Fra en pille til den næste


Cambridge 7. september 2014

Igen i dag var jeg til tjek hos lægen. Faktisk var jeg rent faktisk hos lægen i dag, hvor jeg de seneste mange gange har været hos sygeplejersken. Værende vant til en læge, der havde en mindre praksis og det altid var ham, man så, skal jeg vænne mig til nye arbejdsgange. Dette reflekterer på ingen måde på, at sygeplejersken er både sød og omhyggelig, men jeg er jo vant til, at når jeg går til lægen, så ser jeg også lægen. Lægen som jo altid er sød, forklarede at hele systemet er “gearet” til, at sygeplejersken tager sig af “småting”, når der iøvrigt er lagt en overordnet plan for patienten. Så jeg må nok vænne mig og være glad, når jeg får lov at se den populære, men også meget travle doktor.

Konklusionen i dag var ikke helt opløftende. Mit infektionstal er status que, og det skal gerne nedad. Det er ikke alarmerende, men ned skal det altså. Det tjekkes igen om 14 dage. Værre var det, at det viser sig, at jeg har både B12- og D-vitaminmangel. Det er noget skidt, og kan også have en stor del af skylden for nogle underlige symptomer, jeg har haft, men altså ikke har tænkt over.

Nu er jeg så mere rolig, for det kan jeg jo så spise mig ud af. Så turen gik igen til Apoteket for piller, men dog vitaminer dennegang. B-vitaminer havde jeg (Note to self:De hjælper fedt, når jeg ikke tager dem – skal tages dagligt fremover) og så D-vitaminer med kalk (minder mig om, jeg skal have aftenration, nu jeg sidder her og skriver). Og så skal der tages prøver igen om 3 mdr. Sikke et cirkus.

Det kan heldigvis også forklare den svimmelhed, der opstod her de seneste dage. Ikke slemt, slemt, men nok til, at jeg føler mig noget usikker. I morgen prøver jeg at gå en tur ned i stalden, og hilse på uden at lave det vilde. Måske lidt græs med verdens sødeste, men nu må vi se, hvordan dagsformen er, for helt på toppen er jeg ikke endnu. Men man får jo kuller af ingen heste 🙂

4 thoughts on “Fra en pille til den næste

 1. Min tanke gik også til kosten. Og det skyldes, at min datter på et tidspunkt havde en vendinde, der kom med på sin mors vegetarbølge. Hun blev syg af det, for hun fik slet ikke de ting, en sød pige i voksealderen har behov for. Nu er jeg klar over, at du har overstået voksealderen, og selv tager ansvar. Tanken strejfede bare.

  Det er godt, at der er tænkt i vitaminer fra lægens side. Jeg synes tit, at der er for lidt fokus på den del af det. Så hellere bare finde lidt at behandle for. Jeg håber, at de små runde kommer til at gøre gavn for dig 🙂

  • Susanne, jeg har altid været og vil altid være “en sart plante”. Af samme grund burde jeg – også fordi jeg har prøvet det før, have været mere omhyggeligt med B-vitaminerne. Føler mig ærlig talt noget dum, men det kan jeg jo ikke bruge til noget. D-vitaminerne, kunne jeg ikke have set komme synes jeg. Men nu vil jeg bare tage vitaminer dagligt, hvilket jeg også gjorde en overgang. På en pension prøver man at spare hist og pist og jeg synes, og det mener jeg bestemt også, at jeg spiser både sundt og varieret, så jeg tænkte, det gik hvis jeg tog i perioder. Det gør det så ikke.

   Det skal slås helt fast, at man SAGTENS kan leve både vegetarisk og vegansk uden at blive syg af det, men nogen er sartere end andre, og dem hører jeg så til. B-12 skal man dog altid have, for det kan ikke fås via kosten, når den er vegetarisk. Jeg håber og tror, det nok skal blive godt hurtigt.

 2. Er du sikker på, det der veganer-halløj er godt for dig? Vitaminmangel kommer jo af et eller andet.. Sagt i al venlighed og af lutter omsorg!

  • Erik, jeg tager det skam ikke ilde op. Det der er sket her, ihvertfald i forhold til B12-vitamin, er at jeg simpelthen har glemt at tage dem, selvom jeg godt vidste, at det skulle jeg. Synes ikke, det var ret længe, jeg havde glemt, men det var så nok. Den med D-vitamin, havde jeg slet ikke set kommer, men også det, er der jo råd for. Iøvrigt har jeg modificeret til vegetar og ikke veganer, omend jeg spiser en del vegansk . Kun smart, hvis jeg husker at tage mine vitaminer, som jeg helt sikkert har brug for. Tak for din omsorg!!

Der er lukket for kommentarer.