Depression

Dagen i dag startede med skrækkelige nyheder! Som I sikkert alle ved nu, blev Robin Williams fundet død efter et formodet selvmord.

Forhåbentlig viser dette folk, hvor alvorlig en sygdom depression er, hvis ikke de ved det i forvejen. Hvis ikke du selv har haft en depression eller er professionel psykolog/psykiater, kan du på ingen måde begynde at forstå, hvor slemt det er. Så hvordan kan du så udtale dig? Det skal jeg sige dig – fordi jeg selv har haft en alvorlig en for flere år siden.

Heldigvis gik min over og er aldrig vendt tilbage, men hvis jeg tænker på, at skulle lide af det jævnligt eller hele tiden, kan jeg forstå, hvordan nogen kunne finde på, at tage deres liv. Du vil så indvende, at der findes behandling og medicin for det. Og ja, det gør der, men det er bare ikke altid effektivt eller nok – desværre var det tilfældet for Robin Williams. Jeg er sikker på, han fik al den hjælp, der var mulig.

Men vær sød ikke at smide om dig med termen “deprimeret”, hvis du har en dårlig dag eller føler dig lidt nedtrykt. De dage har vi alle, men rigtig depression er en helt anden snak og alvorlig sygdom, som i den grad, skal tages seriøst.

Jeg føler i den grad med dem, som lider og jeg håber, de får den nødvendige hjælp, og lettelse for deres lidelse. Selvfølgelig føler jeg også dybt for Mr. Williams familie, som har mistet en mand og far. Lad os mindes alle de gode øjeblikke Robin Williams har efterladt, og håbe, han har fået den fred, han ønskede.

Let me offer this prayer for all those who are coping with depression, “My prayer on this day is that I receive the graces of hope and fortitude during this time in my life. Help me to make it through those moments when I feel like giving up. Hover over me, God, with guidance through my thoughts and through my dreams.” —Caroline Myss

In English:

—————————————————————————————————–

Today started with horrible news! As you all know by now, Robin Williams was found dead from, what appears to be a suicide.

Hopefully this show people how serious an illness depression is, if they don’t know already. If you havn’t had a depression yourself or are a certified professional, there is NO way on earth, you could even begin to imagine how horrible it is. So how come you are trying, you could ask? Well, I’ll tell you right up front – because I did have a serious one years ago now.

Fortunately mine was solved and has never returned, but if I even begin to imagine to have it on a regular basis or all the time, I can understand why someone would take their life. You properly say, there is medications and help to be had – yes that’s all true. But it’s not always effective and is not always enough – sadly, that was the case for Robin Williams. I’m sure he had all the help possible.

But please don’t throw around the term “depressed”, just because you have a bad day or are a bit down. We all have those days, but real depression is a totally different and serious condition, that so needs to be taken seriously.

My heart does go out to people who are suffering, and I’m hoping they are getting the proper help, and get relieve from their troubles. Of course I also feel deeply for Mr. Williams’ family who must be devastaed and crushed to loose a husband and father. Let’s remember all the wonderful moments Robin Williams left behind and hope he has found peace.

Let me offer this prayer for all those who are coping with depression, “My prayer on this day is that I receive the graces of hope and fortitude during this time in my life. Help me to make it through those moments when I feel like giving up. Hover over me, God, with guidance through my thoughts and through my dreams.” —Caroline Myss

2 thoughts on “Depression

 1. Søde Deborah. Du tager fejl omkring, hvad “man” kan forstå eller ej, ifald et psykisk nedbrud er sket eller ej for én personligt. Som helt ung kendte jeg en ven, der bare røg totalt nedenom og hjem, og mine fornemmelser des omkring var så stærke, at da jeg selv for flere end 30 år siden blev ramt, ja da føltes alt lig – ikke at vi reagerede ens, men jeg genkendte mægtig meget/alt!!!

  Hvad skuespilleren angår, ja hva’? Han har senest fået konstateret Parkinson, og ved de fleste af os ikke, at den sygdom kun trækker mod mere dårligdom og fjernhed, jo da. Rimkogeren og jeg har for længst lavet visse aftaler, ditto nogle beslutninger, som vi hver i sær træffer, hvis/når…

  Og så vil jeg lige afslutte med følgende til dig – med glimt i øjnene:
  Du har fravalgt kød, tilmed mejeriprodukter, hvormed du er blevet veganer. For de stakkels dyr, især køer og svin, bliver totalt stressede omkring levering til slagterier.

  STAKLER, hmm, men du selv som hestefreak lader gerne krikkerne hade at komme i transporttrailer; og især startbokse stresser nogle hver og en gang, men hvad betyder dog det, når de efterfølgende scorer kassen? Undskyld du, men så kan du vel ligeså godt acceptere spillereglerne generelt 😀

  K.H. anjoe

  • Kære Anjoe

   Jeg synes, det er fint, at du har fine fornemmelser omkring, din ven som var dårlig, og også at du genkendte det hos dig selv senere. Det er bestemt godt. Tror desværre stadig på, at mange ikke tager depression alvorligt og at holdningen, at man “bare kan tage sig sammen”, desværre er meget udbredt. Måske ikke så meget, som for år tilbage, men stadig. Det er ihvertfald noget, der skal slås fast med syvtommers søm, at det kan man ikke. Ja, Robin Williams havde Parkinson også, udover depression og en lang række problemer. Indlægget handler jo heller ikke om ham, men depression. Han blev bare årsagen. Ikke at der ikke er mange derude, der har det mindst lige så dårligt, men det er jo netop derfor, jeg skriver indlægget!

   Med hensyn til, hvad jeg spiser, og gør og ikke gør, så kan jeg oplyse dig, at jeg bestemt ikke, har hævdet, at være perfekt. Netop fordi, det indenfor veganske kredse i stor stil er “et must” og jeg slet ikke kan identificerer mig med mange holdninger og fordi jeg netop er involveret i hestesporten, kalder jeg mig ikke veganer og spiser heller ikke udelukkende vegansk. Jeg gør langt henad vejen, og prøver så godt, jeg kan.

   Med hensyn til din opfattelse af hestenes liv, så er det nu heller ikke rigtigt i langt de fleste tilfælde, men det er en lang forklaring! Hestene er vant til disse ting, og i langt de fleste tilfælde, er de ikke stressede over tingene, men selvfølgelig forekommer det. Det er jo heldigvis helt op til mig, hvad jeg vil acceptere og ikke, ligesom det er for dig. Jeg kan og skal ikke redde verden, men jeg gør så meget, jeg overhovedet kan og jeg gør da mere end mange, og så meget, jeg orker, og det er godt nok.

   Kh Deborah

Der er lukket for kommentarer.