En tur til Nykøbing F.

Nu havde jeg jo lånt den her fine bil, og så skulle der ligesom ske noget i fredags. Jeg havde jo allerede været på tur en gang. Men den her bil, var jo oplagt til de lidt længere ture, så derfor ville jeg gerne finde på noget mere. Efter noget andet “faldt til jorden” slog det mig, hvad jeg kunne og absolut skulle, hvis jeg på nogen måde kunne! Det var et besøg hos min veninde på Falster. Dels havde jeg ikke set hendes hus og dels var det sådan ca. 100 år siden, vi havde set hinanden. Godt nok taler vi meget ofte sammen, men det er jo ikke det samme. Så hun fik et opkald, og så gik turen derned. Det gik fint bortset fra, at alle de andre kører som idioter!!! Helt seriøst folk er livsfarlige.

Eftersom min veninde jo er flyttet, så vidste jeg ikke nøjagtigt, hvor det var, men eftersom jeg selv har boet dernede, og hun jo havde fortalt noget om, hvor det var, så kørte jeg lige dertil, uden hjælp fra GPS.

Bortset fra, at jeg ikke havde set min veninde i lang tid, har hun også fået sig en kæreste, som jeg ikke har hilst på, og sidst og absolut mindst i den sammenhæng en hundehvalp. Så der var rigeligt, der skulle inspiceres. Vi startede med en husrundtur og så drak vi noget kaffe og sludrede lidt. Så blev vi enige om, at gå en tur op i byen. Da vi så tullede rundt deroppe blev vi enige om, at vi skulle have noget at spise på et dejligt pizzasted på torvet. Der blev ringet til kærsten, så han også kunne deltage, og så mødtes vi der lidt senere. Der var jazz på torvet og gang i revy’en så der var mange mennesker, så vi måtte vente noget på vores bord, og det gjorde vi så. Så kom kærsten og vi havde svært ved at vælge, hvad vi skulle spise. De andre fik pizza, og jeg fik en pastaret, der ikke helt levede op til forventningen, men så fik vi afslag i prisen. Min veninde kender dem (og iøvrigt Gud og hver mand dernede – hun er født og opvokset på Lolland). Så gik kæresten igen og lod os tøfle rundt i byen og sludre. Vi gik som det ses ned til havnen, som er blevet til en pendant til Tuborg Havn (sådan lokalt for mig). Jeg ved sgu ikke helt, hvad jeg skal synes om det. Charmerende – nej ikke rigtigt og ikke engang specielt pænt efter min mening. Det passer ligesom ikke ind synes jeg, men nu er der da nogen der bor i lejlighederne, hvilket var mere end der gjorde sidst, jeg var der.

I det hele taget var det sjovt, at gå rundt og se, hvor meget, der har ændret sig siden sidst, jeg var der og siden jeg selv boede dernede. Det skal så siges, at jeg ikke boede i Nykøbing, men i Horbelev, som ligger imellem Stubbekøbing og Nykøbing, sådan lidt firkantet sagt. Og ofte tog jeg således til Nykøbing og handlede. Jeg skulle i bilen uanset, hvad jeg gjorde.

Efter vi havde gået en god tur var vi godt trætte, så der gik ikke længe inden, vi fandt vores seng. Næste morgen gik vi alle op til Kvickly og købte noget morgenbrød og så hyggede vi med det og ikke mindst lille hunden, som var meget underholdende, inden jeg kørte videre.

Læs om, hvor jeg gjorde stop på vejen hjem nedenfor:

For snart mange år siden, købte jeg mit første hus. Dette hus! Det ligger på Nordfalster, og har en meget charmerende have og er et dejligt sted at starte. Da jeg skulle videre til Nakskov, for at gå i skole overtog min far huset. Der var helt andre planer for huset, end det endte med og således blev det lejet ud i mange år, hvilket det selvfølgelig nu bærer præg af. Meget upersonligt, og det gør da lidt ondt, når det har været ens eget engang, ligesom nogle af de ting, der er gjort, slet ikke er mig, men sådan er det jo. Til gengæld sjovt at se mange af de ting, jeg har plantet, er der stadig. Blandt andet den store figen, som vel er 2 meter høj nu. Den plantede jeg som en stikling, der vel var 20 cam høj i sin tid. Nu er der flotte figner på, ligesom jeg også har plantet kaprifolien og meget andet, der stadig gror dernede. Der er lidt overgroet, men det er jo igen fordi, det ikke er boet i. Jeg fik kløen i fingrene efter at gå i haven, men det nytter jo ikke. Jeg sagde pænt farvel ude og inde og kørte min vej igen. Og så var det ellers en lang og ret varm (på trods af air-condition) tur hjem. Men skønt, skønt at se området igen og ikke mindst min veninde, kæreste og hundebaby.

3 thoughts on “En tur til Nykøbing F.

  1. Pingback: En tand fattigere og roden til alt ondet | deborah.dk

  2. Ja… det er her jeg bor 🙂
    Du har helt ret angående slotsbryggen, vi synes det er grimt. Og når man står på Lolland siden og ser det derfra, ligner det en masse madkasser der er stablet ovenpå hinanden.

    • Susanne, det er da lige det, det ligner – madkasser! Jeg kunne ikke finde det rigtige ord, men kønt, nej det er det ikke. Og da slet ikke, hvis man skal (hvad min veninde sagde) give flere mill. kr. for det! Gys!

Der er lukket for kommentarer.