Hjælp!! Skal jeg virkelig give op?

Dette er mit 2. forsøg med ciabattabollerne! Som I kan se, er de lige så flade som den berømte pandekage og ikke hævet. Jeg kan så NU (lidt sent) forstå, at vandet skal være 40 grader varmt – jeg brugte koldt vand – for det har jeg også set brugt. Og dennegang blandede jeg tørgæren i vandet først, for det angav opskriften? Kan nogen fortælle mig hvad hulen, der er RIGTIGT.

Hvis vandet skal have en bestemt temperatur, kunne folk da for hulen godt skrive det i opskriften – nu har jeg smidt Guderne skal vide hvor meget lækkert mel lige ud i skraldespanden. Spises kan de vel godt, men de falder som atombomber i maven, og det er altså ligemeget – øv, øv når man havde glædet sig til luftige boller. Første gange, jeg prøvede var det Kirsten’s opskrift og 2. gang denne. Ikke at der så vidt jeg kan se, er den store forkromede forskel.

Det må være tørgæren der er mit nemesis, for før jeg kastede mig udi det, har jeg aldrig haft problemer med at bage. Jeg synes bare, det er lettere, for det kan man altid have i huset. Men skal jeg på den bekostning smide så meget dejligt mel lige ud i skraldespanden, så er det sgu ligemeget. Er der noget med almindelig gær kan fryses? Hjææælp! Jeg der ellers så godt kan lide at bage, er ved at miste lysten til at prøve – Kage går fint, men det her!!

4 thoughts on “Hjælp!! Skal jeg virkelig give op?

 1. Har altid lært, at man skal bruge koldt vand, hvis det skal langtidshæve, ved dog ikke hvis det også gælder ved tørgær.
  Hvis du vælger gær i stedet for kan jeg varmt anbefale denne opskrift, er nok svær at gøre boller af, da dejen er meget løs og de første gange man laver det, er det lidt svært at få det at ikke flyde ud, men når man får lært sig tekniken smager det supergodt og er meget nemt at lave!

  • Hej Malin, Tak for også dit indput og link til opskrift, som jeg også vil tjekke. Det med det kolde vand, er også hvad jeg har hørt, og derfor gjorde jeg det og det var også foreskrevet i første opskrift. Jeg må researche noget mere, inden jeg kaster mig over dem igen, for det er for surt at smide så meget dejligt mel ud 🙁 Efter endt research kan jeg forhåbentlig efter alle gode gange 3 producere de perfekte ciabatta boller eller et brød. I hører nærmere!

 2. Frisk gær kan fryses. Det bliver bare flydende, så det skal fryses i beholder.
  Jeg har ikke selv prøvet det endnu, men har læst/hørt det et eller andet sted en gang for mange år siden.
  Jeg googlede det lige og fandt dette. Det er i kommentarene det er nævnt.
  Håber du kan bruge det!

  Jeg har ikke bagt ret meget med tørgær, men kan se at sådan en som Jamie Oliver gør det noget i retning af hver gang og det er uden problemer.
  Mener at tørgær skal blandes i melet og derefter tilsættes væsken, men om det skal være 40° varmt, aner jeg ikke.
  Håber du får bagt nogle Ciabattaboller som er gode!

  • Kari, jeg har forsøgt mig 2 gange nu. Første gang, gjorde jeg, som du siger, og blandede gæren i melet og iøvrigt også helt som opskriften sagde – fik små “kanonkugler” der var tunge som bly. Dennegang, var det faktisk desværre lidt det samme. Jeg forstår det ikke. Det er ikke, at det nødvendigvis skal være langtidshævet, men bare det kunne lykkes. De andre gange, jeg har prøvet med tørgær som i en pizzadej, har det intet problem været. Nu har jeg ikke mere mel, så uanset, skal det skaffes først. Jeg vil kigge, hvad Lone skriver, hun plejer at have styr på det. Tak for indput.

Der er lukket for kommentarer.