17. og 18. Oktober – Odense tur/retur

Det er ikke så længe siden, jeg havde besøg af min veninde. Hun var her også fra den ene dag til den anden og det var som havde vi aldrig bestilt andet. Vi er nemlig meget nye venner, men det føles bare slet ikke sådan, når vi er sammen. Det føles som om, vi har været venner altid. Den der indforståethed, som man som regel kun har med gamle venner, den har vi helt naturligt. Det er lidt vildt. Vi synes også om rigtig mange af de samme ting, og har de samme kæpheste. Dem der læser med her, ved at en af mine er ødelæggelse af gamle huse og den deler vi. Noget andet, som vi fandt ud af, vi deler er en passion for Donny Osmond. Ganske som jeg, har hun haft sit værelse tapeseret med ham, så man ikke kunne se væggene. Hold op hvor sjovt. Og sådan finder vi hele tiden ting, vi deler. Det er lykken. Indlægget her handler om min tur til Odense.

Hovebanegården, hvor jeg skulle have toget til Fyn. Lyntog, der fortsatte til Jylland

Jeg var i meget god tid (det kan jeg bedst lide), og ledte efter informationen, så jeg kunne finde ud af hvilken perron mit tog afgik fra. På vejen stødte jeg på Starbucks, og måtte bestemt, have en kop kaffe. Dels fordi jeg ingen havde fået og dels fordi de bare smager vildt godt. Jeg fik en Pumpkin Spice Latte (vegansk) og den smagte supergodt. Man skal vel forkæles lidt, når man skal på miniferie

Dette var udsigten, så snart, jeg kom op fra banelegemet udover Odense. Et ret fint førstehåndsindtryk

Denne statue, er så det første der møder en, når man kommer ud fra Banegårdscentret. En kæmpe statue, og den skulle vise sig, at være en af flere. Denne hedder Treenigheden – Skyggen, Rejsekammeraten og Improvisatoren. Normalt er jeg ikke særlig vild med moderne kunst i det hele taget, men den her kunne jeg sådan set godt forlige mig med

Odense Slot 1723. Alt for smukt til bare huse kommunen, men sådan er der så meget. Det var ihvertfald en smuk fotomulighed, som jeg greb

Odense Teater, Danmarks næstældste – en utroligt smuk bygning, lige efter mit hoved

Sct. Hans Kirke, er stort set sikker på. Jeg har jo ikke været i byen før, og vi så mere end en kirke. Odense har flere i Gotisk stil, men efter udelukkelsesmetoden, er jeg næsten sikker. Vi kom ikke ind og så nogen af dem, dels fordi en var lukket og der var så meget, vi gerne ville. Men næste gang

En af de første gader, vi var oppe ad. Odense, er fyldt med hyggelige gader og ikke mindst passager og hyggelige steder. Skøn by, og skulle jeg flytte, et godt bud fra, hvad jeg nåede at se. Rigtig hyggelig og bedre til at passe på deres gamle bygninger end København, som rask væk river ned istedet for at bevare. De kunne lære meget af Odense på mange måder. Dog er jeg nervøs for udsigten til den der letbane, som jeg ikke kan se noget behov for

Springvandet på Ove Sprogøes Plads. Jeg har ikke kunnet finde noget om det, og om der er nogen symbolik i det. Men de tre dutter kunne udemærket være symbol på Olsen Banden

En af utalllige hyggelige passager. De sorte vimpler, er grundet temaet i byen i de dage (Efterårsferien), nemlig Magiske Dage (før Harry Potter dage, men det må de ikke hedde, men det er det, det handler om)

Endnu en eventyrskulptur – Kejserens Nye Klæder. Min veninde og jeg var enige om, at det måske kammer rigeligt over i forhold til H.C. Andersen. Bevares han er værd at fejre, men det har altså taget overhånd. Jeg er sikker på, der er andre ting, der er værd at nævne i forhold til Odense og ikke mindst personer

Læs mere nedenfor:

Eksempler på, hvor mange velbevarede (læs: Ikke ødelagte) huse, der er i Odense

Tro nu ikke, at de ikke bygger i Odense. Det gør det og ikke mindst den her letbane, som gør, at vejen foran Banegårdscentret, ganske enkelt er spærret af. Her er det et kæmpe område, der er ved at blive begygget. Det første der slog mig er området ved Carlsbergbyen, som også er kæmpe og stadig bliver bebygget. Ganske som i København, er udvalget af moderne bygninger åbenbart meget begrænset, for de er godt nok lige grimmee langt de fleste. Jeg kan ikke forstå, det skal være så grimt

Så skulle vi ned og se H.C. Andersens hus – ihvertfald udefra. På det øverste fotos er vi på vej, og det ligger lige overfor den røde postkasse der øjnes i det fjerne. Nederst ser du huset. Og nej vi gad ikke gå ind, men det er et område med rigtig mange dejlige gamle huse. Til genæld er grunden hvor de bygger lige bagved, og de nye grimme bygninger skriger noget mod de her smukke gamle huse

