For 85 år siden i dag – en hyldest i fotos!

Far i den nye lejlighed på Brogaardshøj den 13. februar 2016. Eller nærmere et værelse med et lille te-køkken og toilet og bad og en lille gang, men han var rigtig glad for at være der. Og så var vi også

Blev min far født, og således ville i dag have været hans fødselsdag. Den nåede han ikke. Jeg ved ikke, om jeg skal sige desværre. Jeg mangler da min far rigtig meget ofte. Samtidig var hans liv blevet en endeløs renden på hospitalet og var et sted, hvor vi alle bare ventede på næste katastrofe. Han kunne ikke komme til at leve et ordentligt liv, og han ville ikke endnu mere hospital med usigt til endnu mindre livskvalitet end han allerede havde. Jeg håber, han har det godt, hvor han er nu. Og alt taget i betragtning, havde han jo haft et langt og godt liv, hvilket han også selv sagde.

For at fejre ham, som jeg nu bedst kan det, så har jeg samlet alle de her fotos fra fars liv, og som fortæller noget om ham, synes jeg. Nogen er jeg ikke sikker på årstallet på, men det bliver efter bedste evne, og i så vidt jeg skønner i rækkefølge.

Der er selvfølgelig mange flere fotos fra et langt liv, men jeg synes disse viser far som den festabe, han også var. Han kunne rigtig godt lide at være til selskab og have gæster. Engang imellem gad han ikke, men når han så kom afsted/i gang, så var det jo supersjovt, og han underholdt altid. Det er noget, jeg ihvertfald vil huske ham for. Derudover er der lidt andet også. Jeg håber, I vil nyde fotos, og huske far på hans dag – Tillykke far!

Klik nedenfor for at se flere fotos:

Far ved en fin bil. Jeg ved ikke, hvor gammel han er på dette foto, men en ung mand er han, og det er fra før han blev gift, hvilket han gjorde i 1957

Mor og far på Rådhuspladsen. Jeg ved heller ikke nøjatigt, hvornår det er taget, men formentlig 1955-1956

Der står “Påsken 1957” på dette foto. Mor og far blev gift slut maj. Det er taget i min mormor og morfars have, hvor de så har været på besøg. Formentlig for at planlægge og tale om Bryllup. Om de blev frem til brylluppet, kan jeg dårligt forestille mig. Men far ser noget betænksom ud. Hvilket man vel også er, når man står på kanten af et helt nyt liv

Så blev det bryllup. Det er tydeligt her at se, at far er helt væk i mor. Han sagde, at han havde haft den bedste kone i verden, og det kunne ikke matches, og derfor ville han ingen kæreste have, omend han havde tilbud i sine senere år også

Min far og Petra (min søster) i 1969

Mor og far danser til min konfirmation

Også fra min konfirmation

Til familiefest hos søster Inge og hendes mand, da de stadig havde deres 4-længede gård på Langeland. Et skønt sted at komme og med masser af plads til at boltre sig på. Vi var mange, der var kede af ikke at kunne komme der længere. De er nu i 90’erne, og bor i et mindre hus på øen. På foto kører far og hans yngste bror Sven på knallert

Til samme familiefest med de to storebrødre – Peter og Jens

Her fejre vi min fars 65 års fødselsdag på Langeland. På fotoet underholder han sine søstre – Inge og Birte

Far på søster Inge’s sofa

Min mors 60 års fødselsdag

Far blev inviteret til Spanien, for nogle år siden. Ingen af os kan huske det nøjatige år, men ved, at det ver mellem
2006-2011, men hvornår ved vi simplethen ikke. Det var norske venner han var med, og de besøgte endnu en, der har bosat sig dernede. En dejlig tur for far, at være med på, og det blev også hans sidste udenlandstur

Petra og far i fars lejlighed

Far elskede at komme i Grøften i Tivoli, og inviterede gerne famlien med. Her er det sidste gang, vi var der på hans foranledning og han var nogenlunde frisk

8 thoughts on “For 85 år siden i dag – en hyldest i fotos!

 1. Virker som du har haft en god og kærlig familie. Sjovt at se udviklingen af din far som ung og frem. En fin hyldes til din far!
  Hvad har du af erfaring mht. at scanne papirfotos da jeg har rigtig mange + dias og negativer?
  God weekend!
  Peter

  • Det har jeg også Peter. Det kan jeg ikke klage over. Glad for, at du synes om min hyldest til min far.

   Jeg scanner papirfotos med min flat-bedscanner, som er købt til det samme. Jeg har en negativscanner også, men jeg kan ikke finde ud af, hvordan det virker. Dias har jeg ingen erfaring med, men alt kan jo transformeres nu om stunder. Om ikke andet, kan man betale sig fra det, hvis man har råd til det.

 2. Hej min ven.
  Har lige nydt billederne af din Far med Familie.
  En god måde at mindes på. Og ja, jeg husker ham også som en glad mand og “festabe”
  Mine to søskende og jeg skal hos Bobestyrer i morgen.
  Jeg håber alt forløber godt……….
  Knus fra Karin

  • Kære Karin

   Tusind tak for søde ord. Og ja, det synes jeg jo var en stor del af far ihvertfald og det er da dejligt, du også husker ham sådan. Jeg håber også, det forløber godt for jer i morgen.

   Knus fra mig

  • Tusind tak Helle, det glæder mig, at du synes. Tak for at du skrev, det bliver jeg altid glad for.

 3. Skønne billeder af en glad familie!
  Specielt dét, hvor det bare er jer fire. I ser så glade ud.

Der er lukket for kommentarer.