Mit mirakel og noget om aldrig at give op! Og en stor tak!

Min far i togvindue på vej et sted hen fra Berlin – jeg kan rigtig godt lide det foto*

For snart mange, mange år siden begyndte jeg min søgen efter mit biologiske ophav. Faktisk i 1986. Eftersom jeg ikke har gemt alle brevene, så kan jeg ikke 100& dokumentere det. Grunden til det er, at så ville jeg skulle have et helt arkivskab bare til det. Men jeg burde nok have gjort det. Dette var før computerne kom til, og det var en meget, meget langsommelig affære og ikke mindst besværlig, for selvom det tyske samfund er velorganiseret, så er det, på dette punkt uhyggeligt svært at gennemskue, hvor man får hvilke oplysninger, og endnu mere dengang. Og så er der næste hurdle at hive det ud af dem. Jeg har følt, jeg i overført betydning har hevet Guderne må vide, hvor mange Visdomstænder ud, der tillige sad på tværs. Jeg kan helt sikkert uden at lyve sige, at der har været nogen officielle personer, der har været mere end trætte af mig til sidst. Og ofte tror jeg såmænd, jeg har fået ting, simpelthen fordi, de var mere end trætte af at høre på mig.

Men al den stædighed viste sig så også at bære frugt, og havde jeg ikke skrevet til Gud og hver mand, jeg kunne komme i tanke om, så var der flere oplysninger, der ikke var kommet mig i hænde. F.eks. fik jeg både nogle hospitalsjournaler og min biologiske mors obduktionsrapport lige før de skulle destrueres. Heldig troede jeg, at jeg var, da jeg modtog de her hospitalspapirer, for der stod navnet (som det eneste sted) på min biologiske far. Hvad der så ikke var så heldigt var, at han hed Robert Jones! Han kunne lige så godt have heddet Smith! Og så var der en fødselsdato og – år. Min biologiske mors navn havde jeg selvfølgelig, men fandt jo så desværre også reltativt hurtigt ud af, at hun var afgået ved døden i 1965. Så der var ingen mulighed for at hente nogen oplysninger. Som sagt, har jeg skrevet til alt, der kan krybe og gå i den forbindelse. Jeg har også haft flere professionelle ind over, og ingen har kunnet finde en Robert Jones, der matchede.

Som beskrevet endte jeg med at konkludere, at DNA var vejen frem, og det viste det sig så også at være. 2016 bliver et svært år at slå på den konto, hvor jeg fik hele to fantastiske søskende, fik viden om den biologiske far, jeg aldrig har mødt og som slet, slet ikke hed Robert Jones, men noget ganske andet og meget mere sjældent og var slet ikke født på hverken den dato eller det år. Desværre gik han bort i 1989, kun 50 år gammel, men via mine nye søskende, får jeg en masse viden og ikke mindst har de masser af fotos af ham også. Jeg behøver vel ikke at sige, at turen relativt snart går til USA. Oveni de to søskende har jeg også en fætter og kusine m.fl. Jeg håber, at møde dem også, når jeg kommer derover.

Lektien i det her er, at man aldrig skal give op. Jeg var ved det meget, meget ofte, men heldigvis er jeg (har jeg så viden om nu) udaf en familie, der ikke giver op, og det gjorde jeg så heller ikke. Jeg kan blive stædig som helvede, og det betalte sig så.

Det er svært at forklare, hvorfor trangen til at finde svarene, er så stor, for nogen har den slet ikke. For mig er det helt naturligt, at man vil vide, hvad man kommer fra og ikke mindst bare, at se nogen, der ligner en, er noget, der ikke kan forklares og for for de fleste andre, er det jo en given ting. Selvom de ikke ligner deres forældre, så ligner de måske en onkel, en bedstemor, eller noget helt andet. Det betyder meget mere, end man lige skulle tro.

Dernæst skal jeg takke alle dem, som i årenes løb har hjulpet mig, har forsøgt at hjælpe mig og ikke mindst har støttet mig i den lange, lange søgen. Det være sig den ene dame på et kontor, der gik det ekstra stykke for at hjælpe, venner der lagde adresse til breve (før mine forældre her forstod og accpeterede processen), og mange, mange flere. Sidst men ikke mindst, skal Pricsilla Sharp, som er en søgeengel, have en kæmpe tak, for hun satte de sidste brikker på plads indenfor en time og var den, der kunne bringe mig budskabet om min far og søskende.

