Motorsavsmasakren

Som jeg skrev på Facebook i går, er der ingen lyd, jeg hader så meget som lyden af en motorsav. Det kan drive mig helt ud på overdrevet. Dels selve lyden, men også tanken om, at enten må et træ lade livet, eller også bliver det som det ses ovenfor her, masakreret til ukendelighed. Man kan dårligt se, det er træer mere. De kunne i det mindst have ventet, til de havde smidt bladene. Det var flotte træer med en fin krone, som jeg nyder at se på hver morgen, når jeg står op. Det må jeg sørme da ikke, og de må endelig ikke få lov at være noget, der kunne minde om naturlige træer. For helvede, jeg hader det. Jeg er klar på, at man er nødt til at beskære i et vist omfang, men det der, er sgu ikke okay. Det er et mirakel, hvis de overlever det, stakkels træer.

Nu skal de så skære alt det, de har taget af i stykker, så lige nu, har jeg nerverne udenpå tøjet igen, for de larmer HELT vildt. Igen spørger jeg mig selv, hvorfor danskerne er så beskærings- og fældeliderlige (parden my french). Igen kan jeg fremhæve Berlin, hvor det modsatte er tilfældet. Gade vide, hvorfor folk elsker Berlin så meget – træerne er en del af det, er jeg sikker på. Bare Danmark ville lære lidt!

Ellers går det sin skæve gang. I går havde jeg pludselig hverken telefon, TV eller internet, hvilket gjorde, at jeg fik lavet lidt andre ting. Det er også fint nok, og her til morgen da jeg vågnede, kunne jeg afmelde tekniker. Underligt, hvad der har været galt, men også ligemeget, sålænge, det kommer igen.

Nu må jeg vist hellere prøve at komme lidt i sving med praktiske ting herhjemme. I morgen står den på et smut i stalden og samvær med en veninde senere.

Update: Som frygtet, er træerne blevet fældet!

0

6 thoughts on “Motorsavsmasakren

 1. I det kvarter hvor jeg boede tidligere var viceværten også rigtig glad for sin motorsav og fra at være at smukt område med store gamle træer lignede det pludselig et ‘nybygger’ kvarter… hvad meningen var ved jeg ikke!

  0
  • Nej Mette, ganske uforståeligt. Nu har jeg lige været i England, og jeg har gode eksempler på, at STORE træer ikke behøver, at være et problem. Langt større end vi lader dem blive her. Det samme gør sig jo også gældende i Berlin. Det kan gøre mig helt dårlig!

   0
 2. Enig omkring træfældning, som jo til tider er nødvendig…………. Og det kan gøres pænt.
  Rigtig god tur……………

  0
  • Karin, tak skal du have, jeg tror, det bliver godt. Jeg hader, når der fældes træer, berettiget eller ikke, så for mig, er der aldrig noget pænt i det – sorry 🙂

   0
 3. Rigtig mange af de træer der bli’r fældet, er pga. sygdom. Kastanjerne har møl, elmetræerne har elmesyge osv. Især i København, synes jeg de er virkelig gode til at plante nye træer i stedet, men det er da en skam at se et gammel træ lade livet. Det skal desværre gøres, for at træet ikke vælter i en storm, fordi det er svækket pga. sygdom.

  Så er der alle husejere der også bli’r nødt til at fælde gamle træer, fordi man i sin tid ikke har tænkt på at træerne vil kunne komme til at true hus og fundament, hvis det voksede op til kæmpe størrelse og ditto rødder. Vi fældede også en hel stribe, fordi vores tag og tagterrasse blev ødelagt.

  Men jeg er HELT enig i at lyden af motorsav, er hæslig !

  0
  • Jeg er klar over, at mange træer bliver syge, helt bestemt. De fældede også alle træerne på Jægersborg Allé på et tidspunkt eller næsten alle, men de var netop syge, men plantede jo så heldigvis nye træer. Ligeledes kan de rådne op indeni, og blive til stor fare for omgivelserne, og det duer jo heller ikke, det er jeg helt med på, ligesom rodnet, kan give problemer.

   Da jeg ikke ved det, kan jeg jo ikke udtale mig om, hvorfor “mine” træer blev fældet. Og muligt de var syge. Jeg tror næppe, noget af det andet var tilfældet, men som sagt, jeg ved det ikke. Trist og tomt er det også fordi, de næppe bliver erstattet. Men jeg tænker bare, at hvis Berlin kan, så må vi også kunne og deres træer bliver ikke beskåret til ukendelighed, men er tværtimod MEGET store og står også tæt på bygninger. Det er kun træer som pil og poppel så vidt jeg ved, der er meget invasive med hensyn til kloakker m.m., hvorfor man ikke skal plante dem nær huset. Ja, jeg hader lyden af motorsav!

   0

Der er lukket for kommentarer.