Carlsberg Byen med kage til

Onsdag var jeg på udflugt. Egentlig skulle jeg have været med en veninde, men det var hun nødt til at aflyse. Så fandt jeg ud af, at der hvor vi skulle have været også har en afdeling ved Carlsberg, og det meget passende kunne være mål for en udflugt. Målet var nemig egentlig vegansk kage, som de har på Kaffekilden hver onsdag.

Der er intet svært i det, jeg satte mig i toget og blev siddende indtil vi nåede Carlsberg Station. Øverst ses det første syn, der møder en, når man stiger af toget. Kønt – nej egentlig ikke og hele fronten af de her butiksareal er i lignende stil.

Det er så også her cafeen ligger og med en ikke særlig pæn eller hyggelig udsigt. Så selvom man kan sidde udenfor, var det ikkenoget, jeg følte var indbydende, så jeg sad indenfor. Der var til gengæld pænt indrettet og hyggeligt – så hyggeligt som moderne cafeer nu er. Denne var klart til den bedre side i den retning. Til gengæld var personalet utroligt søde og hjælpsomme, og både kage og kaffe smagte dejligt.

Da jeg havde siddet der lidt og summet, gik jeg videre eller det vil sige, jeg lige skulle finde ud af, hvilken vej, jeg skulle. Jeg gik først den forkete vej, og fandt hurtigt ud af, det ikke var den vej og vendte om, og kom på rette spor. Og hvis du vil derud er det til venstre, når du kommer op fra stationen. Cafeen er lige ud.

Og så landede jeg på Carlsberg, eller det der engang var Carlsberg og nu er Carlsberg Byen. Jeg har ikke været der, mens det var bryggeri, men jeg må sige, jeg var noget chokeret. Dels over, hor stor en grund det tilsyneladende har været memindre, man har revet andet ned også, og så over hvor i høj grad det stadig er en stor byggeplads. Lad mig sige det sådan, at har du lyst til at se faktisk i mit tilfælde mange pæne håndværkere i bar overkrop – så tag et smut derud, for det vrimler med dem og deres kørertøjer allevegne. Nu vil du så spørge mig: “Jamen kunne du ikke have taget nogen fotos uden stilladser m.m.” og til det kan jeg sige, tro mig, jeg prøvede, men det var stort set en umulighed. Så I får det realistiske billede af Carlsbergbyen lige nu, ihvertfald den del jeg så. Der var selvfølgelig noget, jeg ikke så.

Jeg er personligt ked af, de ikke har bevaret mere end tilfældet er, men sådan er jeg jo. Jeg kan ikke lide moderne huse og slet ikke i sammenhæng med nogle så smukke gamle bygninger, som der helt tydeligt har ligget og heldigvis stadig ligger nogle få af på Carlsberg. Nu ved jeg jo ikke, hvad det er, de har revet ned, og så er det svært at kritisere. Jeg kom til at tænke på, hvad Carl ville sige til alt det her. Nu var han jo en progressiv mand, men jeg tænker nu stadig, han vrider sig lidt i sin grav, men vide det, kan jeg jo ikke.

Til gengæld er der noget, jeg gerne vil kritisere. Dels at man hænger et banner op bag en så vigtig statue, som den den af Carl Jacobsen (stifteren – se foto) og dels en detalje, man ikke kan se her. Lige bag ham (jeg har et foto der viser det), sidder der den mest afskyelige grønne plastikstraldespand. Så vil jeg man (som jeg også gerne ville) tage et foto af Hr. Jacobsen i fuld figur, så kan man ikke gøre det uden at få den med. Ikke særlig gennemtænkt. Den er iøvrigt magen til den, du kan ane i fotoet lige over nede til højre. Jeg håber de sætter nogen pænere skraldespande op, og tænker lidt mere over, hvor de sætter dem fremadrettet. Jeg kender ingen der som Danmark kan ødelægge miljøet med grimme skilte og skraldespande.

Da jeg havde nusset rundt der lidt og fået taget lidt fotos skulle jeg hjem igen. Og vejret var strålende for ikke at sige kvælende varmt. Så tanken om et tog (igen en gåde, hvordan man kan lave tog uden vinduer der kan åbnes!!), der på den tid af dagen ville være stuvende fuldt, var ikke tiltalende. Og så kom jeg på, at jeg ville ned og kigge i mine eksotiske grøntsagsbikse/købmænd bag hovedbanen. Så jeg cyklede.

Jeg var overbevist om, at jeg var på rette spor (lige ud ad Ingerslevsgade), men kom lidt i tvivl, da jeg nåede Fisketorvet. Men jeg kunne jo se Rådhustårnet og Tivoli (se foto) , så der var ikke meget at betænke sig på, og videre gik det mod Vesterbro. Der shoppede jeg lidt og så kørte jeg til Vesterport og tog toget hjem. En dejlig tur. Men skal du se Carlsberg mere færdig, skal du nok vente lidt…

Nu er det så lørdag og jeg skal gøre mig klar til at tage til væddeløb. Det bliver en lang dag, men forhåbentlig også god. Jeg har ikke den store energi, men det plejer at komme, så snart jeg kommer afsted. Eller ihvertfald glemmer jeg, at jeg ikke har den. Så betaler jeg regningen i morgen. God Pinse til jer.

1 thought on “Carlsberg Byen med kage til

  1. Pingback: 17. og 18. Oktober – Odense tur/retur | deborah.dk

Der er lukket for kommentarer.