Fotografering


Et af flere tusind fotos, taget på Klampenborg Galopbane, hvor jeg tilbringer rigtig meget tid, både på løbsdage og ved “inspektion” af den daglige træning – her Mark Larsen på Kendwa (Canon EOS 40D)


Et andet yndlingsmotiv er kirkegårde og kirker. Faktisk mere Kirkegårde, fordi grave til dels jo fortæller en historie meget ofte. Ovenstående smukke låge er taget på Assistents Kirkegård fornyeligt (Canon EOS 40D)

Jeg har fotograferet hele mit liv og jeg elsker det. Jeg har også altid haft et yndlingsemne – hestene, som også har fulgt mig altid, men alt kan falde for linsens nysgerrighed, eller nærmere min 🙂

Jeg har igennem årene haft en del forskellige kameraer, men det var først, da jeg fik mit analoge spejlrefleks, at jeg virkelig opdagede fotografering. Det tog jeg også rigtig mange med, bl.a. 3 film af 36 billeder, da jeg var på mit livs rejse til Guatemala, Honduras og El Salvador. Jeg vil rigtig gerne lave et site dedikeret til den tur, for den var i sandhed fantastisk. Nå, det var et sidespring. Sagen er, at jeg ELSKER at fotografere, og de afspejler sitet her selvfølgelig.

Nedenfor nogen af de fotos, jeg selv holder mest af, taget med de forskellige kameraer. Canon EOS 20D, var en sød fotoven sød og låne mig indtil, jeg fik købt mit eget Canon EOS 40D. Aldrig er SP-penge givet bedre ud 😀 – og så kunne jeg bruge mine gamle objektiver. For mig foto-freak er den digitale tidsalder som at komme i himmelen. Der gik lang tid, før jeg vænnede mig til, at jeg bare kan tage løs. Det går så ganske udemærket nu, men det var virkelig svært for mig i starten.

Her er lidt eksempler på, fotos taget med lidt af de forskellige kameraer. Jeg er superglad for mit nye kamera, men der er situationer, hvor det lille IXUS er mere handy at have med, og det kan altid være i tasken, hvis der skulle opstå et uventet behov 🙂 – det kan der meget let!

Vil du se flere af mine fotos ligger de her på Smugmug

Uanset hvad, så håber jeg, du må nyde din fotografiske oplevelse her på siden. Jeg lægger stor sjæl i hvert eneste foto, der bliver vist her, og min fotografering er meget vigtig for mig.

Mange venlige hilsener

Deborah – Opdateret 5. juni 2017

 • Billederne


 • Solnedgange er jeg velsignet med, her fra 2. sal og frit udsyn over byen (Canon IXUS 850IS)


  Da jeg boede på Lolland-Falster (9 år), var noget af det jeg savnede allermest Dyrehaven. Så jeg sørger for, at benytte mig af, at den er tæt på. Jeg er blevet bedre til det og håber, at kunne nyde fra hesteryg snart igen (Canon IXUS 850IS)


  Endnu et motiv fra Galopbanen – her Derbygalop. Disse udføres udmiddelbart før selve Deryet af heste, der skal løbe på Derbydag (EOS 20D)


  Jeg elsker gamle huse, og jeg er velsignet med at bo i et område, der bugner med smukke gamle huse, så dem tager jeg også en del fotos af (Canon IXUS 850IS)


  Hellerup Waterfront. Dette er med, fordi jeg simpelthen synes, det er så superfedt med den røde Ducati midt i det hele. Området er iøvrigt kendt for at være at være der både Brian Sandberg og Stein Bagger havde boliger. Der er uhyggeligt flot, men sterilt og astronomisk dyrt. Selvom jeg havde råd, ville jeg ikke bo der, men som fotoudflugt på sådan en dag her – oplagt (Canon IXUS 850IS)


  Fra den fantastiske tur til Guatemala – Atitlansøen, som er gigantisk og næsten magisk (Canon EOS 500 – analogt)


  Makrofotografering, jeg aldrig havde prøvet før, jeg fik mit IXUS – det kan man næsten blive forfalden til – her regndråber på nellikeblad. Det næste tilbehør til 40D, bliver netop en markolinse (Canon IXUS 850IS)


  Noget andet jeg elsker at fotograferer er blomster (Canon IXUS 850IS)


  Skyer giver nogen fantastiske fotos, og sammen med vand bliver det fuldendt som her i Taarbæk (Canon IXUS 850IS)


  At jeg elsker dyr, er vist ingen hemmelighed. Nogen der har en særlig plads hos mig, er de store katte og særdeleshed løverne. Magen til kraftfuldt og smukt dyr er svært at finde. Og så er jeg født i løvens tegn. Løvinden her er skudt i Zoo i København for mange år siden (Canon EOS 500 – analogt)

  16 thoughts on “Fotografering

   • Tusind tak og velkommen her. Der kommer hele tiden nye fotos, så følg du bare, hvor det passer dig bedst. Og så er hen hilsen altid velkommen.

