmål så brug kommentarfeltet, så skal jeg gerne svare dig.

0

7 thoughts on “Når man husker dårligt

 1. Donald du kan koordinere din Google Kalender med din smartphone hvis du har en sådan…. Jeg har Google på min Samsung Galaxy S2 og jeg er superglad for at jeg kan koordinere alt på den måde. Så får jeg en påmindelse på både min mail og på mobilen hver gang jeg skal noget, ergo ingen undskyldning for at glemme mere… 😉

  MVH Helle

  0
 2. Nå der røg min kommentar fordi jeg ikke havde set den nye captcha. Desværre kunne jeg ikke bare gå tilbage – indholdet var væk. Jeg prøver igen – jeg kan nogenlunde huske, hvad jeg skrev, og jeg skriver hurtigt på et rigtigt tastatur 🙂

  Jeg begyndte at bruge Google Kalender for 5-6 år siden, mens jeg arbejdede på RUC, før det havde jeg en web-kalender på egen server som del af en mailserver, og det er altså så praktisk at man kan skrive og læse sin kalender når man er et sted med Internetforbindelse. Og dem er der jo mange af i dag.

  Men jeg har et problem med Google Kalender! Jeg glemmer at se i den, og jeg sidder heller ikke og checker mail hele tiden. Og jeg kan ikke lide at have den på skærmen hele tiden, jeg synes browseren (Firefox) bliver langsommere, hvis jeg har et Google-website åbent hele tiden.

  Ud over aftaler har jeg vistnok egentlig flere problemer med at huske dagligdags ting: Hvor lagde jeg værktøjet? og jeg er lidt bekymret for at blive så gammel at jeg får endnu sværere ved at huske dagligdagens ting. Da hjælper en kalender jo ikke så meget.

  0
  • Donald, jeg kan kun sige som Helle. Du skal synkroniserer din smartphone og din Google Kalender og så skal du skifte browser til Google Chrome, som er meget, meget bedre end Firefox.

   Til gengæld kan jeg sagtens følge dig i det med at blive gammel og fuldstændig totalt glemsom. Hvis man glemmer at kigge i kalenderen og iøvrigt ikke kan huske noget som helst, så hjælper diverse kalendere jo ikke noget nej. Vi krydser fingre!

   0
 3. Jeg har min mobil til at koordinere med Google så får jeg fine meddelelser og mobilen bipper så jeg bliver mindet om jeg skal noget…. Det er jeg super glad for., specielt efter at min mobil blev opdateret og alt i kalenderen røg sig en tur… Det gør det ikke mere, da jeg nu har sikret mig på flere måder.

  KH
  Helle

  0
  • Ja Helle, det har jeg også selv. Det er simpelthen så smart. Sjovt nok talte jeg med min fodterapeut om det til morgen. Men hun er gammeldags og kan kun med en papirkalender. Om jeg fatter det 🙂 – Hun blev også punket af alle sine venner. Det er altså bare en vane, for jeg troede heller ikke, jeg kunne uden en papirkalender – det går fint.

   0
  • Ja det gør de, men jeg er møgirriteret over, at de har lavet søgefunktionen på Google om, så den hopper op i browseren øverst – er jeg den eneste?? Kunne de ikke lade være at lave om hele tiden allevegne. Men når jo dårligt at vænne sig til en ting, før de laver det om igen.

   0

Der er lukket for kommentarer.