Flere smukke huse. Ingen kan overbevise mig om, at moderne huse er smukkere end de her

På vejen hjem fra byen gik vi langs Odense Å. I den forbindelse kom vi også forbi et stort område, der bliver bebygget, selvom det egentlig hed sig, at det kunne det ikke *host*. Men bortset fra det, er der utroligt dejligt langs åen. Men jeg var ved være træt og “rullemarie” (min lille kuffert på hjul), fungerede mest som bladsamler end noget, og det var lidt træls. Note til andre skal du være terrængående, udover flade lufthavnsgulve, skal du finde på noget med større hjul

Vi startede med, at gå hen og få noget frokost, efter jeg landede på Banegårdscentret, som er fint, men igen, jeg havde nu foretrukket den smukke gamle stationsbygning – sådan er jeg så gammeldags. Men centret er fint, intet om det og der er masser af restauranter og butikker. Vi endte på en Vegansk Cafe, hvor min veninde, havde været før, og det var bare så fantastisk lækkert. Vi spise lækre burgere med afhængihedsskabende ovnstegte kartofler til. Vi kunne trille. Det var allerede der, jeg blev dårlig første gang og var lige ved at besvime. Det gjorde jeg heldigvis ikke, men dårlig var jeg.

Vi gik videre og hyggede os med at gå i butikker. Vi kiggede på souveneirs, tøj, kunst, pynteting og meget mere. Vi købte også lidt. Jeg købte en sweater og en pyntefolkevogn. Hvorfor det, spørger du nok, men den forklaring må du finde her, så kan du nok gætte det. Vi så kirker og statuer og hyggede os gevaligt. Henunder kaffetid ville Anette gerne have noget – kaffe altså. Det fik hun så på Cafe Odeon. Selv fik jeg en drink, for jeg tåler ikke for meget kaffe. Det var hårdt tiltrængt, og hjalp faktisk på min dårligdom med lidt Rom. Måske ikke uden grund, at man førhen brugte den slags midler som medicin. Vi gik altså også meget. Over 12.000 skridt.

Efter at have kigget så meget vi orkede, og med tanke på helbred og solnedgang, vendte vi snuderne hjemover og gik langs med Åen. Der var superdejligt. Da vi kom hjem bestilte vi mad – Indisk. Det skulle vise sig, at blive mad med forhindringer, men vi fik maden, og den var rigtig god og heldigvis stadig varm. Der er altså ikke meget, der slår Indisk i min verden. Skønt, og så var vi også ved at være møre og gik i seng. Næste dag stod vi op til en ny dejlig dag. Den er så her i fotos.

Denne fantastiske rose mødte vi på vej til byen og den duftede også. Jeg kan ikke mindes at have set den før – den er stor. Nogen der ved, hvad den hedder?

Det her foto var egentlig mest for at få et skud af skorstenen, som tilhører Albani Bryggeri

Den første smedjernsbro i Danmark (den går over åen, men det er svært at se her)

Odense Å igen. Bare så fin, og den er lang, så man kan nyde den mange steder

Det smukke hus i midten var vi helt vilde med og også at det er så uspoleret. Var det i København, havde det nok fået nye vinduer og var blevet gråt og hvidt!!! Gud forbyde det. Det er så smukt

Rytterstatuen af Frederik VII, er det eneste monument over Kongen i byen. Dette er noget underligt, med den tilknytning han havde til byen. Statuen er nu i Kongens Have og er flyttet fra Rådshuspladsen (helt forkert efter min mening). Statuen er lavet af samme billedhugger som har lavet den i København

Inden jeg skulle hjem ville Anette give en af de her Piatbrød. Det foregik i Food Market. Et fint koncept og med mange muligheder, for mange pengepunge. De her Pitabrød, er bare så enormt lækre. Vores var med falafel. Som jeg skrev på Instagram, jeg kan ikke komme til Odense igen, uden at skal have sådan et

Annette peger på skiltet, der igen indikere at det her Harry Potter Halløj rundt i byen. Folk valfarter dertil fra hele landet. Dette er på vej ud fra Food Market

Gammel og nyt – jeg ved, hvad jeg foretrækker

H.C. Andersen foran Det Adelige Jomfrukloster. Jeg synes trods alt, at vi skulle slutte med H.C. Andersen

Jeg håber, I har nydt at være med rundt i Odense. Hvis I klikker her, kan I følge noget af det, jeg har set (det meste af det) og I kan se alle fotos her og her, efterhånden. Sidst men ikke mindst tak til Annette fordi, hun ville se mig. Vil du læse mere om Odense, så gør du der her på Visit Odense.