God weekend incl. links


Oliver Wilson på Maltho og bag ham Manuel Martinez på Simbad (FR) i Copenhagen Golden Mile 4. august 2013

Det er fredag, og tid for links og lidt småsludren. Der er ikke meget “sludren” over mig i dag, jeg er træt, har hovedpine og i det hele taget ikke meget værd. Af samme grund blev dagens staldtur udsat til i morgen, i håb om bedring. At jeg vågnede klokken 2 og ikke kunne sove, og først faldt i søvn igen klokken 5, hjælper ligesom heller ikke på noget som helst.

At sige, jeg er negativ over TV, forslår vist heller ikke, men nu håber jeg så bare, at de holder, hvad de lovede, og sender mine penge retur, så jeg kan komme videre og købe et andet TV.

Jeg fik lavet lidt i går. Min to-do-liste svinder langsomt, men sålænge den bare svinder, må det være godt nok.

Først lidt af det alvorlige og så lidt af det sjove bagefter, det må være sådan. Det er vitterligen en kæphest for mig, det med rygningen. De unge mennesker forstår ikke, at det rammer dem som en boomerang lige pludselig, og de har ingen ide om, hvor ufedt, det er ikke at kunne få luft – permanent. Spørg manden her, så kan han fortælle dig det. Smid nu de smøger for hulen.

Jeg har sagt det før, og jeg siger det gerne igen. Det med adoption, det er et meget komplekst spørgsmål, og der er ikke en løsning, der “virker” i alle tilfælde. Her er det så igen gået helt skævt, og det kan have indlydelse på adoptioner fremover.

Klik nedenfor for at læse mere:

Nu vi er ved det med børn, så synes usmageligheden ingen grænser at tage. Børnehjemsturister, er åbenbart et nyt begreb, som jeg i den grad håber, er på vej ud igen.

Så kommer vi til en, jeg har svært ved at se det nye i – nemlig at folk flytter til byerne for jobs. Det har de sgu da gjort sålænge jeg har været til, og det var også det, mine forældre i sin tid gjorde, da de var unge og “emigrerede” fra det mørke Jylland til København. Men hvad ved jeg lige, de påstår, at krisen har ændret vores flyttevaner.

Jeg har nævnt historien om Marius før, og jeg synes stadig, at en debat om dyrs velfærd og ikke mindst Zoo’s berettigelser, er på sin plads. Her udtaler en amerikansk zoodirektør sig om emnet.

Så er der lidt af det sjove og bare nyttige generelt.

Wikihow, giver mig mange gode tips, og det kan du måske også bruge engang imellem – der er alt, lige fra hvordan man laver en lækker Mousserende Kirsebær Sangria til hvordan du sikrest renser din diamantring, bare lige for at nævne et par.

Intet rør mig som historier om dyr og deres ejere og denne (på engelsk), om en ændre syg mand, der måtte sige farvel til sin hest, er mere end rigeligt til at trække tårer i øjenkrogen.

Jeg havde vist lovet, det var slut med det alvorlige, men ikke helt. Husker du at være opmærksom på din krop og tage eventuelle symptomer alvorligt, og ikke mindst stoler du på dig selv, når det sker, noget er i uorden? Det skal du gøre, og ikke give op. (på engelsk) De her kvinder blev ikke lyttet til, og netop i forhold til denne form for cancer, er det helt essentielt, at der bliver grebet tidligt ind. Det er det selvfølgelig altid, men særligt i forhold til æggestokkræft. Jeg mistede en veninde til sygdommen, og synes man hører alt for lidt om den, men mest om brystcancer og prostatacancer.

Det med at lytte blev aktuelt for mig her nu, for jeg fik en dims på kinden lige under øjet, for noget siden. Jeg tænkte ikke over noget særligt der og kradsede den væk og den forsvandt også, bare for at vokse ud igen. Jeg blev lidt bleg og skyndte mig op til lægen, der dog kunne berolige mig med, at det ikke var noget farligt. Vældig lettet blev jeg og fik en henvisning til at få den fjernet hos en hudlæge. Havde det været et andet sted på kroppen ville han selv have kunnet, men i ansigtet overlader han til andre. Fint nok og dejligt at få styr på. Så mangler jeg bare, at komme helt ovenpå alt det andet, men det går heldigvis i rigig retning, omend dagen i dag gik lidt i hårknude.

Egentlig var det et ganske bestemt indlæg, der fik mig frem til denne side. Grunden til, at jeg ikke linker til det, er at man ikke kan købe lige den “dims”, som var så eftertragtet ellers længere, men generelt er det en fin side med masser af indretningstips.

Jeg elsker film, men kan også (engelsk) undre mig

Det har jeg vist aldrig set, medmindre det har været fotos fra et bryllup på den tid, men her er fotos fra et nutidigt bryllup i 30’ernes stil. Hvad synes du? Jeg kan godt lide.

For de fotointeresserede, fandt jeg også lidt i ugen der gik – ikke “med vilje” sådan set, men igen noget, jeg bare “faldt over” på min vej rundt. New York Times, har en dejlig fotosektion, der hedder LENS og ligeledes har L.A. Times en, der hedder Framework – tag og kig, hvis du er fotointeresseret.

Det snerper henad for havefolket, som så småt kan begynde på alverdens sysler og forkultivering. Selv har jeg kun en altan, men har haft have og ville nogengange ønske mig en have. Men her er en blog til alle jer haveejere – Havefolket.

Ingen weekendlinks, uden lidt madinspiration og således også i dag. Jeg bliver ved at falde over lækre grønne blogs og jeg bliver ved at tænke, at nu kan der da ikke være flere, indtil den næste dukker op med mundvandsskabende opskrifter og flotte fotos. En ny sjov en, jeg fandt er The EdgyVeg, som også laver video’s på Youtube. Den der gjorde, jeg fandt hende, var hendes video om en vegansk udgave af Starbucks Frapuccino.

Den næste er en svensk blog, men det bliver den bestemt ikke ringere af – fantastiske fotos og lækker, lækker mad – Det gröna skafferiet.

Det har godt nok været Valentinesdag, men det bliver det jo igen, og om ikke andet, kan man kigge her, for at se, hvad man eventuelt ville lave næste år, eller i det hele taget, for der spises vel dessertlækkerier hele året. A Dash of Compassion er endnu en blog med dejlige opskrifter. Dolly & the oatmeal, er ikke vegansk, men vegetarisk og glutenfri.

Jeg håber, I kan bruge nogle af linkene, om ikke dem alle, og så ønsker jeg god weekend.