For 334 år siden

For 334 år siden blev Johan Sebastian Bach født. Du har måske undret dig over Google’s logo og spilknappen ude til højre Du kan komponere din egen Bach musik, hvis du skulle have lyst. Det er ret sjovt….

Ikke mange ved efterhånden, at jeg startede ud med at lære at spille klaver for snart mange år siden. Så gik der heste, drenge og skole i den, og det stoppede. Desuden begyndte mine forældre og andre, at tale om, at jeg måske skulle skifte til violin istedet (jeg var god, de ville have haft mig på konservatoriet). Det der skete så, var at jeg mistede interessen helt. Jeg havde ingen lyst til at spille violin og vidste heller ikke, om jeg overhovedet ville på konservatoriet.

Som det nu vides – det kom jeg ikke, og kom desværre aldrig igang med at spille igen. Men jeg elsker musik i det hele taget (med få undtagelser) og Bach er en stor favorit. Symfonien ovenfor, er en af hans mest kendte, men han har skrevet så ufattelig meget smuk musik for alle mulige instrumenter.

Hvis du ikke er så meget inde i klassisk musik, men gerne vil ind i det, og starte med noget af det mere let tilgængelige er meget af Bach et godt sted at starte. Du kan starte med at lytte ovenstående, det er så smukt….

2 thoughts on “For 334 år siden

  1. Oh ja, det er smukt.
    Jeg tror at man fanger musik-interesse fordi man oplever noget særligt dybt blot ved at høre et andet menneske frembringe smukke lyde – smukt er det, når fx. en sanger synger rent, kontrollerer åndedræt og tone, så talen bliver løftet ind i et andet univers. Min favorit: Ella Fitzgerald.

    Hilsen/Donald (dax2.wordpress)

    • Ovenstående er smukt helt sikkert. Men dejlig musik er jo en kombination af mange ting. Og ja jeg tror, du har ret, det handler for en stor del om, at noget rammer os, og bringer os en bestemt stemning eller endda minder og følelser. Og det kan jo variere. Formentlig også derfor, at jeg holder af mange forskellige slags musik. At nævne én favorit, er mig derfor også umuligt. Jeg har mange sangere, jeg holder meget af. Også Ella….

Der er lukket for kommentarer.