Paprika & Pølsegryde

Hvordan oversætter man “mørbrad” til noget vegetarisk i en titel og ellers? Det var det gode spørgsmål, da jeg besluttede mig for at lave denne gryde i vegetarisk udgave i går. Den udspringer af den meget klassiske mørbradgryde, som mange kender og som jeg også har postet her på min blog. Den smagte godt før, men jeg lover, du vil ikke savne noget som helst her. Smagen er helt den samme. Så giv den et forsøg på en Meatfree Monday eller en anden af ugens dage.

Paprika & Pølsegryde
(4 personer)

Ingredienser

6 små veganske pølser*
el. lign. skåret i 1 cm stykker
1 hel pakke vegansk kebab**
1/4 liter havre-/soyafløde
1 rød peber
1 grøn peber
125 g champignon/portobellosvamp
2 store løg
2 fed hvidløg
1 dåse flåede hakkede tomater
2 kopper vand
2 tern grønsagsboillon el. som her Herbamare
2 tsk. paprika
salt og peber
Olie/smør/Fri til stegning
2 spsk mel til jævning
1½ dl soyamælk eller anden plantemælk

* Begge købt i IRMA ligger på køl
**

Løg og peberfrugt, og champignon skæres i skiver. Hvidløg svites sammen med løg i olie/smør til løgene er klare. Tilsæt peberfrugt og svampe og steg godt igenne. På en seperat pande steges kebab skåret i skiver og pølserstykkerne ved høj varme på en pande. Når sidste er gyldne i kanten, blandes de to ting i gryden og flåede tomater, paprika, vand og urtebouillon tilsættes. Simrer under låg i ca. 20 minutter. Lav en melhjævning og hæld plantemælken i og juster tykkelsen. Til sidst tilsættes fløden og der smages til med salt og peber. Severes med ris og eventuelt en grøn salat.

0

4 thoughts on “Paprika & Pølsegryde

 1. Pingback: Dobbelt up x2 | deborah.dk

 2. Pingback: En lille weekendhilsen/update | deborah.dk

 3. Uhmm – det smagte lige så godt, som det ser ud. Jeg brugte ikke soyafløde men kun soyamælk og det var helt fint også. Og en anden gang springer jeg pølserne over, da jeg ikke synes de gjorde noget for retten. Men “kebabkødet” var genialt i 🙂
  Så tak for en god opskrift!

  0
  • Selvtak 🙂 Det er skønt, du kunne bruge opskriften. Jeg synes også det smagte fantastisk, og vil give dig lidt ret med pølserne. De er med, fordi jeg jo kalder det en pølsegryde, og der er pølser i den “originale” mørbradgryde”, men jeg tænkte lidt som dig 🙂 Dejligt, at du kunne lide den. Skriv endelig igen, hvis du prøver noget. Og rigtig god weekend.

   0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.