  1. Hold da op, hvor er det nogle lækre billeder! Jeg kan også godt selv lide at fotografere, og jeg har dette kamera: http://www.fona.dk/elektronik/elektronik-produkt/digital-still-kamera?navn=canon-spejlreflekskamera-eos-100d-18-55is-stm&id=0-4709373560

   Nu kan jeg se, at du bruger 40D. Tror du, jeg ville blive glad for at opgradere til sådan et også? Jeg bruger det mest på gåture og udflugter med familien. Det sker også, at jeg fremkalder nogle af billederne i A4, men sjældent større end det.

   • Tusind tak Anne! Du kan ikke forestille dig, hvor glad jeg blev for netop din hilsen i dag. Den skabte noget ligevægt om jeg så må sige.

    Jeg har været glad for mit kamera, men hvis jeg skulle købe noget tilsvarende nu, blev det nok en anden model. Det af flere årsager. Det har været gået i stykker, og jeg var ekstremt heldig, at jeg fik det lavet på garantien (lige før den løb ud). Havde det ikke været tilfældet, havde det været stort set et nyt kamera. Ved nærmere undersøgelser, og hvad de har fortalt mig i butikken (Kamerahuset, som jeg kun har godt at sige om), så er 40D ikke den bedste model. Grunden til at jeg købte, var at jeg tager hestene på galopbanen og således har god brug af dens evner udi 6 fotos pr. sekund, og så var der det faktum, at den har titaniumhus, som gør den ekstra holdbart, kontra plastic.

    Var det nu, ville jeg stadig gå efter disse egenskaber, men til gengæld gå efter et, der også kunne tage video. Jeg er ikke særligt teknisk begavet, og du skal selvfølgelig ikke tage kun mit ord for det, men har du ikke større behov end nævnt, tror jeg, at jeg ville beholde det du har, og blive bedre til at fotografere med det. Det er et fint kamera, som sagtens skulle kunne klare dine behov, set med mine øjne. Men som sagt, tag ikke mit ord for det, spørg andre og sammelign kameraerne på nettet. Måske hellere bruge nogle penge på fotokurser?

    Ihvertfald tak for dine pæne ord, og kom endelig igen og smid gerne en hilsen, og så håber jeg, at jeg trods alt har været til lidt hjælp? Rigtig god weekend.

  2. Jeg sender dig en mail med min mailadresse 🙂
   Det kan godt lyde underligt – men nogle gange kan placeringen i det gyldne snit forstærke motivet fremfor en centrering. Særligt når der også skal bagrund med.
   Vi skrives ved på mailen 🙂

  3. Hey Deborah,
   Lækre billeder og motiver. Jeg tænker at du måske skal styrke nogle af billederne med mere luft omkring – f.eks. hestene og Ducati’en. Prøv måske at tage 2 billeder næste gang hvor det ene er med centreret motiv og det andet hvor du placerer “hovedmotivet” i “Det gyldne snit”

   ….blot en tanken – og tak for kigget i dine flotte billeder

   • Hej Allan

    Tusind tak for konstruktiv “kitik” og forslag og ros. Jeg må indrømme blankt, jeg ikke helt forstår dit forslag. Måske du gider uddybe det lidt på min kontaktside, hvor du kan sende mig en mail? Håber da du kommer igen og skriver en hilsen.

    Jeg føler, at jeg netop styrkede de fotos fordi der er fokus på netop det der betyder noget, hestene. I forhold til Ducatien forstår jeg det slet ikke, for der er jo netop hele baggrunden med.

  4. Deb – Hey dejligt du er tilbage, jeg har savnet dig 🙂 – Jamen jeg rødmer jo helt. Tusind tak for de smukke ord, som jeg håber, jeg kan vedblive at gøre mig fortjent til. Det glæder mig altid hvis folk holder af mine fotos, fordi jeg elsker at fotografere, men selvfølgelig særligt, når de glæder min navnesøster 😉 – Også rigtig godt Nytår til dig!

  5. Deborah, jeg er så frygteligt fascineret af dine fotos! Du formår netop at undgå klicheerne og alligevel kunne fascinere og inddrage. Respekt og dyb misundelse herfra ?
   – og godt Nytår i øvrigt.

  6. Pingback: Sommerstemning og nyt på bloggen « Deborah's Food and something

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.