En tur til Nivaagård – museum og park

Hvis du vil have en gylden regel, der passer til alle, så hav denne:
Hav intet i jeres hjem, som I ikke finder nyttigt eller smukt
– William Morris

Forleden skrev min søster til mig, om vi ikke snart skulle ses. Og jo, det skulle vi vel egentlig, for tiden løber jo bare. Jeg kom med et forslag, som hun dog ikke var så meget for. Inden jeg så nåede noget mere i den anledning skrev hun og spurgte, om vi skulle tage på Nivågaard Museum og Park. Parken har jeg været i før, men ikke Museet. Udstilllingen var om William Morris, som er kendt for stoffer og tapeter, men også var kendt for mange andre ting. Bland andet sit politiske engagement og iøvrigt usædvanlige livsstil.

På museet var der selvfølgelig udstilling af hans ting, ligesom trykkeplader til tapeter, broderier etc. Derudover en stor samling af malerier, af den slags, der inspirerede ham, og han godt kunne lide. Fine informative videoer, der på fin måde forklarede, hvor omstændigt det er, at lave den slags tapeter. Ovenfor ses en af trykkepladerne. Udstillingen er ikke for stor, og det gør den overskuelig. Man går i ring, og således kan man cirkulere og få det hele en gang mere, hvis der skulle være noget, man har overset. Det er der jo næsten altid.

Læs og se mere nedenfor:

Efter vi var mætte af fine broderier, malerier og tapeter og masser af god information, fik jeg mig 5 gratis flotte postkort ved at udfylde et spørgeskema ved informationen/kassen. Det var da dejligt og det ene var til min søster. Så gik vi ud i parken. Den behøver vist ikke megen forklaring, udover at har du ikke set den, mens de fantastiske Rhododenron blomstrer, så skal du gøre det. Det var først på vej ud, vi så deres skilt, med hensyn til bevaring af uddøende ord. Vi havde begge undret os over, de små skilte undervejs, og nu fik vi forklaringen.

Vi ville egentlig have været af Strandvejen derop, men endte med motorvejen og så tog vi Strandvejen hjem istedet og kørte forbi Rungsted Havn. Jeg skal love for, den også har ændret sig siden, jeg var der sidst. Men vejret var rigtig dejligt og vi sad i solen og fik en is og så vendte vi næsen hjemover efter en lille runde hen til parkeringen. En rigtig fin tur.

Se alle fotos her

Du kan se alle fotos her.

2 thoughts on “En tur til Nivaagård – museum og park

    • Jeg ved ikke lige hvad der er sket her Gitte. Jeg ledte efter en anden kommentar, som min veninde havde været sød og smide, og den var røget i papirkurven!!! Der lå denne fra dig, som jeg så helt tilfældigt opdagede. Meget mystisk. Jeg må lige kigge på mine indstillinger, men jeg er altid meget glad for en hilsen og siger tak omend meget forsinket. Undskyld! Jeg er meget glad for min tur derop og vil også klart anbefale begge, omend udstillingen jo ikke varer ved.

Der er lukket for kommentarer.