Glædelig Jul og Godt Nytår

Så blev det lige før Jul eller det er vel i princippet allerede Jul, når dagen hedder Lillejuleaftensdag! Jeg føler bare slet ikke, det er Jul! Det er så underligt. Før har Julestemningen haft svære kår her, men i år er det da helt tosset. Tiden løber så stærkt, at jeg dårligt når at indstille mig på, at jeg skal prøve at piske en stemning op, før det simpelthen er Jul og i år er stemningen sådan nærmest udeblevet.

Jeg har gået igennem de sædvanlige traditioner med Julepynt og et lidt Julebagning, er det jo også blevet til, men udover det, så …..! Oveni, er der stadig noget af min Julepynt, der ikke er oppe, fordi jeg simpelthen ikke kan finde den og nu gider jeg ikke lede. Det som er her, er godt nok.

Alle nisserne er heldigvis på plads, ligesom der er lys heruden for og mine vinduer. Julekort! Tjah, det er ikke mange, der skriver “de rigtige” længere. Det har post Danmark en stor skyld i. Det koster spidsen af en jetjager snart, hvis man skulle sende til alle, man gerne ville. Og de fleste af mine venner er overgået til de digitale. Men jeg har fået 3 som det ses på foto. Og så bliver jeg jo helt flov over, at jeg kun har sendt “rigtigt” til den ene af dem. De andre har fået nogle nye meget dejlige digitale af slagsen, som i den grad, har alt den Julestemning, jeg mangler. De sendte ikke sidste år, så derfor var jeg usikker på, om vi var “på kort” og så fik de online.

Når man så får så lille et antal, så sætter man i den grad pris på hvert eneste kort. De er alle tre fra skattede og kære veninder, og derfor meget værdsat alle 3. Dog vil jeg sige, at et er hjemmelavet med stor omhu og talent, og sådan et er jo noget ganske særligt. Ikke bare fordi, det er hjemmelavet, men også for teksten indeni, der gjorde mig helt rørt. Du ved, hvem du er, tusind tak! Et kom overleveret personligt i går med en lille gave også (ikke åbnet endnu). Det er det, jeg siger, jeg har verdens bedste venner.

Med manglende Julestemning og ondt i halsen (jeg er ikke den eneste, sagde damen på apoteket – en ringe trøst), så er det godt nok, jeg “bare” skal sidde her og hygge mig. Det er jeg heldigvis rigtig god til, men inden jeg kan spise Julemiddag, skal jeg sørge for, at de firbenede får lidt at spise også. Det gør jeg gerne, og det er blevet min tjans medmindre, jeg er alt for dårlig, hvilket jeg så heldigvis ikke er.

Nu vil jeg smide mig ind på sofaen og slappe af, og nyde at jeg kan det, ganske som det passer mig. Rigtig Glædelig Jul til alle venner, nære som fjerne og så ønskes I et godt og lykkebringende Nytår!

0

16 thoughts on “Glædelig Jul og Godt Nytår

 1. Dukker julestemningen op, så helt fint, men det er ditto OK at droppe ud et år eller flere…
  De bedste ønsker til dig om, at året 2015 må blive mere positivt end det snart forgangne!

  • Tak skal du have Anjoe! Ingen videre Julestemning at prale af, men sådan er det så. Ikke desto mindre, hygger jeg mig nu meget godt. Jeg håber bare, at jeg kan følge bedre med tiden (nok ikke sandsynligt) og få lidt flere kræfter i det nye år, hvilket desværre nok heller ikke er så sandsynligt. Vil prøve som altid, at få det bedste ud af, hvad jeg bliver givet.

 2. Det dér med at piske en stemning op har du meget ret i. Jeg er gået bort fra det og har her kun en enkelt lyskæde i mit vindue – som har siddet der fra sidste år. Jeg tror jeg fik jul nok som barn, for min far var et stort julebarn. Dog skal jeg til min datter juleaften og rejser ikke som sidste år. Største ulempe ved julen er nok, at man kan blive mindet mere om ensomhed og savn end til daglig.
  Jeg bruger en del tid på at have kontakt med min ny bio-familie i Canada og Tårnby. Lad os mødes og tale mere efter nytår. Håber du trods alt får en god aften. K.h. Erik

  • Tjah, der kommer mange ikke så rare ting og tanker op til Jul. Mon ikke det er sådan for mange, især hvis man er alene? Jeg tror det. Jeg synes nu, jeg har det hyggeligt nok. Det bedste ved det er, at der er så stille allevegne og den stemning af højtidelighed, der hviler overalt. Med lidt god vilje, kan jeg godt genkalde mig stemningen fra tidligere tiders dejlige Juleaftener, hjemme hos mor og far. Det var rigtig Jul, og det har det så stort set ikke været siden for mig.