Også kæmpe tak til alle jer, der nu hvor det er lykkedes mig, har skrevet de sødeste hilsener og har støttet op om det her, ikke mindst på Facebook, hvor det har været ganske, ganske overvældende. Hver en lille tilkendegivelse, er modtaget med stor taknemmelighed og glæde over, at I deler min glæde. Det gør det hele om muligt, endnu bedre. Så af hjertet tusind, tusind tak allesammen.

Så hvis du sidder derude og stadig ikke har fundet, så kan jeg kun anbefale både Priscilla Sharp og DNA. Og ikke mindst – Giv aldrig op, men hold fast i din drøm. Til gengæld skal du være klar til at modtage, hvad du får. Det er ikke altid gode nyheder som du også har kunne læse her, har jeg fået min del af dårlige), og i lange perioder, hænger hele søgeprocessen en langt ud af halsen, og man må bare have en pause. Sådan har det ihvertfald været for mig. Men så bliver man klar til en omgang mere.

Nu behøver jeg ikke søge mere, men kan hygge mig med at bygge slægtstræet ud, fordi det er sjovt, og det synes min bror også, og vi sludrer meget om det også, når vi taler over Skype næsten dagligt. Held og lykke i din søgen!

Fotocollage af min nye familie: Øverst til venstre min farmor, nedenunder min søster og bror og til højre min far

*This link is properly telling where my dad was going, as he couldn’t tell his wife:

14 thoughts on “Mit mirakel og noget om aldrig at give op! Og en stor tak!

 1. Pingback: I dag er det 4 år siden….. | deborah.dk

 2. Pingback: Tour de Copenhagen | deborah.dk

 3. Pingback: Bog, Burgere og Adoption | deborah.dk

 4. Pingback: Arizona 16., og 17. december | deborah.dk

 5. Sikke en fantastik historie og hvor dejligt at du aldrig gav op, men blev ved med din søgen. Nu har du en dejlig familie her i danmark og endu en dejlig og stor familie i USA. Tillykke endnu engang med fundet.

  • Tusind tak Catarina, og din kommentar lå også i bunken af 10 kommentarer, som var blevet smidt i papirkurven. Så undskyld det sene svar. Det er en fantastisk historie og en jeg aldrig bliver træt af at fortælle. Engang imellem betaler det sig heldigvis at være vedholdende. Igen tak for også din deltagelse.

 6. Hvor har jeg ofte tænkt på denne historie, og dermed selvfølgelig på dig – både når jeg så “Sporløs”, og når jeg stødte på en glad hest eller læste et indlæg fra dig på FB.

  Jeg synes det er godt at du fortæller historien, og hvor er det heldigt at vi i 2016 har så god DNA teknik, at det kunne lade sig gøre. Jeg kan godt lide billederne! Selvfølgelig! Det er skønt, at du har fået et bio-album nu!

 7. Pingback: Miraklernes tid er ikke forbi/Miracles do happen! | deborah.dk

 8. Pingback: En tur på landet og til barndommens land | deborah.dk

 9. Kæreste Deborah

  Sikke du ligner hele din amerikanske familie, det er jo fantastisk…
  Jeg glæder mig på dine vegne , og at du så snart måske tager over dammen, for at se din familie. Det er jo bare skønt for dig.
  Mange kærlige hilsner
  Helle

  • Kære Helle

   Ja, jeg har altid synes, at jeg lignede min biologiske mor ganske meget, men det kan jeg jo se nu, at det gør jeg faktisk slet ikke! Jeg ligner i den grad min fars familie. Jeg tager ikke måske over dammen, jeg tager over dammen! Det bliver helt fantastisk. Tak også for dine gode ønsker og mange søde hilsener omkring det hele og ikke mindst rigtig god bedring.

   Mange kærlige hilsener

   Deborah

  • Det gør du helt sikkert Erik! Også tak for din deltagelse og opbakning. Vi har jo også haft mange snakke om dette over Skype, og vil sikkert også fremover.

Der er lukket for kommentarer.