Vegetarisk fiskefillet

Det er noget siden, jeg faldt over en opskrift på vegetarisk fisk på nettet og en af de opskrifter, jeg havde sat mig for at prøve her i Julen. Det blev så Nytårsaftensdag, men better late than never! Det var noget, man brugte under krigen, da man ikke kunne få fisk. Men disse kan sagtens spises stadig, og de smager meget bedre end deres fiskevenner, det lover jeg. Jeg skal ihvertfald have igen, det er helt sikkert og jeg ville også gladeligt servere for gæster. Her spiste jeg den sammen med et stykke med den veganske chorizo med hjemmelavet italiensk salat og tomatskiver.

Ingredienser
(4 personer)

300 g pastinakker
2 dl. kikærtemel eller almindeligt mel
2 – 2 ½ dl. vand
½ tsk. karry
1 knivdspids røget paprika
1 fed hvidløg
2 tsk salt
Friskkværnet peber
Rasp til panering

Fremgangsmåde

Skræl pastinakkerne og skær dem i ca. ½ cm tykke skiver på langs.
Steg skiver i smør/olie på en pande til gyldne eller bag dem i ovnen ca. 10 min. Jeg stegte dem på panden i “Fri”. Imens de steger laves dejen de skal dyppes i:

Bland kikærtemel, vand og krydderier, og sæt dejen til side. (Den skal være tyk som en pandekagedej) Vend derefter de afkølede pastinakskiver dejen, og derefter i rasp og steg dem ved middel varme til de bliver let gyldne.

Serveringsforslag

Fisken spise på groft rugbrød med vegansk remoulade (Cevera Picallilly blandet med hjemmelavet el. købt mayonaise), pyntet med hakket persille, karse, tomat, dild, agurk, løgringe (vælg, hvad du har lyst til og har i huset). Severes de som aftensmad, kan de serveres lune med kogte kartofer, pomme frites, persillesauce, stuvet spinat el. grønkål, eller hvid sauce, drueagurker.