   Synes det er meget spændende for dig, at du har fået kontakt til din familie, og det glæder mig, at du og de, har glæde af det. Ja vi må ses efter Nytår, og få en sludder. Jeg har haft en god aften, og siger tak for din hilsen også. Kh Deborah

 3. Sidder her og læser blogs i en fredelig stue. Rasmus spiller på lydløs så her er dejligt stille. Eneste jeg kan høre er boblerne i en coladåse og så Holger der snoooorker i sin kuffert haha.

  Det er dødsygt at det skal være så dyrt at poste breve, for jeg elsker egentlig at skrive og modtage julekort. Det er desværre år siden jeg har haft overskud også mentalt til den tradition, men jeg kan betro dig at jeg siden jeg begyndte at blogge og modtage forskelligt fra læsere, har gemt ALLE, som i hver og en modtaget afsender adresse, med den tanke at jeg en dag vil sende alle et julekort for at takke for venlighed og omtanke. Det er ikke blevet til noget endnu. Der er så mange adresser efterhånden, at jeg nu ville bliver ruineret hvis jeg gik i gang med det.

  Nå, men jeg er SÅ glad for det kort jeg har fået fra dig, og din adresse er skam også gemt kan du tro 🙂

  Vi hernede fra ønsker dig en dejlig og rolig og hyggelig juleaften, på den måde du har det allerbedst.

  Mange kærlige hilsener
  Henriette, Rasmus og Holger

  • Kære Henriette

   Tusind tak for din hilsen her, som er mindst lige så god! Bare det, at blive tænkt på, er i sig selv dejligt, og så uanset om det er på “rigtigt” kort eller her. Jeg bliver så glad for en hilsen her, så det er ganske rigeligt! Det glæder mig, at min hilsen glædede dig, det var jo meningen.

   Det lyder til, at du, Holger (han tager det vist altid meget roligt) og Rasmus har haft en dejlig Jul og også stille og roligt. Det har det også været her, og som du siger, det er faktisk sådan, jeg har det bedst.

   Mange kærlige hilsener til jer 3

  • Tusind tak Susanne! Jeg vil sige, det meste Julestemning fik jeg nu, da jeg var i stalden og fodre hestene og vores søde staldkat Face. Det er indbegrebet af Jul for mig og så hyggeligt. Helt frisk er jeg ikke, men dog frisk nok til at kunne nyde lidt god mad, vin og masser af gode film på flimmeren. Tak for varme hilsener, og jeg sender nogen retur din vej, med håb om, at også du, har en dejlig Jul.

 4. Kæreste Deborah

  Rigtig glædelig jul til dig ven, jeg ønsker at du må blive frisk igen til imorgen, så du kan nyde dagen trods alt. Jeg håber også, at du får et dejligt Nytår med lækker mad m.v. som jeg ved, du kan lide .

  Husk at passe på dig selv ven….. Glædelig juleknus
  Helle

  • Kære Helle

   Jeg håber også, du har haft en dejlig Jul og stadig har. Du ønskes også rigtig godt Nytår. Frisk er jeg ikke, men heller ikke syg, syg, så det går. Dog er jeg ikke til “det vilde”, så jeg bliver her, og hygger og det er helt fint.

   Så jeg passer på mig – tak for din omsorg.

   Julekram til dig

   • Kæreste Deborah

    Jeg håber at du fik en dejlig juleaften trods alt, med god mad og hvad der ellers hører sig til.

    Jeg fik en dejlig juleaften med min sønnike hos min gode ven, vi fik lækker mad og havde det bare hygsomt. Så trods et par stille tårer og mange mange minder ja så er julen fløjet forbi i ro og mag gudskelov da.

    Men indrømmet det har været svært ind imellem.. med alle de minder, så jeg glæder mig til hverdagen igen er på plads.

    Fortsat glædelig jul til dig ven

    KH Helle

    • Tak Kære Helle

     Kan godt forstå, det er svært for dig. Her 10, og snart 11 år efter min mors bortgang, er det stadig svært her også. Så jeg er helt med. Også fortsat gode dage til dig.

     Kh Deborah

Der er lukket for kommentarer.