En slags smeltet fransk løgsuppesandwich, incl. suppe

Jeg har ikke talt så meget om det, for jeg har været “på glatis” om, hvad jeg ville og ikke ville, men jeg vil faktisk gerne det her veganske af mange årsager. Ikke mindst også fordi, jeg tror, det er det bedste for mit helbred. Så jeg dykker ned i det univers igen for fuldt drøn, og så må vi se. Jeg kan kun gøre midt bedste. Og sålænge jeg er her, kan jeg ihvertfald styre begivenhederne og det er meget sjældent, jeg er nogen steder, og er jeg, kan jeg som regel jo selv vælge. Så det burde kunne lade sig gøre.

Forleden havde jeg besøg af en af mine kære veninder, og hun kom sent på aftenen, og hun elsker suppe, ganske som jeg selv gør. Det var længe siden, jeg havde fået Fransk Løgsuppe, så der var ikke langt fra tanke til handling. Efter min mening, er der ikke meget, der er bedre, end sådan en gang løgsuppe. Heldigvis var min veninde enig – det var en himmerigsmundfuld, både suppe og sandwich.

Det var faktisk ikke med vilje, at jeg faldt over en anden blogger opskrift på løgsuppe, og til den de her sandwich, som det her indlæg faktisk skulle handle om. Suppen er garanteret også god og den skal også prøves på et tidspunkt som supplement til den opskrift, jeg allerede bruger. Men sandwichene skulle prøves. Jeg skal her skynde mig at sige, at tror du, at du (som jeg gjorde), at du kan bruge en toaster til den her opskrift, så tager du fejl! Du skal bruge en pande, ellers smelter “osten” for meget. Men tro mig, de smager himmelsk, og er mindst lige så gode som smeltede ostesandwich. Og for en osteelsker som mig, er det store ord.

Du får også opskriften opskriften på min løgsuppe, men du er selvfølgelig velkommen til at lave en anden suppe eller Erin’s, hvis du synes, til de lækre sandwich. Hun var så venlig at lade mig oversætte sandwichopskriften. Når og hvis jeg prøver suppen, skal jeg nok bringe den også, hvis nogen har behov.

Til “Osten”

1/2 dåse fuldfed kokosmælk
1/2 tsk citronsaft eller æbleeddike
(Erin bruger kokoseddike, og det kan ikke fås i DK)
1/2 tsk salt
1 tsk agar pulver
1/2 spsk kikærtemel
1 spsk næringsrigt gær

Til sandwich

Hvilket slags brød du foretrækker 2 skiver, jeg brugte Irma’s sandwichbrød
Erin brugte Foccacia brød i skiver. Prøv dig frem med din favorit
Fri vegansk smør

Fremgangsmåde

Bland alle ingredienserne undtagen det næringsringe gær i en lille gryde. Pisk energisk og vedvarende indtil det koger. Tag det af varmen og rør næringsrigt gær i, og pyt over i en lille plastikbeholder. Sæt låg på og kom i kølskabet

Mens suppen simrer, varmes en pande på medium varme. Tag din ost fra køleskabet og mos det rundt med en gaffel. Spred et lag på et stykke brød (ikke for tykt, men jeg sparede nu ikke). Smelt lidt Fri på panden og steg brødet i det, med ostesiden opad. Når brødet er gyldent og lækkert vendes det i 1-2 sekunder over på ostesiden. Som ekstra, tages lidt løg fra, suppen og dryppes af og kommes ovenpå osten. Mens dette gøres, kan du eventuelt riste det andet stykke brød på en brødrister og lidt vende det rundt på panden med lidt fri, eller du kan riste det efter det andet og kom det ovenpå ost og løg.

Opskriften er som sagt fra bloggen Olives for Dinner, som byder mange dejlige opskrifter. Det var også ovre hos Erin, jeg fandt den lækre opskrift med Aubergine (omend det ikke er hendes opskrift). Hun er gavmild, at jeg må oversætte hendes opskrifter, så jeg vil lave flere af hendes lækre ting. Thanks Erin!

*Vegansk smør

P.S. Jeg skal lige undskylde for kvaliteten på mine indendørs fotos p.t., jeg skal have købt en ny “flashdims”, for dem jeg havde er forsvundet på mystisk vis, og de gav super resultat. Så så snart muligt skal jeg få taget bedre fotos end p.t.

Klik nedenfor for suppeopskriften:

—————————————————————————————————-

Fransk Løgsuppe

5-6 mellemstore løg
½-1 fed finthakket hvidløg
Fri* el. Olivenolie til stegning
1-1½ liter suppe
Friskkværnet peber, (salt)
(tørrede krydderurter el. en frisk suppevisk)
– jeg brugte rosmarin, basilikum, salvie, og timian, og 2 laurbærblade – kom i et tefilter og lad koge med

Pil løgene og hvidløg. Hak dem ret fint. Smelt/opvarm fedtsof i en tykbundet gryde og kom løgene i, og lad dem dampe uden at brune, til de er klare (gerne under låg – rør ofte). Tilsæt suppe (vand + bouillon). Tilsæt din krydderier i teposen, el. suppevisken (som du også kan komme i teposen. Kog suppen under låg 20 minutter. Krydderier tages op og smag suppen til.

Serveres med flütes/ostebrød efter smag og behag

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.