10 år siden i dag

IMG_5287opt2_HellerupKirkegaard
Mors gravsted Julen 2011

Idag er det 10 år siden, jeg mistede min elskede mor! Det er egentlig en dag, jeg helst vil glemme, men det kan man aldrig, så….Dagen som sådan, var helt forfærdelig og tiden i lang, lang tid efter lå i sådant et skær af fuldstændig uvirkelighed. Jeg husker intet overhovedet fra bisættelsen, andet end at jeg græd, og græd. Ved at præstens tale var god, men jeg husker ikke et ord af den. Kirken var fuld og jeg ved, jeg ønskede at vi havde samledes efterfølgende, for at dele minder om mor. Det gjorde vi ikke, for det ønskede min far ikke. Og så kunne jeg jo dårligt gøre mere på den konto.

Savnet forsvinder aldrig – ikke for mig ihvertfald, og jeg ved også, at mor havde det ligesådan med sin mor, da hun gik bort. Mødre er noget særligt (ikke for at forklejne fædre), det hører vi ofte. Det kan selvfølgelig være anderledes for hver og en, men for min del, ophører savnet efter en sludder og samvær med min mor aldrig. Jeg lever med det, og det er jo ikke sådan, at jeg ikke kan fungere, men det er ofte, jeg tænker, at jeg gerne lige ville dele noget med hende, eller jeg kunne tænke mig at gøre noget sammen med hende.

Det er min helt faste overbevisning, at hun ved, hvor meget hun er savnet, og tænkt på. Egentlig skulle jeg jo i princippet have været på Kirkegården med en blomst og et lys i dag. Jeg har et lys tændt for hende ved hendes foto i stuen, og det må være det. Er stadig ikke helt på toppen. Så må jeg tage derned, så snart jeg er frisk igen.

Kære mor
I dag er det 10 år siden, vi mistede din latter, din omsorg, kærlighed og helt uselviske anstrengelser for os, og vores velbefindende. Det er til stadighed svært at undvære dig, og du er meget savnet. Den eneste trøst for mig, er at vi engang ses igen.

Mange kærlige tanker

Deborah

Jeg har brugt dagen på at ordne fotos i dette indlæg fra netop Hellerup Kirkegård. Det virkede som en passende aktivitet, samtidig med jeg lytter en lydbog (mere om den senere). Nu vil jeg gå ind og hvile mig, og slappe helt af. God tirsdag til jer.

5 thoughts on “10 år siden i dag

 1. Pingback: 79 år i dag | deborah.dk

 2. Kæreste Deborah

  At miste et elsket menneske, man kan ikke forestille sig noget værre, at miste en forælder er det mest rædsomme man kan … Min far gik bort for snart 15 år siden, og jeg glemmer aldrig den dag, ej heller hans bisættelse .. Jeg gjorde en ting jeg ikke troede jeg kunne, jeg fik sagt tak til alle dem der hjalp mig med min far, det gjorde jeg ved kisten, med tårerne løbende men jeg fik hentet noget i mig selv og fik sat ord på alle de følelser jeg havde med alle dem der var omkring min far og det er jeg glad for idag.

  Min fra var syg i mange år, jeg var med til at passe ham og det var superhårdt, da han kom på plejehjem måtte jeg sige min egen fra fra, hans demens/senilitet gjorde mig skør, han ringede til mig mange gange om dagen, jeg skulle komme rendende konstant, til sidst kunne jeg ikke mere, jeg havde fået min søn og nu var min far så syg at han var som et barn… Jeg måtte stoppe med at passe ham.

  Gudskelov fik min far fred, og med årerne fik jeg også fred… Idag husker jeg min fra som han var engang, og alle de goder minder varmer mig meget …

  Æret være din mors minde kære Deborah…. Må himlen lyse sammen med hende… Mange tanker din vej

  KH Helle

  • Kære Helle

   Det må have været et forfærdeligt forløb, du var igennem med din far. Det er netop den slags, vi helst vil forskåne vores kære for, og også selv undgå, netop fordi det bliver så uværdigt. Tror også det er enormt vigtigt at give sig selv lov til at “stå af”, når man ikke kan mere, for ellers er der mere end en, der bliver syg. Det oplevede jeg jo også, da far lå og var så syg.

   Tak for du delte og for den fine hilsen omkring mor, som var det kæreste væsen, du kan tænke dig.

   Kærlig hilsen

   Deborah

  • Tusind tak Donald! Det er efterhånden heldigvis til at bære, men som skrevet, savnet forsvinder aldrig!

Der er lukket for kommentarer.