Stemmer!

Jeg ved ikke, om du så dokumentaren “I skyggen af stjernerne (2013)”(20 Feet From Stardom)i går? Hvis ikke du gjorde, kan den ses online (på DR) i en begrænset periode. Selv har jeg været superheldig, for jeg har set Lisa Fischer både med Rolling Stones og Luther Vandross live, og husker hende tydeligst fra Rolling Stones koncerten. Da jeg var til Luther’s koncert, var jeg ikke så bevidst om, hvem hun var. Men hun har været med på alle hans tours indtil hans død og koncerten i Tivoli, er en oplevelse, jeg aldrig glemmer og koret var en stor, stor part af det. Så meget ved jeg da. Lisa Fischer har sunget på flere albums, end der er skrevet på Wikipedia. Blandt andre har hun også sunget på Al Jarreau albummet “L is for lover” og der er sikkert mange andre, og har muligvis også været med på hans tours.

Det har altid været en stor ting hos mig, det med stemmer. Det er det vel for alle i større eller mindre grad og efter smag, men da jeg især i mange år var meget soulfixeret, er det ingen stor overraskelse, at de her kvinder, er så gode, som tilfældet er. Slet ikke. Jeg håber vitterligen, du ser dokumentaren, som også har mange af de stjerner med, der bruger pigernes fantastiske stemmer, blandt andre Mick Jagger.

Judith Hill, kendte jeg fra “This is it” DVD’en, som jeg jo har, men ellers ikke. Ved lidt søgen rundt omkring, er hun også en, der bestemt er værd at holde øje på. De andre damer, kendte jeg ikke som sådan til, men nu holder jeg øje med dem alle. For hold op, jeg synes, de er fantastiske! Nu kan du selv se, hvad du synes, om dem jeg lige har fundet lidt om nedenfor. Ellers kan du gå ind på Wikipediasiden og se, hvem de andre medvirkende er, og selv finde mere.

Om Filmen – 20 Feet From Stardom på Wikipedia

20 Feet From Stardom Website

20 Feet From Stardom på IMDB


Se mere nedenfor:

Lisa Fischer

Links:

Lisa Fisher på Wikipedia

Lisa Fisher Official Website


Judith Hill

også kendt som pigen der sang “Heal The World” til Michael Jacksons begravelse.

Links:

Judith Hill on Wikipedia

Judith Hill Website


Darlene Love

Links:

Darlene Love på Wikipedia

Darlene Love Website

4 thoughts on “Stemmer!

 1. Jeg så den nævnte udsendelse på den bærbare, for som dig er jeg absolut til de “baggrunds-sangere”, der støtter hovedpersonen plus øvrige musikere, ikke mindst når det omhandler soul. Med 2 ældre brødre, som købte plader førend mig, var flere allerede da med, og med min favorit fra 1969, Joe Cocker, var det – som også fortalt i tv-udsendelsen – manden, der altid havde masser af kor med. Det til hans dages ende, og han valgte desuden sine dygtige musikere at lave soloer. Smukt, og det forklarer vist også, hvorfor han til det sidste kunne få gamle musikere med på tour samt at nyere ditto elskede samme. Joe havde stemmen, lavede alt væsentligst kendte numre om til sin egen stil og stemme 😉
  Nu må du, Deborah, passe på dig selv, ikke mindst fodmæssigt, for ellers skal du vist ikke tænke på at købe en bil…

  • Tak Anjoe, det er dejligt, at høre at andre end jeg, sætter stor, stor pris på fabelagtige kvinder, der synger så englene danser (er jeg sikker på). Fantastiske er de, og som det bliver sagt i udsendelsen, ofte er det jo deres sang, vi synger med på, og dem som i høj grad også skaber “sounden”. Ja, Joe Cocker var et eksempel på det, men der er jo mange mange andre. F.eks. Luther Vandross, Michael Bolton, Elvis Presley (var en tidlig en af slagsen) o.s.v. Skønne kvinder synes jeg, og jeg er meget beæret over, at have set ihvertfald en af dem live.

   Jeg forstår ikke helt din fodkommentar – du mener vel, at jeg skal tænke på at købe?? Men ja, jeg skal passe på mig og det skal jeg nok. Rigtig god weekend til dig.

   • Beklager, men du misforstod faktisk min kommentar bilmæssigt – har “man” problemer benmæssigt, ja da skal man vel næppe køre i bil; og tidligere oplevelser, som du har beskrevet, når du har lånt din far’s bil, da havde du ikke alt for godt; følte dig svimmel o.s.v., var på medicin, men ville bare køre afsted. Sorry, det var, hvad jeg mente 🙁
    Alt andet musisk, hallo, jeg kendte som beskrevet besked via mine brødre, og ingen af dine navne er i øvrigt ukendte for mig, nix!!!!

    • Jeg ved ikke, om jeg misforstod, jeg forstod ihvertfald ikke 🙂 Jamen det kommer vel sandelig an på, hvad der er galt, og om det er et problem at køre bil. Det er ikke et problem at køre bil, og så går det iøvrigt bedre med foden. Jeg har aldrig nogensinde kørt, hvor jeg har været “på medicin” som du siger – ihvertfald ikke noget, der var trafikfarligt. Jeg er meget bevidst om, ikke at køre, hvis jeg føler det uforsvarligt. Så ingen grund til at være nervøs for det.

Der er lukket for kommentarer.